精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Carl lost his job.He had so little money that he spent his days at home.He watched his neighbor's room,where an old professor lived.He found the rooms were full of antique(古董) furniture and vases.Carl thought,"Why haven't I got an old and valuable vase?I can sell it for a lot of money."
Carl had an old gun.It had been his great grandfather's favorite thing a long time before.Carl didn't want to use the gun but he thought,"Anything could happen."He wanted to hide the gun under his coat,but it was too long,so he cut the end off with a saw(锯子).
Next morning he watched the professor leave home at 10 o'clock.Carl broke the window and entered the house.He didn't know much about arts.He couldn't choose.He reached his hands towards a big vase when he heard a noise.The front door opened and someone entered the house.It was the professor.He had forgotten to take an important document(文件).Carl became so afraid that he pulled out the gun,"I haven't stolen anything.Just let me go away or I will shoot."cried Carl."With that gun?"asked the professor and he began to laugh.He wasn't afraid of Carl at all.
He said,"You can't shoot with that antique gun.Its place should be in a museum."
"Is this really an antique gun?"asked Carl."How much is it worth?"
"It was worth about 17,000 dollars,"said the professor,"But now you can get 10 dollars for it."
"Why?"asked Carl.
The professor said,"Because its end is missing."

31.Carl wanted to steal becauseC.
A.he was interested in antique vases and furniture
B.he wanted to have fun
C.he lost his job and had little money
D.he hated his neighbour very much
32.He cut the end of the gun off becauseB
A.the gun was useless       
B.the gun was too long for him to hide
C.the end cost a lot of money    
D.the end of the gun was broken
33.Why did the professor come back?A
A.He forgot to take a document.
B.He was free that day.
C.He found something wrong in his house.
D.He saw Carl enter his house.
34.Why wasn't the professor afraid of the gun?C
A.He thought that Carl dared(敢) not shoot.
B.He had a gun,too.
C.He knew it was an antique gun.
D.He had called the police before.
35.This antique gun cost only ten dollars now becauseD.
A.the gun was not old enough         
B.the gun was too old
C.the gun was not a real antique gun   
D.Carl had cut off its end.

分析 全文大意:
卡尔丢了工作,他没有多少钱只能天天呆在家里.他观察到邻居的屋里,住着一位老教授.房间里堆满了古董、家具、花瓶.卡尔想去邻居家偷个古老的,贵重的花瓶,卖了就有一大笔钱了.卡尔于是他拿着曾祖父珍爱的猎枪防备不测.但是枪太长,无法藏在衣服里.于是他用锯把枪的底部锯掉.第二天卡尔看到教授出门了他破窗而入.他不懂艺术,也不会选.他刚伸手准备拿一个大花瓶时,这时他听到声音,原来教授忘了拿文件又回来了.卡尔很害怕拿出枪对教授说道"我什么也没偷,放我走,否则我就开枪了.""就用那把枪?"教授笑着问道.他一点儿也不害怕.继续说道"你不应该用这把古董枪,它应该在博物馆."卡尔赶紧问道:"这把枪真是古董,值多少钱?"教授说:"以前值1万7千美元,现在只值10美元."卡尔问:"为什么?".原来是因为底部不见了.

解答 31.C   细节理解题   根据Carl lost his job.He had so little money,以及Why haven't I got an old and valuable vase?I can sell it for a lot of money.可知他卡尔想去邻居家偷个古老的,宝贵的花瓶买了挣钱是因为他丢了工作,没有钱,故选C.
32.B   细节理解题   根据He wanted to hide the gun under his coat,but it was too long,so he cut the end off with a saw(锯子)可知他用锯把枪的底部锯掉是因为枪太长无法藏在衣服里,故选B.
33.A   细节理解题  根据He had forgotten to take an important document(文件).可知教授因为忘了拿文件又回来了,故选A.
34.C   细节理解题  根据教授的这番话"You can't shoot with that antique gun.Its place should be in a museum""你不应该用这把古董枪,它应该在博物馆"可知他认出这把枪是古董他料到卡尔不会开枪,所以不害怕,故选C.
35.D   细节理解题  根据教授和卡尔的对话"It was worth about 17,000 dollars,"said the professorBut now you can get 10 dollars for it."Why?"asked Carl.The professor said,"Because its end is missing.教授说以前值1万7千美元,现在只值10美元.卡尔问为什么,原来底部不见了.可知这把古董枪现在只值10美元,是因为底部不见了,故选D.

点评 本篇阅读理解题是阅读填空题以细节理解为主,做这类题的时候应仔细的寻找短文中信息,找到足够的做题的依据.抓住与问题有关的细节性的句子确定出正确的答案.一定要忠实于原文.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.As one friend of his,you should give him a hand when he is in trouble.(  )
A.put up your handB.help him
C.give him moneyD.call him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Mr.Brown had to go to his camp at Pine Tree Valley,which is in the middle of the mountains in California.
It snowed heavily and Mr.Brown knew it would be hard to climb to the camp,but Lady Gray was strong,and used to it.
Lady Gray was Mr.Brown's pet horse,and carried him everywhere.She was always happy when her master was in the saddle.
But today the snow was very deep and soon Mr.Brown had to get off,throw away the saddle,and lead her.
In places the snow was so deep and soft,that they sank above their knees.Late in the afternoon they reached the camp nearly exhausted,and it was several days before they were able to return.
The snow was still deep and Mr.Brown knew he must go back on snow-shoes,but he was afraid Lady Gray would have to be left behind.
Finally one person suggested making her some snow-shoes.They cut four round pieces of board,twelve inches across,and fastened them on with rope.Lady Gray seemed to understand what they were for and tried very hard to walk in them.
She was very awkward (笨拙的)at first and could hardly stand up,but by practicing a little every day she was soon able to manage nicely.
So Mr.Brown and Lady Gray both returned on snow-shoes,and how every one did laugh when they saw them.
But Lady Gray never could have done it if she had not tried.

51.The relationship between Mr.Brown and Lady Gray isD.
A.a couple   B.master and worker   C.father and daughter  D.master and pet
52.The Chinese meaning of the word"saddle"isB.
A.马背   B.马鞍  C.车厢  D.嘴笼
53."Her"in"Finally one of the men suggested making her …"refers to(指的是)A.
A.Mr.Brown's horse   B.The shoe maker
C.Mr.Brown's neighbor  D.Mrs.Brown
54.Finally Mr.Brown and Lady Gray both returnedC.
A.by horse   B.in a cart by dogs  C.on snow-shoes  D.by skiing
55.From the last sentence we can learn the writer wants to tell usA
A.Practice makes perfect.B.No pains,no gains(收获).
C.Never give up.         D.A wise man to win.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Have you got an iPhone 6?
-No,many young people now say"No"to it because of          follow-up service.(  )
A.it'sB.itC.itsD.itself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---What did your brother say?
---He wondered ___________.(  )
A.that I would go shopping with him
B.if I will lend my bike to him
C.how could he solve the problem
D.whether I had already fed the cat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Volunteer team mostly _______ university and middle school students.They will mainly provide languages voluntary services.(  )
A.consists ofB.belongs toC.thinks ofD.leads to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届新疆兵团四师七十一团中学九年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

We’ll go to the park if it tomorrow.

A. will rain B. rains C. isn’t rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.My cousin usually walks to school every morning.(改为同义句)
My cousin usually goes to schoolonfootevery morning.

查看答案和解析>>

同步练习册答案