精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.The teacher stood before his class of 30students and was going to hand out the final exam papers."I know how hard you have all worked to get ready for this test."he said."And because I know you are all able to understand these questions.I am ready to offer a B to anyone who would prefer not to take the test."
A number of students jumped up to thank the teacher and left the classroom.The teacher looked at the rest students and said."Does anyone else want to get a B?This is your last chance."Two more students decided to go.Seven students stayed.The teacher then handed out the papers.There were only three sentences on the paper:Congratulations!You have received an A in this class.Keep believing in yourself.
I never had a teacher who gave a test like that,but I think that it is a test that any teacher could and should give.Students who do not have confidence in what they have learned are B students at most.The same is true for students in real life.The A students are those who believe in what they are doing because they have learned from both successes and failures.They have learned life's lessons whether from school education or from events in their lives,and have become better people.Scientists say that by the age of eight,80% of what we believe about ourselves has already been formed(形成).You are a big kid now and you realize that you have some limits (局限).
However,there is nothing you can't do or learn to be.Sir Edmund Hillary,the first person to reach the top of Mount Qomolangma said,"We do not conquer (征服) the mountain,but ourselves."
根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答.

61.How many students left the classroom after their teacher offered a B to them?C
A.30             
B.20             
C.23               
D.7
62.What was the teacher going to do after she came into the classroom?D
A.She was going to have a lesson.
B.She was going to tell a story.
C.She was going to play a game.
D.She was going to hand out the final exam papers.
63.Why the teacher gave A to the students that stayed in the classroom at last?C
A.Because the teacher loves them more.
B.Because they have confidence in themselves in what they have learned.
C.Because they got higher marks.
D.Because they helped clean the classroom.
64."…We do not conquer (征服) the mountain,but ourselves."in the last passage means thatD.
A.We didn't climb the mountain,so we didn't succeed.
B.We climbed the mountain and we succeeded.
C.We can do everything if we climb up the mountain.
D.Everything is possible if we believe in ourselves.
65.What's the best title of the passage?C
A.How to get A or 
B.B.To be a good student.
C.To be confident.
D.Conquer the mountain.

分析 文章大意:老师站在他们班上30位同学面前,准备发放期终考试卷子."我知道你们所有的人为准备这次考试而做出的努力",他说."由于我知道你们都懂得这些试题,我准备给选择不参加此次考试的人成绩记B"一些同学跳了起来,谢过老师并且离开了教室.老师看着剩下的同学说到:"还有没有其他人愿意得B?这是你们最后的机会".又有两位同学走了,七位同学留了下来.老师随后发了卷子.卷子上只有三句话:恭喜!你们在班上取得了A.保持自己的信念.我从未遇到过这么考试的老师,但是我觉得这考验也是其他老师应该给与学生的.对自己所学的不自信的学生充其量只是B类学生.同样的情况也存在于现实生活中.A类的学生是那些对自己在做什么都有自信的人,因为他们已经从失败和成功中学会了很多.他们学会了生活的道理,也从正常的教育和生活中懂得成为更好的人.科学家说,八岁的时候,我们80%的性格特点已经成型.你现在已经长大了,你意识到你有一些局限.但是,没有什么是不能做或学习的.埃德蒙•希拉里爵士,第一个登上珠穆朗玛峰顶的,他说,"不是我们征服山,而是我们征服自己."

