精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Hi,I'm sandy.I come from America.I have long hair.I like listening to music and singing.I don't like sports.I often stay at home at the weekend.
My name is Jack.My Chinese name is Chen Tao.My eyes are not very good,so I often wear a pair of glasses.I enjoy playing computer games and swimming.I like making friends and I have a Chinese friend.
Hello,everyone.I'm Luo Wei.I'm from China.My hair is short.I love running and pets.And I have a lovely dog.
My name is Daniel.I come from England.I'm good at Maths.I often help my classmates with their Maths.I'm not very tall.I like playing computer games on the Internet.Would you like to be my friend?Please write e-mails to me.

71.Jack's eyes are not good,so heC.
A.likes playing computer games     
B.doesn't like sports
C.often wears a pairs of glasses     
D.often calls his friends at the weekend
72.What does Daniel often help his classmates with?C
A.Chinese    
B.English     
C.Maths      
D.Sports
73.Who enjoys computer game?A.
A.Daniel and Chen Tao     
B.Jack and Luo Wei
C.Luo Wei and Daniel        
D.Sandy and Jack
74.What does Luo Wei like?C
A.Listening to music     
B.Swimming    
C.Running   
D.Singing
75.What does Daniel look like?C-
A.He is tall.
B.he has long hair.
C.He is short.
D.He wears a pairs of glasses.

分析 嗨,我是桑迪,我来自美国,我有长头发,我喜欢听音乐和唱歌,我不喜欢运动,我周末经常呆在家里.
我的名字是杰克,我的中文名字是陈涛.我的眼睛不是很好,所以我经常戴着一副眼镜.我喜欢玩电脑游戏和游泳.我喜欢交朋友,我有一个中国朋友.
大家好,我是罗唯,我来自中国,我的头发很短,我喜欢跑步和宠物,我有一只可爱的小狗.
我的名字叫丹尼尔,我来自英国,我擅长数学,我经常帮助我的同学们学数学,我不是很高,我喜欢在互联网上玩电脑游戏,你想成为我的朋友吗?请给我发电子邮件.

解答 71.答案C 细节理解题 由文中 My eyes are not very good,so I often wear a pair of glasses可知Jack的眼睛不是很好,所以我经常戴着一副眼镜,故选C
72.答案C 细节理解题 由文中 I'm good at Maths.I often help my classmates with their Maths可知Daniel擅长数学,我经常帮助我的同学们学数学,故选C
73.答案A 细节理解题 由文中 Jack 的爱好 I enjoy playing computer games and swimming可知 我喜欢玩电脑游戏和游泳,Daniel的爱好 I like playing computer games on the Internet 我喜欢在互联网上玩电脑游戏,故选A
74.答案C 细节理解题 由文中 I'm Luo Wei.I'm from China.My hair is short.I love running and pets可知 我是罗唯,我来自中国,我的头发很短,我喜欢跑步和宠物,故选C
75.答案C 细节理解题 由文中 Daniel 的样貌 I'm not very tall可知 他比较矮,故选C

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The mountain       with snow all year round,so it's hard to climb it.(  )
A.coveredB.was coveredC.is coveredD.covers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.-How muchis(be) the dictionary?
-$4.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Sam likes eatingpotatoes (potatos,potatoes) very much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.______classrooms are there in your school?Twenty.(  )
A.How manyB.How muchC.How farD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.一I like folk music.What about you?
-______.It's too boring.(  )
A.I can't stand it.B.I like it,too.
C.I don't mind it.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.--Liu Xiang had to give up the race because of his foot.
--_________(  )
A.What a shame!B.Of course.
C.He was so careless.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.一Happy birthday!-____(  )
A.Thank you.B.OK.C.I'm fine.D.You're right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.--How long can I          the book?
--For three weeks,but you can't          it to others.(  )
A.see; lendB.borrow; lendC.keep; lendD.lend; borrow

查看答案和解析>>

同步练习册答案