精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Mary was an operator(接话员) 911 in Los Angeles.One Thursday morning,she was surprised to get a call from a little girl.She said,"Mom my ill,Mom my ill,'again and again,Mary soon found the address of the call.She called the police.In a minute,the policemen and doctors arrived at the house.They broke the door open.They couldn't believe their eyes.The little child was so young that she could not walk!She was sitting beside her mother and holding her mother's hand.Tears were running down her face.
    The doctors gave the women some medicine and soon she woke up.Later,she told people,"Everyone was surprised that my daughter could call 911.On Monday I tried to teach her how to call 911,but she couldn't do  it."Mary was surprised,too."It's the first time I have seen a two-year-old child call 911."
56.What did the girl really want to say?B
A."Mom,I'm ill."
b."My mom is ill."
C."Mom and I are ill."
57.How did the policemen feel when they got into the room?C
A.Strange.B.Normal.C.Surprised.
58.How did the policemen get into the room?A
A.By breaking the door.
b.With the girl's help.
C.Through the window
59.What does the underlined(下划线的) word" it."mean?B
A.911.B.Calling 911.C.Walking.
60.What can we learn from the passage?A
A.The little girl was so clever that she could call 911when she was 2.
B.The love for her mother created the miracle(奇迹).
C.The mother knew she had to teach the little girl how to call 911.

分析 本文讲述了接线员玛丽在值班时,接到一个小孩打来的电话,告诉玛丽她妈妈病了,当警察到孩子的家时,却发现打电话的这个小孩竟然还不会走.勇敢机智的小孩子在危机时刻救了妈妈的命.这篇短文也告诉我们,不要看着孩子小就不教他们懂得一些生活常识,在关键时刻,教孩子的这些生活常识可能会起大作用.

解答 56.B.细节理解题.根据The doctors gave the women some medicine and soon she woke up.可知,是她妈妈病了.故选B.
57.C. 细节理解题.根据They couldn't believe their eyes.可推知警察很惊讶.故选C.
58.A.细节理解题.根据They broke the door open.可知他们把门打开.故选A..
59.B.推断理解题.根据I tried to teach her how to call 911…可知这里it是指拨打911电话.故选B.
60.A.主旨大意题.纵观全文,文章讲述了2岁女孩打911电话救母的故事.故选A.

点评 本篇是一篇逸闻趣事类短文.讲述了2岁女孩打911电话救母的故事.解决本题的关键是先通读全文,带着问题去文中寻找答案,最后再核对答案,确保其准确性.在做阅读理解题目时,要掌握阅读方法,如略读、精读和跳读等方法,这是我们应该具备的技能.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The company hopes its new product will besuccessful on the European market.(success)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Which of the following underlined parts is different in pronunciation from the others?(  )
A.I prefer noodles to rice for lunch.
B.The fire quickly burnt the wooden hut.
C.Disney can draw many cartoon characters.
D.Bill has to pay for his foolish behavior.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Look at the boy playing basketball on the ground.Is it George?
-It ________ be him.He told me he would play basketball after class,but he's not sure.(  )
A.mustn'tB.mustC.can'tD.may

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Must I hand in my homework now?
---No,you __________.You can hand in it this afternoon.(  )
A.mustn'tB.needn'tC.can'tD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The garbagemessages (短信) on cell phones are polluting the teens.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Don't use the lift when you escape from a highbuilding during a fire.(build)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Boys and girls,this summer vacation is the time for you to take your mind off homework and prepare yourself for the future.The following is some advice on how to make your vacation meaningful and colorful.
Take regular exercise.You've worked hard most of the time.Therefore,you need to join in outdoor activities,which can bring your whole body into action.You can improve your ①______by doing different kinds of exercise such as swimming,jogging and mountain climbing.
Learn some basic life skills.One day,you will live alone.You can't ②______ on your family any longer.So,you should learn to cook,wash and other practical skills.
Go for a journey.Travel to places of interest.In this way,you'll understand cultures that are different from that of your hometown. Beautiful sights can also make you relaxed.
Enjoy family time.Don't always sit in front of a computer.It's great fun for family members to sit around the table,discussing sports,clothes or other common topics.
If you follow the advice above,your summer vacation will be full of joy and meaning.
We wish you a wonderful time!

任务一:请根据短文内容,分别写出①、②处所缺单词.(每空限填一词)
71.①health/body           ②depend/rely/count
任务二:从短文中选择恰当的单词或短语补全句子.
72.(A) Chinese familiesenjoy getting together during traditional festivals.
(B) I suppose my life in senior high school willbe full of challenges.
任务三:请把上文中划线的句子翻译成汉语.
73.美丽的风景也可以让你(身心)放松
任务四:请根据短文内容回答下列问题.
74.How many pieces of advice are mentioned in the passage above?Four/4
75.What's the main idea of the passage?( It's about ) some advice on how to make your (our/my) vacation meaningful and colorful..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.In this exam,you're asked to write a composition of about ________.(  )
A.90-wordsB.90-wordC.90 wordsD.90 word's

查看答案和解析>>

同步练习册答案