精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Do you have any foreign friends?Do you know their characteristics(特征)?
The Germans are very quiet and they always keep calm.They don't like to speak more words.They look very serious.They like different kinds of amusements.The Germans are very hard-working.They like tidiness,especially the women,who always keep their home clean.
In some ways,the Englishmen look the same as the Germans.They are very quiet and never talk too much with the strangers.They are really polite,so we often hear they say"Thank you."or"Sorry."The gentlemen are also the Ehglishmen.
The French's holidays are very long.They like traveling and usually spend their long time staying in other countries.The Frenchmen are more outgoing than the Germans.It is very easy to make friends with them.
Compared to the Frenchmen,the Americans are more outgoing.And they are even opener than all of the Europeans.They don't like to depend on others.So it is very common that the students do part-time jobs in their free time.And in Americans'eyes,success is an important part in their life.

46、According to the passage,Dare very quiet.
A.only the Germans
B.only the Englishmen
C.only the Frenchmen
D.both the Germans and the Englishmen
47、What does the underlined word"tidiness"mean in Chinese?A
A.整洁      
B.安静       
C.时尚      
D.随意
48、In the writer's eyes,the gentlemen areC.
A.the Germans           
B.the Frenchmen
C.the Englishmen         
D.the Americans
49、What can we learn about the Frenchmen from the passage?B
A.They are more outgoing the Frenchmen form the passage?
B.It is very easy to make friends with them.
C.They like traveling in their own country.
D.They look serious and are always hard-working.
50、Which is the best title of the passage?C
A.Foreigners'hobbies.
B.Who are more outgoing?
C.Characteristics of the foreigners.
D.Success is an important part in Americans'life.

分析 本文介绍外国朋友的不同特征.如德国人的内向和工作努力;英国人的彬彬有礼;法国人的外向和友善;美国人的开放和崇尚成功等.

解答 46.D.细节理解题.根据第二段中的The Germans are very quiet and they always keep calm以及第三段中的theEnglishmen look the same as the Germans. They are very quiet and never talk too much with the strangers,可知英国人和德国人都是很安静的.应选D.
47.A.词义猜测题.由下文"especially the women,who always keep their home clean."可知他们总是保持家里干净,可以推测他们喜欢整洁.故选A
48.C.细节理解题.根据第三段中的The gentlemen are also the Englishmen,可知绅士是英国人,应选C.
49.B.细节理解题..由第四段The Frenchmen are more outgoing than the Germans.It is very easy to make friends with them.可知法国男士外向并且善于交朋友.而善于交朋友是我们应该学习的.故选B.
50.C.标题判断题.纵观全文,本文主要介绍了几个西方国家以及美国的人的性格特征的,故选C.

点评 题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.You may have noticed that the world's population is not evenly distributed (分别) around our planet.There are some countries where people seem to be living nearly on top of each other because conditions are overcrowded.Then there are others where it seems that hardly anybody lives.What influences this unequal distribution of people?There are specific advantages and disadvantages of diving in a certain area.
The two main factors that influence people's choice of location are climate and resources.Climate is the usual weather conditions in a region.Areas that have bad weather are generally less ideal as places to live in.The north and south poles at the top and bottom of the world may be beautiful in their rugged,natural way,but the disadvantage of the bitterly cold and windy conditions usually keeps people away.When it comes to climate,warm conditions and a normal amount of rainfall are advantages that attract people.
Natural resources are things that we get from nature that help us survive.Each region offers different resources,and therefore attracts different groups of people.People who enjoy the beach can make their living by catching and selling many fish and other sea creatures from the ocean.Those who prefer farming can take advantage of rich soil (土壤) in valleys near rivers.
Some people are willing to accept the disadvantages of the terrible conditions of deserts or mountains in order to take advantage of the resources like oil or woods.

