20.Sometimes it may seem difficult to improve our health.If so,the following health habits may help you.
Eat breakfast every morning.
Research shows that if you eat a meal in the morning you may not become too fat or eat toomuch during lunch.Eating breakfast can help people feel better through the day.
Get enough sleep.
Poor sleep can influence our memory and learning.It can also cause traffic accident!Studies show that people who don't get enough sleep seem to get into more accidents.So stay safe and get enough sleep!
Take a walk every day.
Walking is an easy way to exercise.You'd better meet friends for a walk,not for a meal.As you walk,you will see the beautiful world around you.Once you try,you will find that adding a walk into your daily life is very easy.
Join social groups.
Social groups can provide support.They might include sport teams,art or music groups.The people in the group can offer advice and can help each other in difficult times.Also,being in a group keeps your mind busy.An active mind is a healthy mind!
Have a hobby.
A hobby could be running,reading or making something with your hands.Hobbies help people to relax and rest.Hobbies bring us joy as well.
根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.(共5小题;每小题2分,满分10分)
56.You may have a good memory and learn better if youB.
A.eat breakfast every morning
B.have a good sleep
C.take a walk every day
D.join a social group
57.If you need help and want to help others,you'd betterC.
A.invite your friend to a meal
B.make something with your friends
C.become a member of a social group
D.have a hobby
58.Which of the following is TRUED?
A.If you have breakfast every morning,you'll be fat.
B.All the traffic accidents are caused by poor sleep.
C.To join a social group helps you have a healthy mind.
D.Having a hobby is the best way to relax.
59.The passage is mainly written forD.
A.students at school
B.people who don't like running
C.students who never have breakfast
D.people who want to improve health
60.Which is the best title(标题)of the passageA?
A.Ways to Improve Your Health
B.Reasons for Keeping healthy
C.Good Habits
D.Breakfast and Exercise.
分析 这篇短文主要介绍如何改善我们的身体状况.提出了五条改善健康状况的习惯.一,每天吃早饭;二、有足够睡眠;三、每天散步;四、参加社会组织;五、培养一种爱好.有了这几条建议,我们就能保持一个健康的体魄.
解答 56.B.细节理解题.根据Poor sleep can influence our memory and learning.可知,少的睡眠可能会影响我们的记忆和学习,所以你要想有一个良好的记忆,学习更好,就必须有良好的睡眠,故选B.
57.C.细节理解题.根据The people in the group can offer advice and can help each other in difficult times.可知你如果需要帮助或者帮助别人,就可以参加社会组织,故选C.
58.D.细节理解题.根据Hobbies help people to relax and rest.可知爱好帮助人们放松和休息,故选D.
59.D.细节理解题.根据Sometimes it may seem difficult to improve our health.可知这篇短文主要写给想改善健康状况的人的,故选D.
60.A.标题归纳题.根据Sometimes it may seem difficult to improve our health.If so,the following health habits may help you.可知短文主要介绍了如何改善我们的身体状况.提出了五条改善健康状况的习惯.一,每天吃早饭;二、有足够睡眠;三、每天散步;四、参加社会组织;五、培养一种爱好.故选A,改善健康状况的方法.
点评 本篇是一篇有关健康环保类阅读短文.本篇短文篇幅不长,短文比较简单,学生比较容易理解.解答时可先阅读一遍短文,了解其大意,然后带着问题再读短文,所给题目大部分是细节理解题,可以从短文中找到答案.