精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项.

 
41.How many parts does the book have?B.
A.1       B.4       C.18      D.233
42.If you're interested in shopping you can readD.
A.Chapter 3      B.Chapter 8      C.Chapter 16     D.Chapter 18
43.The book does NOT include.D.
A.help with European languages
B.information about visas
C.ideas about what to take on a trip
D.a section about traveling with pets.

分析 本文是一本介绍到欧洲旅游的指南书,从目录可以看出,这本书共分四个部分:Part 1 Before you go; Part 2 After you arrive; Part 3 Recommended things to see;Part 4 Helpful things to consider,和18个章节对旅游的注意事项作了具体的介绍.

解答 41.B  细节理解题:从contents(目录)可以看出,这本书共四个部分:Part 1 Before you go; Part 2 After you arrive; Part 3 Recommended things to see;Part 4 Helpful things to consider,故答案是B.
42.D  细节理解题:根据Part 4 Helpful things to consider里面的Chapter 18 Good things to buy,它里面介绍了可以买的东西,故选D.
43.D  细节理解题:根据Part 1 Before you go里面的chapter 1 介绍了what to bring要带的东西,故C项包括;chapter 2 介绍了getting travel visas旅游签证,故B项包括;Part 4 Helpful things to consider里面的chapter 17 介绍了useful phrases in European languages欧洲语言中有用的短语,故A项包括,故答案是D.

点评 此类插图题型是通过图解、插图的形式,形象化地表现信息,用以降低试题的难度,是短文和题目不可缺少的组成部分.在做此类题时,要求学生一定要把文章与图示结合起来,图文互相参照、互相验证.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Please don't forgetto turn(turn) off the lights when you leave.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The books are thesewriters'.(write).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Spring is coming!Why notgo(go) on an outing?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Passage C 
根据短文内容回答短文后面的问题,并把答案写在答题纸的相应位置.
  A new study on students'sleeping habits says that more than 70% of students do not get enough (1)sleep.
  Researchers found that primary school students got about 9hours'sleep a night; middle school students got about 8hours'sleep a night; and senior high school students(高中生) slept for about 7hours a night.In some places,things are even worse.None of those sleeping periods are enough for each group.Insufficient (不足的)sleep can cause all kinds problems in children and teenagers.
  In fact,itwill be better forthe students to get up later in the morning.This year,we have made lots of rules to lighten the students'burden(减负) in our province.We have asked primary schools,middle schools and senior high schools to change their schedules(课程安排) in order that students could get more sleep.For each group,for example,their time at school can't be longer than 6,7or 8hours; they can't spend more than 1,1.5or 2hours on homework.Now the students can get to school later than before.They can have enough sleep and more hours to do whatever they like.
任务一:76.What's the new study about?
任务二:77.How long did middle school students sleep each night according to the study?
任务三:78.What will happen if children don't have enough sleep?
任务四:79.在文中划线部分(1)的空白处填入一个可以说明所谈论话题的英语单词.
任务五:80.将文中划线部分改为:In fact,getting up later in the morning will be better for the
students.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.
   Have you ever been to Taiwan?China's biggest island?(1)你想到那里参观一下吗?We'll show you the best of Taiwan island.
A five-day tour.
                    (2)Cost
Only 5,000
Including
Round-trip plane tickets between Beijing and Taiwan.
Bus service around Taiwan.
Great tour guide service.
                 Places
Sun Moon Lake
A beautiful lake.A small island.On one side of the island,the lake looks like the sun,and on the other side it looks like the moon.(3) This is why people call it Sun Moon Lake.
Ali Mountain
The nearest mountain around Sun Moon Lake.A nice experience to have a party with
Gaoshan people.A wonderful place to see a very beautiful sunrise.
Penghu Lake
A great place for swimming,fishing,boating and eating delicious fruit and fresh fish.
Gao Xiong
A great place to spend a full day shopping.
             Book (预定) Now
Office hours:
Monday-Friday:9:00a.m---7:00p.m
Saturday:9:00a.m---4:00p.m
Tel:6459-9561
Book by phone now for next month.
46.将文中划线部分(1)的汉语句子译成英语.Would you like to visit there?
47.在文中划线部分(2)的空白处填入一个英语单词以说明所谈论的话题.Cost
48.How many places can tourists visit in Taiwan seconding to this passage?Four
49.将文中划线部分(3)的英语句子译成汉语.这就是人们叫它日月潭的原因.
50.How long is the office hour on Saturday?Seven hours.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.

