16.Do you have any foreign friends?Do you know their characteristics(特征)?
The Germans are very quiet and they always keep calm.They don't like to speak more words.They look very serious.They like different kinds of amusements.The Germans are very hard-working.They like tidiness,especially the women,who always keep their home clean.
In some ways,the Englishmen look the same as the Germans.They are very quiet and never talk too much with the strangers.They are really polite,so we often hear they say"Thank you."or"Sorry."The gentlemen are also the Ehglishmen.
The French's holidays are very long.They like traveling and usually spend their long time staying in other countries.The Frenchmen are more outgoing than the Germans.It is very easy to make friends with them.
Compared to the Frenchmen,the Americans are more outgoing.And they are even opener than all of the Europeans.They don't like to depend on others.So it is very common that the students do part-time jobs in their free time.And in Americans'eyes,success is an important part in their life.
46、According to the passage,Dare very quiet.
A.only the Germans
B.only the Englishmen
C.only the Frenchmen
D.both the Germans and the Englishmen
47、What does the underlined word"tidiness"mean in Chinese?A
A.整洁
B.安静
C.时尚
D.随意
48、In the writer's eyes,the gentlemen areC.
A.the Germans
B.the Frenchmen
C.the Englishmen
D.the Americans
49、What can we learn about the Frenchmen from the passage?B
A.They are more outgoing the Frenchmen form the passage?
B.It is very easy to make friends with them.
C.They like traveling in their own country.
D.They look serious and are always hard-working.
50、Which is the best title of the passage?C
A.Foreigners'hobbies.
B.Who are more outgoing?
C.Characteristics of the foreigners.
D.Success is an important part in Americans'life.
分析 本文介绍外国朋友的不同特征.如德国人的内向和工作努力;英国人的彬彬有礼;法国人的外向和友善;美国人的开放和崇尚成功等.
解答 46.D.细节理解题.根据第二段中的The Germans are very quiet and they always keep calm以及第三段中的theEnglishmen look the same as the Germans. They are very quiet and never talk too much with the strangers,可知英国人和德国人都是很安静的.应选D.
47.A.词义猜测题.由下文"especially the women,who always keep their home clean."可知他们总是保持家里干净,可以推测他们喜欢整洁.故选A
48.C.细节理解题.根据第三段中的The gentlemen are also the Englishmen,可知绅士是英国人,应选C.
49.B.细节理解题..由第四段The Frenchmen are more outgoing than the Germans.It is very easy to make friends with them.可知法国男士外向并且善于交朋友.而善于交朋友是我们应该学习的.故选B.
50.C.标题判断题.纵观全文,本文主要介绍了几个西方国家以及美国的人的性格特征的,故选C.
点评 题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.