10.Parking lots again came up for discussion in Shanghai.Another 220,000private cars will hit the roads this year,and the need to buy a car is still very high among people.More than 270,000cars have no designated (指定) parking areas in the night.In a middle school in Changning District,trees were cut in a green area to make way for car parking.The school had not considered car parking when it was being built.
A private car is used about an hour daily for driving and stays parked for 23hours.Many private cars are used even less.Car-sharing offers users all kinds of cars.The cars are parked in car-sharing stations.lying throughout the city.Customers of car-sharing can book(预定) a car at any time (day or night) by telephone or over the Internet.The customer then picks the booked car up at the set time.After finishing his/her business.they return the car to the same place where they picked it up.Maybe,this is one way to solve the car parking problem.
On the other hand,the idea of Park & Ride has been suggested.This means that underground train and city train should be developed quickly.You can leave your cars in car parks nearby subway and bus stations and then you can ride public transports to go to the city center within minutes---great in wet weather or when you're carrying heavy bags.Park & Ride services can save you a little more time to do something you enjoy:catch up on emails,chat with friends,read the paper or simply relax,and prepare for the day ahead.Then the city will cut down the number of parking lots in the city center.
62.Why does the writer mention what the middle school did in Paragraph l?B
A.To say car parking has been a problem for a long time.
B.To show the car parking problem is becoming more serious.
C.To warn the middle school didn't care about the environment.
D.To tell people to learn from the school for more parking areas.
63.How does the writer like the car-sharing service?B
A.Expensive.
B.OK.
C.Not possible.
D.Not convenient.
64.According to the text private carsB.
A.are not useful at all
B.are not used very often
C,are responsible for the city train development
D.help drivers reach the city center more quickly
65.According to the idea of Park & Ride,we can infer(推断) the city will have toC.
A.build more parking lots near subway-and bus stops
B.offer more cars to the customers in the city center
C.encourage people not to drive cars to the city
D.ask people not to buy more cars.
分析 文章大意:随着生活水平的提高,汽车也走进了千家万户,但随着汽车的增多,停车是件难事.于是租车服务应运而生,也可多坐公交车.
解答 62-65:BBBC
62题答案:B考查细节理解题,根据文中的第一段大意上海再次讨论停车场的问题.今年有220000个私家车上路,.270000多辆车在夜晚没有在指定停车区域.在长宁区的一所中学,为停车树木被砍伐了,绿地上也停了车.学校建造时没有考虑停车的问题,可知停车问题越来越严重,故答案是B.
63题答案:B考查细节理解题,根据文中的第二段Maybe,this is one way to solve the car parking problem.可知也许,这是解决停车问题的一种方法,故答案是B.
64题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段可A private car is used about an hour daily for driving and stays parked for 23 hours.私家车每天大约用一小时驾驶,并停放23小时.可知不经常用,故答案是B.
65题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段You can leave your cars in car parks nearby subway and bus stations and then you can ride public transports to go to the city center within minutes---great in wet weather or when you're carrying heavy bags你可以把车停在附近的地铁站和公交车站,然后你可以乘坐公共交通工具在几分钟内到市中心可知 鼓励人们不要开车去市中心,故答案是C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.