精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Hi,I'm a middle school student.I'm Judy.In my class there are thirty-eight students.How do they go to school every day?Seventeen of them take buses because they live far from the school.Six students walk.They think walking is good exercise.Fifteen students ride their bikes to school because they like riding bikes very much and their homes aren't far from the school.No one goes to school by car.How do I go to school?Ha,I'm one of the fifteen.

36.There areCstudents in Judy's class.
A.29          
B.30          
C.38          
D.45
37.Six students thinkBis good exercise.
A.running      
B.walking     
C.swimming    
D.riding
38.D students ride  their bikes to school.
A.17          
B.6          
C.10           
D.15
39.Judy goes to schoolB.
A.on foot      
B. by bike      
C.by bus       
D.by car
40.No one gets to schoolA.
A.by car       
B.by bike      
C.on foot      
D.by bus.

分析 这篇短文中Judy给我们介绍了她的班里同学们都是怎样上学的.他们班有38个人,其中17个乘坐公交车上学,6个步行去上学,15个骑自行车去上学.没有人坐小轿车上学.Judy自己骑自行车上学.

解答 36.C.细节理解题.根据In my class there are thirty-eight students,可知在Judy班里有38个人.故选C.
37.B.细节理解题.根据Six students walk.They think walking is good exercise.可知在Judy的班里,有6个人步行上学,他们觉得走路是一个很好的锻炼.故选B.
38.D.细节理解题.根据Fifteen students ride their bikes to school because they like riding bikes,可知在Judy的班里,有15个骑自行车去上学,因为他们喜欢骑自行车.故选D.
39.B.推理判断题.根据Fifteen students ride their bikes to school 和Ha,I'm one of the fifteen.可知Judy是骑自行车去上学的.故选B.
40.A.细节理解题.根据No one goes to school by car,可知没有人乘坐汽车上学.故选A.

点评 本文是一篇日常生活类的阅读短文.对于阅读理题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.John对他的机器人根本不满意.
John isn't\wasn't satisfied with his robot at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.I didn't cry when I learned I was the parent of a disabled child.I just sat still and didn't say anything.
When Jenny was old enough,I sent her to a kindergarten(幼儿园).On the first morning,Jenny spent hours playing by herself.It seemed that she felt very (16)B.
However,to my joy,Jenny's classmates always (17)C her,"You got all your spelling words right today!"In fact,her spelling list was the (18)A.Later,she faced a very painful (19)B-at the end of the term,there was a game which had (20)D to do with physical education.But Jenny was (21)C in it.
My husband and I were anxious about the day.I wanted to let my child stay home!But my heart wouldn't let me off that easily.So I (22)B a pale,unwilling Jenny onto the school bus.
At the kindergarten,I was quite worried because of her (23)A action,Jenny would probably hold up her team.The game went well until it was time for the sack (麻袋) race.Surely Jenny would find it (24)D.Now each child had to climb into a sack,jump to the finishing line,return and climb out of the sack.I noticed Jenny standing near the end of her line of players.
But as it was her turn to join,a change took place in her (25)C.The tallest boy behind Jenny placed his hands on her waist (腰).Two other boys (26)D in front her.The moment the player before Jenny stepped out from the sack,the two boys (27)A the sack suddenly and kept it open while the tall boy lifted Jenny and (28)C her into it.A girl nearby took her hand and supported her (29)B Jenny got her balance.Then she jumped forward,smiling and proud.In the cheers of the teachers,schoolmates and parents,I silently thanked the warm,understanding people in life who made it (30)D for my disabled daughter to be like her fellow human beings.Then I finally cried.

16.A.excitedB.lonelyC.happyD.weak
17.A.greetedB.expectedC.encouragedD.followed
18.A.easiestB.longestC.smallestD.tidiest
19.A.choiceB.problemC.resultD.exam
20.A.nothingB.anythingC.everythingD.something
21.A.forwardB.fastC.behindD.up
22.A.threwB.pushedC.knockedD.fixed
23.A.slowB.quietC.quickD.secret
24.A.stupidB.simpleC.relaxingD.difficult
25.A.schoolB.familyC.teamD.heart
26.A.ranB.layC.walkedD.stood
27.A.picked upB.gave upC.cut upD.made up
28.A.droveB.hidC.putD.hit
29.A.whenB.untilC.afterD.unless
30.A.popularB.specialC.necessaryD.possible.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.?不同的人们对居住环境有着不同的看法,有的人喜欢居住在城市,而有的人喜欢居住在乡村,假设你是Jack,请你根据以下2组图,以"MY Dream Home"为题,谈谈自己的看法.词数在80-100之间,文中不得出现真实人名、校名和地名,内容需包括以下要点:
1.你现在的住房情况;
2.你的理想居住环境是乡村还是城市?为什么?(给出2-3条理由)
3.请你对图中所看到的影响居住环境的因素提点改善建议?(给出1-2条)
                .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.The young computer engineer wassupposed to break into the computer system several times.(推断)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.When I was a kid,I got interested in astronomy(天文学),I often watched northern lights in my hometown in Lapland.I used to wonder how big theuniverse might be and what are"behind"the stars.But as I grew up and finally went to college,I hardly had any time to develop my hobby because of too much homework.It was in 2009that I rediscovered astronomy.I found an astronomy magazine in a library and immediately I got interested in astronomy again.
When I start reading astronomy books and magazines,I start finding out how many interesting things there are outside the planet.I realize that the information I am reading,hearing and watching opens a door to a huge world of interesting things.
However,I do not have much time for my hobbies.Many times I would like to observe an object in the night sky,but I am working or I have to look after my kids.So I share my hobbies with my kids.I encourage them to observe the stars together with me.I need kids'astronomy books for them and tell them about the moon,stars,the sun and many other interesting things.We all find it interesting at the same time.
I enjoy astronomy as a hobby and I hope other parents like me can read book and magazines about it.Just imagine that you and your family sit together watching the stars and talking in the yard on a summer night!How cool it will be!

67.We can know from the passage thatA.
A.the writer was married when she took her hobby for the second time
B.the writer has written many articles about astronomy since 2009
C.the writer's children are not interested in astronomy at all
68.What does the underlined word"universe"mean?C
A.大学     B.天空     C.宇宙
69.The writer wants toC in the last paragraph.
A.advise readers to watch the sky at night
B.show the importance of books and magazines
C.encourage people to develop a hobby in astronomy
70.What would he the best title(标题) of the passage?B
A.It is hard to keep a good hobby
B.My life-long hobby---Astronomy
C.Encourage your kids to love astronomy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Oh,Mom.My cake is three times        than Lucy's.Why do you give her that large one?(  )
A.as small asB.the smallestC.biggerD.smaller

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I don't like loud music.It alwaysdrives(迫使) me crazy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Tony'a brother is 5 years old.(对划线部分提问)
Howold is Tony's brother?

查看答案和解析>>

同步练习册答案