根据表格所提供的信息选择最佳答案.
51.As one of the largest museums in the world,British Museum is inB.
A.Beijing  B.London  C.New York
52.New York Museum is America's largest museum on AmericanC.
A.buildings  B.collections  C.history
53.The Palace Museum,which is in the center of Beijing,is also called"Forbidden City(紫禁城)"in China.It lies inA.
A.Chang'an Street  B.New Oxford Street  C.Chestnut Street
54.According to the form,if you want to see ancient Chinese collections,you can visitB at most.
A.one museum  B.two museums  C.three museums
55.Which of the following is TRUE according to the information above?B
A.Each ticket for the Palace Museum costs the same in the whole year.
B.You don't have to pay for tickets if you visit New York Museum on Monday.
C.British Museum lies in Chestnut Street,London.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Did you turn off the lights in your house on March 31st this year?Earth hour 2012 (51)a on that day from 8:30pm to 9:30pm.
Earth hour is held by the World Wildlife Fund(世界自然基金会)(52)C.It's held on the (53)D Saturday of March every year.People turn off their lights for an hour of the day to save (54)C for Earth..
In 2007,2.2million people in Sydney (55)B their lights.They wanted to make the world pay (56)A attention to the need to take action on climate(气候)change than before.And many other (57)D like Sydney took part in the event in 2008.
The main (58)B of"Earth Hour China"this year is"There is an environmentalist(环保专家)in  (59)B heart."If you want to take part in the Earth Hour activity or you have any good advice on how to protect our Earth,you can share them on thisC(60)..We hope for your attention.
51.A.took placeB.took offC.took outD.took up
52.A.in ChinaB.in AsiaC.in the worldD.in Sydney
53.A.firstB.secondC.thirdD.last
54.A.waterB.airC.energyD.environment
55.A.turned onB.turned offC.turned upD.turned down
56.A.moreB.lessC.muchD.little
57.A.schoolsB.countriesC.provincesD.cities
58.A.jobB.ideaC.problemD.activity
59.A.one'sB.everyone'sC.nobody'sD.someone's
60.A.addressB.numberC.websiteD.Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Do you want to watch a hot movie while chatting with your friend on the phone,or shop with your mobile phone while on a train?The ongoing technology development has made these things come to our daily life
    It is said that China has had the right to use the third generation telecommunication technology (3G) since 2009.
The so-called 3G technology allows mobile phone users enjoy high-speed Internet-based services.It helps increase mobility in many areas of our lives.
Nowadays,many mobile phones allow you to send e-mails or read the latest stories on the Internet,but the speed is not pleasing,which is only 10kilobytes (KB) per second.But 3G goes on the Internet with a speed of up to 2megabytes (MB) per second.If recent mobile technology is like riding bikes on a country road,then 3G will make you fly on the information highway.For example,a mobile phone with 3G technology can help download a three-minute MP3song within two minutes while it will take you up to an hour to do this with your common mobile phone.
In the UK and many other European countries where 3G services have around since 2003,3G has already become a part of modem business life.Nowadays,office workers are able to spend some of their working hours at home.The new technology allows the first aid services to provide a video link with a hospital or doctor for patients who need special care.

55.From the passage we can know thatC.
A.we can't enjoy Internet-based services now at the moment in China
B.it is possible for us to enjoy MP3music with our common mobile phones
C.doctors can examine patients by using 3G mobile phones in the UK
D.thanks to 3G phones,many office workers needn't travel to work any more
56.The writer probably regards a 3G mobile phone asA.
A.a fast communication tool
B.a flying tool on the highway
C.a video link to the hospital
D.a chatting friend on the train
57.What's the main idea of this passage?B
A.You have to buy a new mobile phone if you want to enjoy 3G.
B.3G mobile technology makes our life richer and more convenient.
C.In the future,you can enjoy high-quality music using your phone.
D.3G movies on mobile phones are coming to us in the nearby future.

查看答案和解析>>

同步练习册答案