精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Do you like sports?If your answer is yes,sometimes you'll find it very difficult to have enough time to do it,even if it's on weekends.However,you don't have to worry now because a"sunshine sports"program was launched( 启动) by the Ministry of Education(教育部).
It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they please.The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.
Han Jiawen,from Shanghai Yangsi Middle School,likes the idea.Han and her classmates skiprope together."We have a good time."said Han,"Playing is better than having classes."
Wang Lichao welcomes the idea,too."It's good to be able to breathe some fresh air instead of sitting in the classroom."
But the 14-year-old from Tianjin wonders whether there will be enough space for everyone."With so many students outside,"he said,"I'm afraid there won't be enough standing room in the playground."
Wu Jiatong's school is in Liaoning.Wu and other students have been jogging (慢跑) for 40minutes every morning."It's tiring."said Wu,"But we do feel healthier.""We hope we can do what we want.The school says later we can have rope jumping or kicking( 踢) Jianzi.I can't wait!"she said.
What about your school?There must be more sports that interest you and your schoolmates.

66.It is veryAfor a student to have enough time to do sports before"sunshine sports".
A.difficult       
B.sometimes       
C.easy       
D.exciting
67.What does"sunshine sports"suggest students to do every day?B
A.Have an hour of reading every day.
B.Do any sport they like.
C.Finish their homework on time.
D.Skip rope every day.
68.The idea of"sunshine sports"is to make studentsB
A.weaker        
B.healthy     
C.noisy      
D.both A and B
69.The underlined word"skip"in the third paragraph meansC.
A.踩踏    
B.挑选    
C.跳跃     
D.寻找
70.What is the best title of the passage?D
A.My School Sports.
B.Doing Sports on the Playground.
C.Skipping Rope Together.
D.Sunshine Sports.

分析 你喜欢运动吗?如果你的答案是肯定的,有时你发现很难有足够的时间去运动,即便是在周末的时候.然而,你现在不必担心了,因为教育部开展了阳光运动工程.这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动.这种想法使学生开心的同时保持健康.来自上海中学的韩佳文喜欢这种想法.韩佳文和她的同学一起跳绳.韩佳文说"我们过得快乐.玩耍比上课好."王立超也对这种想法表示欢迎.说道"能呼吸到新鲜空气而不用只坐在教室里."但是来自天津14岁的男孩想知道是否给每个人足够的空间.他说"外面有这么多的学生,恐怕操场上连站的空都没有了."吴嘉彤的学校在辽宁.他和其他同学每天早上慢跑40分钟.吴嘉彤说"很累,但是我们感觉更加健康了.我们希望我们能做我们想做的.学校后来说我们可以跳绳或踢毽子.我们迫不及待了!"你的学校怎么样?一定有更多的使你和同学感兴趣的运动.

解答 ABBCD
66.答案:A.细节理解题. 根据第一段sometimes you'll find it very difficult to have enough time to do it可知很难有时间去做运动,故选A.
67、答案:B.细节理解题. 根据第二段It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they like."这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动."可知阳光运动工程建议学生每天做他们喜欢的运动,故选B.
68、答案:B.细节理解题. 根据The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.可知阳光运动工程这个想法使学生开心的同时保持健康.故选B.
69、答案:C.词义猜测题. 根据划线单词后的关键词rope"绳子"结合题干Han and her classmates skiprope together."可推知韩佳文和她的同学一起跳绳.故skip意为跳跃,故选C.
70、答案:D.主旨大意题. 根据短文讲述了教育部为了学生的身心的全面发展开展了阳光运动工程,以及学生对该项目的不同看法可知主要讲述了阳光运动工程,故给短文拟个最佳题目是Sunshine Sports,故选D.

