精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Saturday,June 16th
In the morning,we went camping along a path in Green Natural Park.We were happy because it was a sunny day.We were expecting an enjoyable two-day holiday.On the way,we kept singing and making jokes.
However,in the afternoon,when we finished our picnic at one o'clock,it was dark and windy.Soon,there was a shower.Unluckily,none of us brought an umbrella.We ran about but we could find no place to hide.
Twenty minutes passed and it was still raining,There were hours to go before we reached the campsite (野营地).It was even worse that our small compass (指南针) showed that we went to the wrong way.We had lost our way!
We had to make a quick decision as it was raining heavily.Chris said we could set up a tent to hide in,so Mary and Tom helped to set up the tent.Chris and I tried to make a fire to keep us warm.But we were unable to light the fire,as everything was wet.We dried ourselves,chatted and waited inside the tent.At about five o'clock,it stopped raining.We decided to give up the camping trip because all of us had been very tired.
This camping trip may not be very successful but we know each other better.And the most important thing I've learned from this trip is the importance of team spirit.
41.The writer went camping in Green Natural ParkC.
A.for 4hours       
B.for 2days      
C.in June          
D.in the afternoon
42.It was even worse that theyB.
A.had no picnic                   
B.lost their way
C.couldn't light the fire             
D.couldn't know each other
43.Chris suggested that they shouldA in the rain.
A.set up a tent                     
B.reach the campsite
C.keep singing                     
D.find a place to hide
44.Which of the following is NOT true?D
A.It was sunny in the morning.
B.None of them had an umbrella.
C.They gave up the camping at last.
D.They ran about and found a place to hide.
45.The writer has learned the importance ofB from the trip.
A.making a decision                  
B.working together
C.enjoying holidays                  
D.taking a compass.

分析 星期六,六月16日
在早上,我们在格林自然公园的小道上野营.我们很开心,因为天气晴朗.我们正期待着一个两天长的愉快假期.在路上,我们一路唱歌和说笑.
然而,在下午,当我们一点钟野餐完后,天暗下来,并开始吹风.很快,下起了瓢泼大雨.不幸地是我们都没有带伞.我们一路跑,但没有发现可以藏的地方.
二十分钟过去了,天还在下雨.到达我们的营地还要走几个小时.更糟糕的是我们的指南针显示我们走错了方向,我们迷路了!
雨下得太大我们不得不快速做出决定.Chris说我们可以搭个帐篷来躲一躲,所以Mary和Tom帮着搭帐篷.Chris和我努力来生火让我们保持温暖.但我们点不燃火,因为一切都是湿的.我们把自己弄干,聊着天等在帐篷内.大概五点钟时,雨停了.我们决定放弃野营旅行,因为我们都累了.
这次野营也许不太成功,但我们更加了解彼此了.并且我从中学到的最重要的东西是团队精神的重要性.