81.The underlined part"on top of"in the first paragraph most likely meansA.
A.very close to      B.on the highest part of
C.in control of     D.on the surface of
82.What are the main factors that influence the distribution of people?C
A.Resources and oceans.
B.Climate and rivers.
C.Climate and resources.
D.Warm conditions and rainfall.
83.The writer thinks many people don't live near the north or south pole becauseC.
A.they can't get enough food there
B.they natural sights there don't attract people
C.the unpleasant weather keeps them away
D.the length of nighttime is too short or too long
84.Why do people go and live in valleys near rivers?D
A.The temperature isn't too low in winter.
B.the resources like oil can bring them much money.
C.People can make their living by catching and selling fish.
D.It's easier for people to grow plants or keep animals.
85.The purpose of the example in the last paragraph is to tell usB.
A.people cannot survive in cold conditions
B.different resources attract different groups of people
C.people usually prefer living at the seaside to living in mountains
D.a normal amount of rainfall is necessary for people to live in the desert.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Recently it is reported on TV that some stars were caught by the police because they took drugs.It brought very bad influence to the young people.
Students at Shenzhen Luohu Foreign Language Middle School have learned to keep themselves safe by saying"no"to drugs.They said sometimes some strangers wanted to give them some medicine and said it would keep them slim or help them do well in exams.In fact,what those strangers want to give them are drugs.Drugs are dangerous to health.
"Because teens don't know much about drugs,they might want to try them."Said Zhang Dongsheng,the director of Shengzhen Drug Control Office.
Liang,16,was a good student before trying drugs.One day,some old friends told him it would be fun.After taking drugs only once,he found it very hard to stop.Liang began to spend all his time and money on drugs.Soon,he stopped going to school and started stealing.In the end,he was put in prison.
In China,taking drugs is becoming a big problem for teens.According to a survey,about one million people in China were using illegal(违法)drugs last year,and 72% of them were young people.Worse still,there are about 10,000drug users under 16now.
Zhang has some good advice on staying clean.He said,"Drugs are dangerous.Never try them,even if you are curious(好奇)!It is the most important for you to keep safe and healthy."

56.Which statement is RIGHT about drugs?A
A.Drugs do harm to your health.
B.Drugs help you do well in the exams.
C.Drugs keep you slim and lovely
57.According to this passage,many schools arrange(安排) courses or some activities toC now.
A.know more about cigarettes   
B.learn some Chinese medicine   
C.know about drugs
58.Teens want to try drugs becauseB.
A.they have enough money          
B.they are curious about drugs
C.they know about the harm of drugs.
59.From Liang's story,we can know that it isB to give up drugs,even if one tries only once.
A.easy          
B.difficult       
C.possible
60.What does the phrase"staying clean"here mean?B
A.Being clean and tidy   
B.Stay away from drugs   
C.Keeping clothes clean.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.China will prepare timetables and road maps for thecoming (即将来临的) years for the"One Belt and One Road"project.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.-Why didn't you arrive home early as usual,Daniel?
-On my way home,I met an old friend of mine and stoppedto talk (talk) with him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.A.用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次.
across     heavy     nine     throw away   wash
61.Wethrow away lots of rubbish every day.
62.Jim's mother usuallywashes clothes in the evening.
63.Even a child knows September is theninth month of a year.
64.You can goacross the street when the traffic lights turn green.
65.More and more people have their own cars.That's why there'sheaviertraffic than before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.用方框内所给单词的正确形式填空.
hard   she    build      twenty    active
66.As told by our director,you shoud take thetwentieth number.
67.The bad grades he got last team makes himn workharder this term.
68.The little girl can look afterherself though she's only eight.
69.During our bus trip we saw some oldbuildings and the beautiful countryside.
70.My cousin,Jack,is moreactive than I am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Have you ever seen a lake of seven colours?If you haven't,you can go to Qinghai Lake.It l(66)ies in northeast Qinghai Province,about 150kilometres from provincial capital Xining.
The lake shows d(67)ifferentcolours in different seasons,and e(68)venat different time of day.This is because the water depth(深度) c(69)hangesfrom place to place.
The l(70)argestsalt(咸的) water lake in China,Qinghai also is well-known for Bird Island.The island off the western shore(岸) is the s(71)izeof seven big playgrounds.It's home for 100,000birds in spring and summer.Bird watchers can e(72)njoybetter views there than in any zoos.
Grasslands and high mountains all around make the 1(73)akeeven more attractive.Animals graze (吃草) on the g(74)rassland.The blue sky is reflected (反射) in the deep blue lake.Can you imagine a more b(75)eautifulplace than this?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.许多次我都想放弃,但是我奋力坚持了下来.
Many times I thought about giving up,but Ifoughton.

查看答案和解析>>

同步练习册答案