精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Is it necessary(必要的)for students to wear school uniforms?I think it's a difficult question to answer.People areconfused about it.
Although (虽然)I feel people should have the right(权利) to choose(选择) what they want to wear,I also think wearing uniforms is good for students when they are at school.
On one hand,if students wear uniforms,they will remember that they are students.And they will always remember what students should or shouldn't do when they see their uniforms.On the other hand,choosing clothes to wear every morning after getting up is a waste of time.Students should not pay much attention to (关注) their dress,because as students,school work is the most important thing to them.So if they wear uniforms,they don't have to worry about what they wear.They will spend (花费)more time on their subjects.
51.What's the meaning of the underlined word"confused"?B
A.高兴的        
B.困惑的        
C.确定的        
D.有趣的
52.The writer thinksA
A.students should wear school uniforms at school.
B.students shouldn't wear school uniforms at school.
C.students can wear what they like at school.
D.students should wear school uniforms at any time.
53.According to the passage,wearing school uniforms will help students rememberC.
A.they are at school.
B.they have lots of school work to do.
C.what they should or shouldn't do at school.
D.their school uniforms are beautiful.
54.We can know from the passage thatD.
A.students should choose what they wear carefully.
B.students should pay no attention to their school work.
C.students should wash their uniforms every day.
D.school work is the most important thing to students.
55.Which is the best title of this passage?A
A.Students should wear uniforms           
B.Students should work hard
C.School uniform is unnecessary            
D.Students should wear good clothes.

分析 短文就学生需要穿校服否,作者给出了自己的意见,并且详细的讲了穿校服的好处.

解答 答案:51.B 词义猜测题.根据上文Is it necessary(必要的)for students to wear school uniforms?I think it's a difficult question to answer.学生穿校服有必要吗?我认为这是一个很难回答的问题.可知说的是穿校服的问题,结合选项,应说人们对这个问题是困惑的.故选B.
52.A  细节理解题.根据第二段第一行句子Although (虽然)I feel people should have the right(权利) to choose(选择) what they want to wear,I also think wearing uniforms is good for students when they are at school.虽然我觉得人们应该有权选择他们想穿的衣服,我还认为穿校服对学生在学校的时候是有好处的.可知作者认为学生在学校应该穿校服.故选A.
53.C 细节理解题.根据第二段第二行句子they will remember that they are students.And they will always remember what students should or shouldn't do when they see their uniforms.会记住他们是学生.当他们看到他们的校服时,他们将永远记住学生应该或不应该做什么.可知穿校服有助于学生记住学生应该或不应该做什么.故选C.
54.D  细节理解题.根据第二段第三行句子because as students,school work is the most important thing to them.因为作为学生,学业是最重要的.可知作为学生,学业是最重要的.故选D.
55.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第二段第一行句子Although (虽然)I feel people should have the right(权利) to choose(选择) what they want to wear,I also think wearing uniforms is good for students when they are at school.虽然我觉得人们应该有权选择他们想穿的衣服,我还认为穿校服对学生在学校的时候是有好处的.文章主要说的是学生应该穿校服.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.John is lazy.He either ____ TV ____ plays computer games after school.(  )
A.watches; andB.watches; orC.watch; andD.watch; or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.
play     well     home      teachers     is
How to choose your monitors?Good monitors always give lots of help to students and (76)teachers.A good class monitor should work hard at school.They get on (77)well with everybody.A good PE monitor likes sports and is usually fit.They often (78)play basketball or other sports for the school team.They try to get the best score in a math.A good cleaning monitor (79)is good at cleaning.They make the classroom just like (80)home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---______?
---The chess club.(  )
A.Can you play chess
B.What club do you want to join
C.What kind of sports do you like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.老师们认为压力太大不利于学生的均衡发展.
The teacher think that too muchstress is bad for the balanceddevelopmentof the students.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
31.How many lessons are there in Unit 1?C
A.Two     B.Three      C.Four     D.Five
32.If you want to learn how to write a poem,you can get help inC
A.Lesson1     B.Lesson2      C.Lesson3     D.Lesson4
33.Where can we most probably read such a page?B
A.In a magazine.
B.In a textbook
C.In a newspaper.
D.In a dictionary.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Which sound goes with the word"burn"?(  )
A./b?n/B./br?n/C./b?:n/D./br?:n/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.Do  your  parents  make  you  do  lots  of  after-school  activities   My parents did.I used to listen to them.But now,I decide to think for(36)C.
My parents made me do a lot of after-school activities:taking guitar lessons,taking(37)Bclass,playing tennis and doing different kinds of other things.I didn't like many of them.I often asked my parents to stop(38)Dme.This year,I will stop some activities.I decide to(39)A the guitar because I don't like to play it at all.I think I can learn English by myself at home,(40)BI won'tgo to the English class any more.
My mother doesn't think that I get enough(41)A.But I don'tthink so.I walk two miles to school every day.I think that is(42)Dfor me.So I don'twant to play tennis.One day,my mother(43)Cme to go to a swimming club,but I refused.She was(44)Cand said,"The more you study,the more skills you will have,and then the more independent you will be.(45)Bshe's right,but I really don'twant to go.
Dear friends,am I right?What will you do if you meet the situation?
36.A.herselfB.themselvesC.myselfD.ourselves
37.A.ChineseB.EnglishC.mathD.science
38.A.droppingB.offeringC.beatingD.pushing
39.A.give upB.make upC.take upD.set up
40.A.andB.soC.butD.or
41.A.exerciseB.foodC.sleepD.study
42.A.badB.easyC.importantD.enough
43.A.allowedB.hatedC.askedD.helped
44.A.nervousB.excitedC.angryD.glad
45.A.InsteadB.MaybeC.HoweverD.Anyway.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.He couldn't stoplaughing(laugh)when he heard the news.

查看答案和解析>>

同步练习册答案