精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1."Face it,Andy.You sold your soul the day you put on that first pair of Jimmy Choo's."That line from the movie The Devil Wears Prada is an example showing how a shoemaker has become famous in the fashion world.
Jimmy Choos (Zhou Yangjie) is a native Malaysian of Chinese origin (出身),born in 1961into a family of shoemakers.He created his first pair of shoes at age 11.His family couldn't pay for his schooling,so he dropped out at a young age.He had to work with his father to support the family.But his dream to be a fashion designer never disappeared,so he did all he could to enter an art college and finally took up a position in the fashion world through his talent and willpower.
Choo graduated from a college in London and had a small workshop there.He hit the international fashion scene when Vogue magazine described his designs in eight pages in 1988.His work was immediately popular and got love and support from Diana,Princess of Wales.
Jimmy Choo shoes are known for their very high heels (鞋跟) and pointed toes.However,he does some flats and lower-heeled shoes for other women.Choo co-founded Jimmy Choo Ltd.with Tamara Mellon,UK Vogue editor,but left the company in 2001.
Jimmy Choo shops have opened around the world,so his designs are more accessible to those who want a designer shoe,and can afford his prices.Choo also has a website where shoppers can view his ready-to-wear designs.The brand (牌子) of Jimmy Choo has been comparable to top brands,like Channel,LV,etc.But it's still young and has a bright future.
We can't imagine how hard it is for Choo to stand out in the worldwide fashion!He must have made greater efforts and had more difficulties than others.And so he did.So stop complaining about why good luck isn't always falling on you and devote yourselves to your work now.
33.What is Paragraph 1written for?C
A.Comparing movies with fashion.
B.Showing the shoes are popular.
C.Introducing the following passage.
D.Attracting readers'attention to the shoes.
34.When he was young,Jimmy ChooB.
A.had got no education
B.showed his talent in making shoes
C.made himself a famous fashion designer
D.was born in China and then moved to Malaysia
35.What do the underlined words"more accessible"mean in Paragraph 5?A
A.Easier to get.
B.Easier to spread.
C.Harder to imagine.
D.Harder to accept.
36.Which of the following is the correct order about Jimmy Choo?D
a.He opened his shops around the world.
b.His shoes appeared in Vogue magazine.
c.He created his first pair of shoes.
d.He had his workshop in London.
e.Jimmy Choo Ltd.was set up.
A.c-d-b-a-e 
B.c-b-d-e-a 
C.d-c-b-e-a 
D.c-d-b-e-a
37.What can we learn from the passage?B
A.Choo was lucky enough when he was young.
B.Choo must be thankful for Vogue magazine.
C."Jimmy Choo"is a brand with a long history.
D.It's much harder for a man to succeed in the fashion world.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了周仰杰以及以他英文名命名的闻名世界的鞋子品牌"吉姆楚"."面对它吧,安迪,你从穿上吉姆楚的鞋子开始,就把你的灵魂卖给它了"这是电影《穿普拉达的女王》当中的一句台词,这也说明了一个造鞋者在时尚圈是多么的有名.吉姆楚是周仰杰的英文名,是一个华裔马来西亚人,1961年出生于一个制鞋家庭,他在11岁的时候,造了第一双鞋,家里付不起他上学的费用,所以很小的时候就辍学了,他必须和爸爸一起工作来支撑家庭,但是他想成为一个时尚设计者梦想从来就没消失过.所以他就他所能进入艺术大学,最终通过自己的天赋和意志力在时尚界取得了一席之地.他从伦敦的一个大学毕业,在那里开了一个小的工作室,当《时尚》杂志在1988年用了8页纸的篇幅来描述他的设计的时候,他震惊了时尚界.他的作品立刻受到了威尔士王妃戴安娜的喜欢,周仰杰的鞋子以细高跟和尖头闻名,然而,他也为妇女制作了一些平跟或低跟的鞋子,周仰杰和英国时尚首席主编塔玛拉•梅隆合作成立了吉姆楚有限公司,但是在2001年就离开公司了.他的鞋子打开全球市场,所以就设计了一些鞋子来满足那些想买出自设计师的鞋子的人,还能叫人负担的起.他还有一个网站,商家可以浏览他设计准备要穿的鞋子,吉姆楚这个品牌可以比得上最顶尖的品牌,比如香奈儿,路易斯威等,等等.但是它还年轻拥有光明的未来.我们不能想象他在整个世界时尚界是那么突出有多么的困难.他一定很努力,遇到了更多的困难,所以停止抱怨为什么好运总不到你这里来,全身心的投入你的工作中去吧.

