精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.During the summer holidays there will be a new schedule (时间表).
Changes for meal and library service hours and for bus schedules will be shown on the wall outside the dining room.Weekly film and concert schedules,which are being made,will be shown each Wednesday outside the library.
Buses to the town center will leave the North Beijing every hour on the half during the day.The dining room will serve three meals a day from 7:00a.m.to 7:00p.m.during the weekdays and two meals from noon to 7:00p.m on weekends.The library will continue its usual hours during the weekdays,but have shorter hours on Saturdays and Sundays.The weekend hours are from noon to 5:00p.m.
All students who want to use the library borrowing service must have a new summer card.This announcement (通知) will also be shown in the next week's student newspaper.

58.What's the main idea of this announcement?To tell the students the change of schedule
59.When will the bus leave the North Beijing during the summer holiday?Every hour on the half
60.Which schedule is not ready?Film and concert schedule
61.Is there going to be breakfast on weekends during the holiday?No,there isn't
62.What do the students need if they want to borrow books during the holiday?They need a new summer card.

分析 在暑假期间,为学生提供的服务的时间表将会有一些改变.
餐厅、图书馆的服务时间和巴士的时间表将会公布在食堂外面的墙上.安排好的每周电影和音乐会的时间表将会在每个星期三公布在学生俱乐部外面.在暑假时,去市中心的巴士每天隔半个小时就会从主会场出发.平时,餐厅会从早上7点开到傍晚7点并提供3餐,周末时,餐厅会从中午开到傍晚7点并提供2餐.平时,图书馆会以正常时间开门,但是周末时,会提早几小时关门.周末时,图书馆会从中午开门到傍晚5点,所有想借书的学生一定要有新的暑期卡.这个通知也会出现在下星期的学生报上.

解答 58.To tell the students the change of schedule.主旨大意题.根据文章内容可知本文讲述的就是为学生提供的服务的时间表将会有一些改变的事情,故答案为:To tell the students the change of schedule.
59.Every hour on the half.细节理解题.根据第三段Buses to the town center will leave the North Beijing every hour on the half during the day可知去市中心的巴士每天隔半个小时就会从主会场出发.,故答案为:Every hour on the half.
60.Film and concert schedule.细节理解题.根据文章内容可知没有提到电影和音乐会的时间表,故答案为:Film and concert schedule.
61.No,there isn't.细节理解题.根据第三段two meals from noon to 7:00p.m on weekends可知周末不提供早餐,故答案为:No,there isn't.
62.They need a new summer card细节理解题.根据最后一段All students who want to use the library borrowing service must have a new summer card可知所有想借书的学生需要要有新的暑期卡,故答案为:They need a new summer card.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.That baby elephant is __________ interesting,and people love it.(  )
A.littleB.a kind ofC.a kindD.kind of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.More have heard of the American Prom.This is the senior students'school leaving party.The
British name for the event is a Leaver's Ball or Leaver's Dinner,although some UK schools call
them Proms,too.In Canada,Ireland and Australia the terms Grad or Formal are most common and in South Africa it is called a Matric Dance.
Some Matric Dances in South Africa still follows the old British traditions.Before the dance,pupils are given lessons in dancing.School leavers invite a partner to the dance.The girls have dresses especially made for the event.To save costs the dance is often held din the school hall.
American Proms have become elaborate(精心的)and expensive,complete with luxury hotel ballrooms(豪华的酒店舞厅),live bands and expensive prom dressed.They now include after-Prom activities that often extend into the early morning of the next day.
The Leaver's Ball in the UK is not so formal(正式).The girls also wear ball gowns and the boys suits.A dinner and disco will be held at a a local hotel.Each pupil buys a ticket and can go with a partner or just arrive with friends.

61.We learn from this passage that the Prom is aC.
A.test                   B.game                 C.party
62.In Australia,people call"Prom"B.
A.Leavers'Ball           B.Grad or Formal       C.Matric Dance
63.The most important activity in the Prom isA.
A.dancing                B.eating               C.meeting
64.The Matric Dance is often held in theA.
A.school hall            B.hotel ballroom       C.local restaurant
65.According to this passage,the event inAcosts the most.
A.the United States      B.the UK               C.South Africa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.In many big cities in the world,the overuse of cars is thought to be one of the major causes of air pollution.What will cars be (66)1ikein the future?
Some experts think that today's cars are in trouble (67)because they use too much petrol( 汽油 ).They say the car of the future will be much,much smaller.The car of tomorrow will be (68)made without a motor or air conditioning.It'll have no radio and no lights.Tomorrow's car will be an (69)open air car with no doors or windows.It needn't have a pollution control system because it (70)won't use petrol.In fact,this new car will be pushed by the driver's feet.Very few people will be killed in accidents,because the top (71)speed will be five miles per hour.However,we are also warned not to ask for pretty (72)colours,because the cars will come in grey only.
Other car experts do not hold the same idea.They are (73)sure that the future will be happier.They think that all our problems will soon be solved by car companies with the production of the Supercar.Tomorrow's car will be (74)bigger,faster,and more comfortable than before.The Supercar will have four rooms,TVs,running water,heat,air conditioning,and maybe a swimming pool.Large families will travel on (75)1ong trips comfortably.If petrol is in short supply ( 供给),the Supercar will run on water.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.Amy was looking for a gift for her little daughter.Suddenly she (36)A before a store of dolls."Girls like dolls,"she thought as she stepped into it.
Looking around,she saw a(37)C doll-one with grey hair and a pair of glasses.In her mind appeared Joyce,her mother.
When Amy was a little girl,she got her first doll from Joyce for her birthday.Then the second,third …A doll a year from Joyce never arrived (38)B.
"Why always a doll?"This (39)C had been in Amy's mind until one day she knew the answer.
Little Joyce dreamed to have a doll.Her parents promised one for her (40)C birthday.Sadly,they both (41)D in a traffic accident before it arrived.The never-received gift was the most(42)B thing in her eyes.
Joyce's story being recalled,Amy got an idea.
It was Joyce's 60th birthday.A parcel was sent to her,with a(43)C that read,
Dear Joyce,
I forget to (44)B you the parcel that you should have received on May 20,1956,your fifth birthday.The gift inside has aged,but I felt that you might still wish to have it.
Love,Angel of Joy
Joyce opened the parcel and saw a lovely grandma doll.She held the doll tightly that she had waited so many years for,with tears running down her face.The doll,given by"Angel of Joy",made her the(45)A"child"in the world.

36.A.stoppedB.satC.wentD.moved
37.A.motherB.childC.grandmaD.daughter
38.A.earlyB.lateC.sadlyD.lovely
39.A.ideaB.mindC.questionD.answer
40.A.secondB.thirdC.fifthD.sixtieth
41.A.leftB.steppedC.dreamedD.died
42.A.helpfulB.importantC.usefulD.careful
43.A.giftB.wordC.cardD.parcel
44.A.buyB.sendC.leaveD.show
45.A.happiestB.saddestC.loveliestD.smallest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.He wants ____   shoes.(  )
A.aB.a pairC.a pair of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.Jim has a round face.(变一般疑问句)
Does Jimhave a round face?Yes,he does.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---___ you Kangkang?---Yes,___.(  )
A.Are; I amB.Are; you areC.Are; I'm

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.A lot of food __around the world every year.We must do something for it.(  )
A.was wastedB.is wastedC.wastedD.will be wasted

查看答案和解析>>

同步练习册答案