解答 61-65:CDCDC
61题答案:C 细节理解题 由文中 The teacher stood before his class of 30students and was going to hand out the final exam papers 可知 老师站在他们班上30位同学面前,准备发放期终考试卷子"Does anyone else want to get a B?This is your last chance."Two more students decided to go.Seven students stayed 可知"还有没有其他人愿意得B?这是你们最后的机会".又有两位同学走了,七位同学留了下来,一开始有30个人,最后剩7个,所以23人走了,故选C
62题答案:D 细节理解题 由文中 The teacher stood before his class of 30students and was going to hand out the final exam papers 可知 老师站在他们班上30位同学面前,准备发放期终考试卷子,故选D
63题答案:C 语义理解题 由文中 There were only three sentences on the paper:Congratulations!You have received an A in this class.Keep believing in yourself 可知 卷子上只有三句话:恭喜!你们在班上取得了A.继续相信自己,所以这些同学相信自己,故选C
64题答案:D 语义理解题 由文中 However,there is nothing you can't do or learn to be.Sir Edmund Hillary,the first person to reach the top of Mount Qomolangma (珠穆朗玛峰) said,"We do not conquer (征服) the mountain,but ourselves."可知 但是,没有什么是不能做或学习的.埃德蒙•希拉里爵士,第一个到达登上珠穆朗玛峰顶的,他说,"不是我们征服山,而是我们征服自己"这句话的意思是说我们要相信自己,挑战自己,才可以取得更大的成功,一切皆有可能,故选D
65题答案:C 文章理解题 本文全篇以一个老师通过考试考验学生的例子说明人要相信自己才能成功,要对自己有信心,故选C

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.There is a new bridgeover the river.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.If you often feel tired and the doctor can't find anything wrong with you,you may be in a state of subhealth(亚健康).Subhealth is a state between health and illness.Most of the subhealthy people are middle-aged ones who are usually stressed out because of work and family.And some of them are students who are having exams.
If you are subhealthy.it is not difficult for you to become well soon.You should have good living habits.For example,you should get up early and go to bed early.And you should exercise regularly.Exercising can keep you healthy.As for meals,it is better to eat less salt and sugar.Vegetables,fruit and fish are important to your body.Y0u should eat more of them.It is not good to eat too much at one meal,because it may cause unhealthy changes in the digestive tract(消化道).And at last,a balanced diet is very helpful in staying away from subhealth.
根据短文内容,选择最佳答案.
66.How may you feel if you're subhealthy?C
A.Happy.    B.Comfortable.    C.Tired.    D.Sad.
67.According to the passage,who will probably be subhealthy?C
A.Teachers and students.            B.Parents and children.
C.Middle-aged people and students.  D.The young and the old.
68.What should you do if you are subhealthy?A
A.Relax and have good living habits.
B.Go to see the doctor and ask for some medicine.
C.Go to hospital in foreign countries.
D.stay at home and not talk to others.
69.If you want to have good living habits,D.
A.you need to get up early and go to bed early
B.you should exercise very often
C.you should eat 1ess salt and sugar and eat more vegetables,fruit and fish
D.All above
70.What is the main idea of the passage?B
A.What is subhealth?B.How to keep away from subhealth.
C.How to keep subhealthy.    D.Why are you subhealthy?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In almost every big university in the United States,football is a favourite sport.American football is different.Players sometimes kick the ball,but they also throw the ball and run with it.They try to take it to the other end of the field.They have four chances to move the ball ten yards(码).They can carry it or they can throw it.If they move the ball ten yards,they can try to move it another ten yards.If they move it to the end of he field,they receive six points.It is difficult to move the ball.Eleven men on the other team try to stop the man with the ball.If he does not move the ball ten yards,his team kicks the ball the other team.Each university wants its own team to win.Many thousands of people come to watch.They all shout for their favourite team.Young men and women come on the field to help the people shout more.They dance and jump while they shout.Each team plays ten or eleven games each season.The season begins in September and ends in November.If a team is very good,it may play another game after the season ends.The best teams play again on January 1,the first day of the New Year.Many people go to see these games and many others watch them on TV.