解答 33.C.细节理解题.根据第一段中的"That line from the movie The Devil Wears Prada is an example showing how a shoemaker has become famous in the fashion world."可知第一段的主要作用是用一句与即将介绍的著名品牌的鞋子有关的电影经典台词引出下面短文的内容,故选C.
34.B.细节理解题.根据第二段中的"He created his first pair of shoes at age 11"可知他在很小的时候,就展现出了造鞋的天赋,故选B.
35.A.词义理解题.根据第五段中的"and can afford his prices"因为价格是可以负担的起的,所以可知这些鞋子是很容易得到的,故选A.
36.D.细节理解题.根据第二段中的"He created his first pair of shoes at age 11"他在11岁的时候,造了第一双鞋,;根据第三段中的"Choo graduated from a college in London and had a small workshop there."他从伦敦的一个大学毕业,在那里开了一个小的工作室;根据第三段中的"when Vogue magazine described his designs in eight pages in 1988"《时尚》杂志在1988年用了8页纸的篇幅来描述他的设计;根据第四段中的"Choo co-founded Jimmy Choo Ltd.with Tamara Mellon"周仰杰和塔玛拉•梅隆合作成立了吉姆楚有限公司;根据第五段中的"Jimmy Choo shops have opened around the world,"他的鞋子打开全球市场,所以正确的顺序是c-d-b-e-a,故选D.
37.B.推理判断题.根据"He hit the international fashion scene when Vogue magazine described his designs in eight pages in 1988"《时尚》杂志在1988年用了8页纸的篇幅来描述他的设计.这一下子就轰动了整个时尚界,毕竟这是最顶尖的时尚杂志,足以看出他的设计是多么的优秀,所以他要感谢《时尚》杂志,故选B.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-I joined the League _____ May 4th,20ll.What about you
-I have been a League member ______ three years ago.(  )
A.in; forB.on; for.C.in; sinceD.on; since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-         the population of China?-It's about 13,000,000.(  )
A.WhatB.How many areC.What isD.How much is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.在学习有关环境保护的话题后,英语老师让大家展开课堂讨论.请你以"What Can We Do for the Environment"为题,写一篇保护环境的英语讨论稿,为参加讨论活动做准备.
行 为目  的
在购物时用布袋子替代塑料袋保护环境
再利用使用过的课本节约纸张
离开教室应关灯节约能源
走路或骑自行车上学减少污染
内容包括:
注意:
l.词数:80词左右.开头和结尾已为你写好,不计入总词数;
2.可根据要点适当增加细节,使行文连贯;
3.参考词汇:布袋子cloth bag
能源energy  课本textbook
What Can We Do for the Environment
Hello,everyone.It's nice to speak about what we can do for the environment.And I think each of us can do a little bit to help with this problem.                                              
Thank you for your listening!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.临近毕业,学校在学习小组内开展了初中阶段自评和组评活动,假设你是Moonlight小组的组长,请根据下面表格中的信息和提示,为你的组员Tommy进行综合素质的评价,写一份素质报告.
NameTommy (一个十五岁的初三学生)
Characteristics聪明、大方、乐于助人
Hobbies不仅喜欢看侦探小说而且喜欢看关于体育新闻的电视节目.
Study自从本学期他把绝大部分精力投放到学习中,他取得了很大进步.
Honour他成功地帮助Detective Lu解决了绑架的案子.今年,学校授予了他见义勇为奖(Award for Bravery)
Problems面临考试,遭受压力痛苦,他没有充足的睡眠.
Your suggestions   (根据实际情况提一两点建议)…
要求:1、表达清楚、语法正确、上下文连贯;
2、要点必须包括所有相关信息,并作适当发挥,但不得出现真实班级、姓名等;
3、词数:100词左右.
Tommy is a member of my team called Moonlight.                                  .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.最近,我校对学生就"如何度过业余时间"进行了调查.请根据本调查结果(见下图)并结合自身情况,用英语写一篇80词左右的报道,并谈谈你的感受或想法.
注意:1.读懂题意,按要求答题;
2.文中不得出现真实的地名、校名和人名;
3.开头已给出,不计入总词数.

Recently We've made a survey in our school about"How do you spend your free time?".Here are the results.                                       

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.Tom was sitting in his English class.It was a hot afternoon and he was feeling sleepy.It was a grammar lesson and Tom was also bored.He(16)A grammar.He wanted to leave school and work.Tom looked out of the (17)C.He looked at the trees and flowers.Then he started daydreaming.
After ten minutes the teacher stopped (18)B.He asked the students to do a grammar exercise in their books.The students took out(19)A exercise books and pencils and they started writing.The teacher looked at Tom.He saw that he wasn't writing so he said,(20)"D  aren't you writing,Tom?"
"What,sir?"Tom said.
"(21)C,Tom!"the teacher said,"Why aren't you writing?"
Tom thought for a moment and replied,"I ain't got no pencil."
The teacher looked (22)B Tom and said,"You ain't got no pencil?You mean you don't have a pencil?"
Tom didn't understand the English teacher (23)D he said."Sorry,sir."
The teacher said in a(an) (24)B voice,"I don't have a pencil.He doesn't have a pencil.She doesn't have a pencil.We don't have pencils.They don't have pencils.Now,Tom.Do you understand?"
Tom looked at the teacher for a moment and then he said,"My goodness!What happened to all the (25)D,sir?"
16.A.hatedB.lovedC.studiedD.enjoyed
17.A.bookB.blackboardC.windowD.desk
18.A.thinkingB.talkingC.shoutingD.listening
19.A.theirB.hisC.ourD.your
20.A.WhenB.HowC.WhatD.Why
21.A.Sit downB.Come inC.Wake upD.Get up
22.A.afterB.atC.forD.through
23.A.becauseB.whenC.whileD.so
24.A.happyB.angryC.excitedD.sad
25.A.booksB.pensC.papersD.pencils

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.A:Bob,you look so happy today!
B:Well,I got _____________"A"on my English test.(  )
A.theB.aC.anD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Mary 上个月顺便来看了我.
Marydroppedin on me last month.

查看答案和解析>>

同步练习册答案