| A.Sometimes big fire can burn forests. B.But it can also be very harmful. C.It can make trees,houses,animals and other things catch fire. D.The match can burn a piece of paper and then it can burn a house. E.One story from Australia tells about a man who went to the sun and brought fire down a long time ago. |
分析 火在很多方面能帮助人类.但它也是有害的.火可以水变热,使房子变暖,带来光明,做饭.火也能烧毁东西.它可以使树木、房屋、动物和其他东西着火,如果人们不能逃离火海,火就会烧死他们.这些事情每年都会在每个国家发生.有时大火可以燃烧整个森林.一个月前,云南省爆发了一场森林大火.持续了近半个月.2006年5月,黑龙江省的森林和内蒙古草原起火.经过十多天的战斗,30000多人和士兵终于扑灭了大火.没人确切知道人们什么时候开始生火.但有许多有趣的关于第一次男人或女人生火的故事.澳大利亚的一个故事讲述了很久以前一个男人去了太阳那里,并带来了火种.今天人知道如何用火柴生火.孩子们有时也喜欢玩火.但火柴是非常危险的.火柴可以烧一张纸,然后燃烧整个房子.一场小火可以变成一场大火,并毁坏很多东西每.每年有许多人丧生火海,所以你必须小心使用火.
A.有时大火可以燃烧整个森林.
B.但它也是有害的.
C.它可以使树木,房屋,动物和其他东西着火.
D.火柴可以烧一张纸,然后燃烧整个房子.
E.澳大利亚的一个故事讲述了很久以前一个男人去了太阳那里,并带来了火种.
解答 56.B.根据文章第一段Fire can help people in many ways…But fire can burn things,too.可知火对人类是有帮助的,但它也是有害的,故选择B.
57.C.根据文章第一段 But fire can burn things,too,可知火也是可以燃烧的东西,故选择C,告诉我们火可以使树木、房屋、动物和其他东西着火.catch fire是着火的意思.
58.A.根据第二段A month ago,a large forest fire broke out in Yunnan Province.It lasted nearly half a month.The forest in Heilongjiang Province and the grassland in Inner Mongolia caught fire in May,2006.这些具体的发生在各地的森林火灾事例可知火有时可以燃烧整个森林,故选择A.
59.E.根据第三段Nobody knows clearly when people began to make fire,but there are many interesting stories about the first time a man or a woman started a fire.(
解题 根据文章第三段but there are many interesting stories about the first time a man or a woman started a fire.可知有许多有趣的关于第一次男人或女人开始用火的故事,澳大利亚的这个故事就是其中的一个,故选择E.
60.D.根据第三段But matches can be very dangerous.可知火柴是非常危险的,故选择D,告诉我们火柴可以烧一张纸,然后燃烧整个房子.
点评 本题是一篇说明文,主要讲述了火的有害之处及火起源的故事,提醒我们要小心使用火.文章篇幅短小,内容较简单易懂,须认真阅读文章,理解大意,然后根据上下文语境选择适当的句子,使句子前后意思保持连贯,难度中等.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | What | B. | How | C. | What a | D. | What an |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| (1)WANTED Are you hard-working?Do you like to meet people?If your answer is"Yes",then we have a job for you as a waiter. Call AL Hotel at 556779! | (2)SUMMER JOB Do you like to talk with people?Do You like to write stories?If.you want to work for our magazine as a reporter,please call Karen at 558366. |
| (3)HELP WANTED Do you like babies?Can you look after one baby for two days?If.You are sure to take food care of it,call us at 766588. 80dollars or more.Today!Hurry! | (4)CLEANER WANTED Can you make a large house clean and tidy?If you hope to get the job paid at 20dollars once,call us this evening 18:00-20:00. Tel:633800 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | drive | B. | take | C. | walk | D. | ride |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Who | B. | What | C. | Where | D. | Which |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com