61.The passage talks aboutC.
A.football         
B.how to play football  
C.American football
62.We canA the football in both American football and Chinese football.
A.kick    
B.throw    
C.run with
63.Why is it difficult to move the ball?BecauseB.
A.ten yards is a long way
B.many men on the other team try not to let the ball come near
C.the playing field is very large
64.If theyC,the teams will play on January 1.
A.receive six points
B.play eleven games in the season
C.are the best teams
65.Many people come to watch football and they want their team to win.Which of the following is not their act?C
A.Jumping   
B.Dancing    
C.Crying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.If you have no special plans for your holidays,why not spend your time helping others?
More and more young people volunteer to spend their school holidays working for others.And they don't do it for money.Here are some of their stories.
Alice Hamilton,17
I'm going to help the Forest Center build new hiking paths(小道) in the mountains.It's going to be terrific.I will spend the whole summer living in a tent(帐篷) and breathing the fresh mountain air.I'm going to sleep under the stars.It will be a nice sport,and I will be able to do something good at the same time!
Jason Moore,18
This summer,I'll volunteer with Special House Program.They build good,low-cost houses and sell them to the poor.They'll teach me what to do,so I am going to help people and also have a chance to learn how to build houses.
Trish Anderson,16
I'm going to teach children who have trouble in reading.I'll work for a program called Reading For Life.Every day,I'm going to help children choose and read books that they like.I want to be a teacher,and I love children and reading,so this is going to be a great experience for me.
根据短文内容,选择正确答案.
46.Young people in the USA volunteer to spendA helping others.
A.school holidays
B.weekdays
C.every morning 
D.school days
47.What does Alice volunteer to do in summer?C
A.To sleep under the stars.
B.To spend the whole summer living in a tent.
C.To help build new hiking paths in the mountains.
D.To breath the fresh air in the mountain
48.From the passage,we know that Jason MooreB.
A.likes reading
B.is 18years old
C.isn't very rich
D.has no houses
49.C wants to be a teacher.
A.Alice Hamilton 
B.Jason Moore 
C.Trish Anderson
D.None
50.Which is the most possible title for this passage?C
A.Reading for Life.
B.The Forest Center 
C.Young Volunteers.
D.Special Houses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.阅读下面短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项.
Robby was 11years old when his mother ( a single mom) sent him to have his first piano lesson.I (16)B that students begin at an earlier age,but Robby said that it had always been his mother's dream to hear him play the piano.So I took him on (17)A a student.
Although Robby tried very hard,he didn't have a basic (18)B of music.However,he continued and at the end of each weekly lesson he'd always say:"My mom's going to(19)Ame play someday."But it seemed (20)C.He didn't have a gift for music.
One day Robby stopped coming to our (21)D.He told me that his mom had been (22)C and unable to take him to piano lessons,but he was still practicing.
He asked if he could take part in my concert and I (23)C.
The night of the concert came.The high school gym was (24)A with parents,friends and relatives.The concert was going well.Then,Robby came up on stage.He announced that he had chosen Mozart's Concerto No.21in C Major.I was not (25)A for what I heard next.His (26)Bdanced on the keys…
He played so well that everyone was on their feet,clapping (27)D.In tears,I ran up on (28)D."Oh,Robby!How'd you do it?"
"Well,Miss Hondorf,remember I told you my mom was sick?Well,actually she had cancer and passed away this morning.And well…She was born (29)B so tonight was the first time she ever heard me play.I wanted to make (30)C special.

16.A.likeB.preferC.enjoyD.love
17.A.asB.forC.withD.in
18.A.spiritB.senseC.listeningD.knowledge
19.A.hearB.feelC.watchD.sound
20.A.meaningfulB.hopefulC.hopelessD.helpful
21.A meetingsB.concertsC.homesD.lessons
22.A.wellB.happyC.sickD.dead
23.A.refusedB.acceptedC.agreedD.disagreed
24.A.crowdedB.coveredC.supportedD.cheered
25.A.readyB.goodC.suitableD.careful
26.A.feetB.fingersC.voiceD.hands
27.A.surprisinglyB.slightlyC.seriouslyD.excitedly
28.A.thereB.footC.timeD.stage
29.A.blindB.deafC.strongD.different
30.A.herB.meC.itD.us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.A CCTV news program showed that in only an hour,more than 600people jumped red lights when crossing a road at a crossing in Shijiazhuang,Hebei."Chinese style road crossing"has become a hot expression recently.Chinese people"cross roads without thinking about traffic lights,so long as they are part of a crowd",said a post on Sina Weibo.
Many people say that they jaywalk(乱穿马路)because the red light lasts too long."People are likely to ignore(忽略) the light when the waiting time is longer than they can bear(忍受),"said Ni Ying,a member of the research team.However,a survey on Sina Weibo showed that nearly half of respondents(调查对象)believe that people jaywalk mainly because they don't respect rules.
Some Chinese cities have started taking some actions to punish jaywalkers.For example,the first three people in a jaywalking group will be fined(罚款)50yuan in Shijiazhuang.But calling on people to respect rules is more important.To completely solve the problem,everyone should realize the importance of obeying the traffic rules.

