Is it true ?
1.Wearing the wrong type of glasses will do harm to your eyes .
This is not true for adults , although incorrect glasses may not be good for children under 10 . Ready-made glasses , and not wearing when you should , won’ t do harm to your eyes , but you may see better with glasses that are specially made for you .
2.Watching too much television is bad for you eyes .
This is not true. People with easily affected eyes may find they get red and aching from staring at a fixed distance for long periods , but there won’ t be any lasting effects .
3. Carrots will help you see in the dark. Carrots are rich in beta-carotene, which the body can change into vitamin A, too little of which can cause night blindness. However , people in most countries don’ t need to worry about vitamin A deficiency(缺乏), night blindness is more likely to be connected with another vision problem .
1.Night blindness is most likely caused by _____ .
A.staring for long periods B.too much beta-carotene
C.not enough vitamin A D.vision problems
2.According to the article , eye problems can be corrected by _____ .
A.wearing specially-made glasses B.performing eye exercises
C.cutting back on television D.eating more carrots
3.Watching too much television can cause _____ .
A.night blindness B.lasting eye problems
C.a number of vision problems D.eye trouble for a limited time
4.The main purpose of this article is to _____ .
A.tell people of the importance of their eyes
B.tell people how to protect their eyes
C.tell people to have more carrots
D.tell people something more about their eyes
1.D
2.A
3.D
4.D
【解析】
试题分析:短文大意:这是真的吗?眼镜的类型错误会损害你的眼睛。看电视看得太多对你的眼睛不好。胡萝卜能帮助你在黑暗中看到。本文旨在告诉人们一些有关眼睛的知识。
1.细节理解题。根据短文最后一句night blindness is more likely to be connected with another vision problem .可知该选D。
2.细节理解题。根据短文第三四五行Ready-made glasses , and not wearing when you should , won’ t do harm to your eyes , but you may see better with glasses that are specially made for you .可知该选A。
3.细节理解题。根据短文第七八行People with easily affected eyes may find they get red and aching from staring at a fixed distance for long periods , but there won’ t be any lasting effects可知该选D。
4.主旨大意题。本文旨在告诉人们一些有关眼睛的知识,所以该选D。
考点:科普类阅读。
科目:初中英语 来源:2014届江苏省扬州市邗江区九年级第一学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
While I was walking along the lake, I saw some fish _____ out of the water.
A. jumped B. to jump C. jumping D. are jumping
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届江苏省南通市海安县北片九年级下学期4月联考英语卷(解析版) 题型:选词填空
请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺。
finish write shop plant go |
1.--Is your father at home? –I’m afraid he _________ out.
2.You may go home if your work ________.
3.–Have you read the book called Gone with the Wind?
--Who __________ it?
4. –Hey, Tom. Let’s go for a picnic.
--Just a moment. I __________ a tree.
5.--I called you just now, but there was no answer.
--Oh, I __________ with Mum. There were so many people there.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届江苏省南通市海安县北片九年级下学期4月联考英语卷(解析版) 题型:单项填空
--This is _______ fantastic movie I have ever seen.
--Yes, I’ve never seen a _______ one.
A. the worst; bestB. the most; better
C. the better; bestD. the worse; good
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届度江苏江都区花荡中学九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:翻译
1.采取更多的措施保护地球免遭污染是非常有必要的。
________________________________________.
2.他已经全身心投入到学习英语中。
__________________________________________
3.在公共场合乱扔垃圾是不好的行为。
__________________________________________
4. 这本书很有用,值得买。
_________________________________
5.据报道过去的几年中,雾霾(the thick haze)对环境造成了不良影响。
_________________________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届度江苏江都区花荡中学九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Driving less, walking more is good for our health.
— So I’d rather ________ an hour’s walk to work than ________ driving a car.
A. take; consider B. take; to consider
C. to take; to considerD. taking; considering
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届度江苏江都区花荡中学九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Scientists think life on Mars will be better than _____on Earth _____ many ways.
A. the one, on B. that, on
C. that, in D. the one, in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届广东饶平县城西实验中学九年级上学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---Have you seen him recently? ---Yes. I him the other day on the street.
A. see B. saw
C. have seen D. will see
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届广东省八年级下学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Could you please ______ such a thing again?
A. not to do B. don't do C. not doing D. not do
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com