解答 41.C 细节理解题.由日记的时间Saturday,June 16th可知他们是六月去野营的,所以选C.
42.B 细节理解题.由It was even worse that our small compass (指南针)showed that we went to the wrong way.We had lost our way可知更糟的是他们迷路了,与B相符.
43.A 细节理解题.由Chris said we could set up a tent to hide in可知Chris建议搭个帐篷,所以选A.
44.D 推理判断题.由In the morning,we went camping along a path in Green Natural Park.We were happy because it was a sunny day可知A表述正确;由Unluckily,none of us brought an umbrella可知B表述正确;由We decided to give up the camping trip because all of us had been very tired可知C表述正确;由We ran about but we could find no place to hide可知D表述错误,是此题的正确答案.
45.B 细节理解题.由And the most important thing I've learned from this trip is the importance of team spirit可知团队精神的重要性是他们学到的东西,团队精神与B选项中的合作精神是相似的意思,所以选B.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-I can't learn English well.What can I do,Mr Wang?
-Li Ming,______ is difficult if you work hard.(  )
A.somethingB.nothingC.anythingD.everything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.It is ______film I told you last night.I've never seen ______better one before.(  )
A.a/aB.the/aC.a/theD.the/the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A:Hello.This is Train Ticket Service.Can I help you?
B:Yes,please.I'd like to book a ticket to Beijing.
A:(81)When are you going to start?
B:This Saturday.
A:There are two trains to Beijing,T6and T190.Which would you like?
B:T6,please.May I have the seat (82)by the window?I want to enjoy the view on the way.
A:Of course.Well,where shall we send (83)/the ticket?
B:I (84)live in Home Inn,Room 703near the Sports Center.My name is Andy Johnson.
A:Ok,Mr Johnson.Could you please tell me your phone (85)number?
B:Sure.It's 2248899-703.Thank you very much.
A:You are welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A:Hi,Li Jun,(46)E
B:Yes,the 10th National Minorities(少数民族) Games will be held in our city this summer.A:Great!( 47)A
B:It'll start on August 9,2015.Look,here is a photo
of the main stadium.
A:Wow!(48)BWhat else about the Games?
B:Lots of volunteers are wanted.(49)C
A:Sure!It's an honor(荣誉) to serve the players and visitors from all over the country.
B:So it is.(50)G
A:I agree with you.Let's look forward to this big event.
A.When will it be?
B.It looks really nice and grand(宏伟的).
C.Shall we be volunteers?
D.What is in today's newspaper?
E.Anything new in today's paper?
F.How can we become volunteers?
G.Everyone should do somthing for the Games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.When you sit before a piano or take up your guitar,do you think about why you play music?
The students at Belding Middle School in Michigan,US,think that you do it to (36)D yourself.They learned about this from a professional guitarist(吉他手),Joel Mabus.
The school invited Mabus to give a(37)C to more than 50seventh-grade students on March 27.The students have (38)B taken or are taking a guitar class at the school.Mabus performed a number of short pieces.He also taught students several skills(39)D playing the guitar.
But more(40)A,his show taught students that playing the guitar can"take you(41)Cyou can imagine,"said the school's guitar class teacher George Rousseau
"Sometimes students get (42)A…They don't see why we do certain things in the class,and then they see Mr Mabus perform and know that the work will(43)A,"Rousseau told The Daily News.
Mabus began playing at around the same age as the students."To have an outlet(发泄方法),after a bad day or good day,is always nice,"he said."Music gives you a way to show your(44)B."
Seventh-grader Cooper Hewitt,12,has been playing the guitar for several years.He said Mabus(45)C him.
"I really enjoyed the folk music.Most of my family enjoys old music like that,"he said."I will try to use music to express myself."
36.A.makeB.performC.behaveD.express
37.A.walkB.handC.showD.speech
38.A.neitherB.eitherC.bothD.never
39.A.fromB.atC.toD.for
40.A.importantlyB.seriouslyC.carefullyD.really
41.A.nowhereB.somewhereC.anywhereD.everywhere
42.A.upsetB.excitedC.pleasedD.surprised
43.A.pay offB.take offC.put offD.keep off
44.A.talentsB.feelingsC.skillsD.Stories
45.A.improvedB.invitedC.impressedD.played.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

16.(71)Everyone has a good dream.My dream is to be a movie maker.When I was a little girl,watching movies was my favorite in my spare time.I could learn a lot of interesting things from TV.(72)现在我想当一名电影制片人That is because a great movie maker can create a wonderful movie and that may make me become more and more popular in the world.Everyone may admire me very much.(73)And I will have a lot of fans,too.
I'll try my best to be an ideal movie maker.I believe I'm able to create the most wonderful movie in the future.(74)So I must study hard at all my lessons so that I can get more knowledge.(75)相信我的梦想会实现.
71.每个人都有一个好的梦想.
72.Now I want to be a movie maker.
73.而且我也会有许多粉丝
74.所以我必须努力学习所有功课
75.I believe my dream will come true..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13._____ girl in white is _______university teacher.(  )
A.A,aB.A,theC.The,anD.The,a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Alice's grandfather is ill.She stays at home and ______her grandfather.(  )
A.looks atB.looks forC.looks afterD.looks up

查看答案和解析>>

同步练习册答案