46.In the first paragraph,the underlined word"hot"meansA.
A."new,popular"
B."warm,boiling"
C.spicy,peppery(辣的)              
D."sharp,smart"
47.Which is a reason for many Chinese people jaywalking?C
A.The green light lasts too long.
B.They won't be punished in China.
C.They can't bear the waiting time.
D.They forget to follow the traffic rules.
48.In Shijiazhuang,who will be fined when a group of people jaywalk?B
A.The first person.
B.The first three people.
C.All of them.
D.No one.
49.If a man and his wife jaywalk in Shijiazhuang,how much in total will they be fined?C
A.50yuan   
B.They won't be fined    
C.100yuan     
D.We're not sure.
50.What's the writer's opinion?C
A.It's easy to solve the jaywalking problem completely.
B.All jaywalkers must be punished in China in future.
C.Respecting rules is more important than punishment.
D.Most Chinese people don't respect the traffic rules at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Travel Far,but Think LocalAuthor Elizabeth Becker says we havea responsibility to respect the places we visit.Some basic rules still hold,such as not travelling at busy times and taking fewer trips but making them longer.The best and easiest way to be a responsible traveler is to use common sense and go local.
Respecttraditions.Read about the culture and traditions of the places you visit.Understand the local cultureand customs to avoid making any mistakesor upsetting the localpeople.For
example,dress properlywhen you visit temples and don't eat or talk loudly in religious(宗教的)sites.It's also important to respect the local environment.If you visit a beach,leave seashells where you find them and try not to catch fish while swimming.
Learn the language.Nobody expects you to become fluent,but try to learn some basic phrases such as"please"and"thank you".You'll be amazed at how much nicer and more helpful people will be if they know you're making an effort toget involved with their culture.
Spend local.Stay away from international hotels and restaurants run by foreigners.By using local guides,buying local products and staying in family run hotels,you're not only givingback to the community,but you also get a real sense of the country you're staying in and the people who live there.
Bargain fairly.Always be polite when you try to get a lower price.Sometimes goods at a local market can seem overpriced.Nobody likes to be cheated and it may be fun to bargain,but remember that for the local people bargaining it may not be a game.For some of them,their business is their only source of income.So try not to be too rudewhen bargaining.
Don't litter.In some countries,getting rid of waste is a big problem,so don't throw rubbish on the ground.Doing so is harmful to the environmentandunpleasant for others.Hold on to your rubbish until you find a bin.
Savewater.Even in some of the most developed countries,water shortages are a reality.Tourists who take 10-minute showers and leave the taps running aren't making things any better.
49.From thepassage,to understand the local culture better,we shouldA.
A.respect traditions
B.bargain fairly
C.save water
D.notlitter
50.To help the local people,we'd betterC.
A.spendin international hotels and restaurants
B.have a bargaining game with local people
C.keep the rubbish and throw it inthe bin
D.have some local food in religious sites
51.What's the purpose of the passage?C
A.To advise us to be polite to the local people.
B.To introduce the way to learn the language.
C.To tell us how to be a responsible traveler.
D.To helpthe people of your travel place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.我希望有朝一日有个像你一样的幸福家庭.Ihope to have a happy family like yours some day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案