点评 先快速阅读文章,再读后面所设的问题,注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解,选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.People here are veryfriendly.( friend )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
A
Dear Mrs.Web
     Dear Mrs.Web provides free personal advice and opinions for you.She receives and answers worldwide email questions.She will offer you some new suggestions on your problems,like study stress,disinterested friend …Dear Mrs.Web welcomes all questions and comments.You can receive the reply usually in 48hours.Her email address is mrsweb@advice.com.
B
Help Line Volunteers
Every year thousands of old people are in need of our help.The Help line provides a heartwarming,helpful,kind support and information service for the English-speaking aged people.We are in need of volunteers who are:
•good listeners,warm-hearted and patient
•excellent English speaker
•can work 10hours every day
Please call us at 0241-85902or email us,helper@lineservice.com
C
Save the Earth Club
   Earth club is for any student in Green School.Earth Club's goal is to help keep the school,neighborhood,and city cleaner by encouraging recycling,highway clean up,and river,lake and school campus clean up.We hope to improve the environment and encourage others to do the same.We also meet to discuss some real solutions to saving the earth.Earth Club meets 2-4times a month.Come and Join us!
D
The King Sweeper
   My great,great grandfather invented the carpet sweeper 125years ago.This King Sweeper is by far the best.I invite you to try it in your home.You'll find it used daily in hospital,restaurants,offices and homes throughout the world.This is just the thing to keep your carpet soft,clean and fresh.Only for$29.99!
We're so sure that you'll be delighted with the result of using our product.
E
Trendy Sunglasses
    They can protect your eyes when driving,gardening or reading in the sun.it can make your life easier and happier,and make you look smarter!$10.99each or 2for$19.99!

66.If you are not getting on well with a friend of yours,you can emailB for help.
A.Save the Earth Club     B.Dear Mrs.Web
C.Help Line Volunteers    D.The King Sweeper
67.Which of the following has the least chance to get help from Help Line Volunteers?B
A.An old American farmer.B.An old Chinese farmer.
C.An old English farmer.D.An old Canadian farmer.
68.Save the Earth Club isC to help improve the environment.
A.a world club           B.a city club
C.a school club           D.a neighborhood club
69.If you buy a King Sweeper and two pairs of Trendy Sunglasses,you will save
B.
A.$10.99                  B.$1.99
C.$19.99                  D.$2.99
70.Peopel who get help from Dear Mrs.Web or Help Line VolunteersD.
A.have to pay for it           B.have to help others
C.must be quite poor          D.needn't pay for it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.It was one of the hottest day of that summer.It hadn't rained for n (71)early  one month.The plants were dying.Cows had stopped giving m(72)ilk.If it didn't rain soon,we would lose everything.
I was cooking when I saw my 6-year-old son,Billy,walking slowly toward the woods(丛林).A few minutes later he came out again,toward the house.Soon after,he walked toward the woods once again:I wondered what (73)he was doing.
I noticed Billy went there with (74)a bowl of water in both his hands.There was a baby deer(鹿)1ying (75)on the ground.It was dying of thirst. Billy walked close to it and put down the bowl in f (76)rontof it.It lifted its head slowly and tried its best to drink (77)the water.I understood what was going (78)on.The week before,I told him not to waste water.He always kept (79)my words in his mind.Now when he saw me standing nearby,he said with tears (泪)in his eyes,"I'm not wasting (80)water,mum.""No,you aren't."I said.Tears rolled down my face.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.In Britain at the moment,there is much debate about food young people eat.Actually children in the UK are getting more and more overweight.It is difficult to decide who to blame (责备).Is it the parents'fault or is it the child's?
One of the main areas people are discussing is the healthiness,or rather unhealthiness of school lunches.The situation looks as if it is getting worse,so we all need to think about a solution to the problem.
I think the catering companies who often serve poor,cheap food should be blamed mainly.A recent survey of peoples'eating habits in the UK showed that 40% of children had eaten chips that day at school and 85% had eaten sweets,cakes or biscuits.
In my opinion,we should look at what other children are eating for school lunches in other countries,and then learn a lesson from them.
Let's take France as an example.This is a country where food is like the national region!Many schools employ their own nutritionist (营养师),who works with parents to make sure school lunches provide a healthy,balanced diet.A typical menu in a French secondary school is a starter of grapefruit,followed by grilled chicken with green vegetables and rice pudding for dessert.Pupils drink plain water rather than fizzy drinks.There is no choice and pizzas,burgers and chips are off the menu.Much more money is spent per meal than in Britain.
Norway is another interesting example.There,schools have no canteens at all.All Norwegian school children bring a packed lunch to school,which usually consists of sandwiches.Pupils can buy cheap milk,fruit or yoghurt at school.Lunch breaks are only 30minutes long.While the children are eating,a teacher reads to them from a popular book.The children have to study‘nutrition'as part of the curriculum (课程).Norway is a country of healthy eaters and they start young.
Fortunately some people in the UK do care about what children are eating for lunch.In some schools,the food has got better.But we still have a long way to go.‘An apple a day'may well keep the doctor away,but what all kids need is a healthy,balanced diet.

69.At the moment,British children areB.
A.eating healthy food
B.becoming fatter and fatter
C.studying‘nutrition'
D.discussing the school lunches
70.In the writer's opinion,C should be mainly responsible for the situation in the UK.
A.children'sparents
B.nutritionists at school
C.catering companies
D.people's eating habits
71.A typical French lunch at school usually starts withA.
A.grapefruit
B.grilled chicken
C.green vegetables
D.rice pudding
72.Norwegian children canD when they are having lunch at school.
A.have a long break
B.read a popular book
C.sell milk,fruit or yoghurt
D.listen to the teachers reading
73.Which of the following is Not True according to the passage?C
A.There are no canteens in Norwegian schools.
B.Britain doesn't spend as much as France on the school lunches.
C.Pupils in France have no choice but to have pizzas,burgers and chips for lunch.
D.Some people in the UK begin to pay attention to the unhealthiness of school lunches.
74.This passage probably comes from a magazine inA Column (栏目).
A.Health    B.Amusement    C.Business    D.Language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A year ago,I paid no a(46)ttention to English idioms,though my teacher emphasized (强调) the importance again and again.But soon,the importance of English idioms was shown in an amusing experience.
One day,I (47)happened to meet an Englishman on the road,and soon we began to talk.As I was talking about how I was studying English,the foreigner seemed to be astonished.Gently shaking his (48)head,shrugging his shoulders,he said,"You don't say!''"You don't say!"I was puzzled.I thought,perhaps this is not an appropriate topic (适当的话题)."Well,I'd better (49)change the topic."So I said to him."Well,shall we talk about the Great Wall?By the way,have you ever been there?""Certainly,everyone back home will laugh at me if I (50)leave China without seeing it.It was magnificent."He was deep in thought when I began to talk like a tourist (51)guide."The Great Wall is one of the (52)wonders in the world.We are very proud of it."Soon I was interrupted again by his words:"You don't say!"I couldn't help asking,"Why do you ask me not to talk about it?""Well,I didn't request you to do so,"He answered,greatly surprised.I said,"Didn't you say you don't say?"Hearing this,the Englishman laughed to tears.He began to (53)explain,‘You don't say'actually means‘really!'It is an expression of (54)surprise.Perhaps you don't pay attention to English idioms.Only then did I know I had made a fool of myself.Since then I have been more(55)careful with idiomatic expressions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.目前,越来越多的中学生成为了追星一族(Star Fans).上周,英语俱乐部的讨论话题就是:"Star Fans",请以此为题,结合下面表格给出的信息,写一篇90词左右的英语短文,…处请自拟.短文开头已给出.文章中不得提及考生所在学校及本人姓名.

喜欢的人物崇拜的原因平时的行为追星利弊
男生姚明、科比等
 
1)擅长体育运动;
2)….
 
1)观看他们比赛;
2)购买体育类杂志、收集图片.
利:
1)学习明星的优点;
2)丰富课余生活;
3)….
 
弊:
1)浪费时间;
2)….
 
女生孙燕姿、蔡依林等 
1)时尚美丽;
2)….
1)上网了解他们;
2)买书或专辑(album).
Nowadays,more and more teenagers are star fans.Last week,our English Club had a meeting to talk about that.          .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-_________?
-Twice.(  )
A.How do you like junk food
B.Where do you buy junk food
C.What time do you eat junk food
D.How many times do you eat junk food

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-________ do they kill elephants?-They kill elephants _______ their ivory.(  )
A.What;onB.What; forC.Why; onD.Why; for

查看答案和解析>>

同步练习册答案