精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Mr Smith and his son Yoke rent(租)a boat from Mr Green.They start to fish but get nothing.They find another(另一个)place to fish and catch a lot of fish.Now it is late and they are going back home.
Yoke says,"I am going to come here again tomorrow."‘‘Yes,I'm coming with you.too."says his father."But how can we find the same place again?""I think that's easy,"Yoke says,"Look!I can make a mark(标记)on the side(边)of the boat."His father laughs and says,"No.That's foolish(愚蠢的)!Mr Green doesn't give us the same boat every time."

62.What does Mr.Green rent to Mr.Smith?A
A.Fish.
B.A car.
C.A bus.
D.A boat.
63.Do they catch a lot of fish at first?A
A.No,they don't.
B.Yes,they do.
C.Yes,he does.
D.No,he doesn't.
64.Yoke wants toC to find the same place.
A.rent the same boat             
B.make a mark in the car
C.make a mark on the boat        
D.go fishing
65.Who is foolish?D
A.Mr.Green.
B.Yoke.
C.Mr.Smith.
D.B and C.

分析 短文讲了史密斯先生和他的儿子轭向格林先生租了一艘船.他们找到另一个地方捕鱼而且捕获了大量的鱼.很晚了他们才回家.枷锁说:"明天我再来这里.是的,明天我再来,他的父亲说.但是我们如何在找到相同的地方."我认为这很简单,"轭说,我在船的一边做个标记.他的父亲笑着说,那是愚蠢的.每一次格林先生没有给我们同一条船."

解答 答案:62.A  细节推理题.根据They start to fish but get nothing.They find another(另一个)place to fish and catch a lot of fish.他们开始没有捕到什么.他们找到另一个地方捕鱼而且捕获了大量的鱼.可知他们租船是为了捕鱼.故选A.
63.A  细节理解题.根据They start to fish but get nothing.They find another(另一个)place to fish and catch a lot of fish.他们开始没有捕到什么.他们找到另一个地方捕鱼而且捕获了大量的鱼.可知起初他们没有捕到很多鱼,所以用否定回答,故选A.
64.C  细节理解题.根据I think that's easy,"Yoke says,"Look!I can make a mark(标记)on the side(边)of the boat.我认为这很简单,"轭说,我在船的一边做个标记.可知他想在船上做记号然后找到同样的地方.故选C.
65.D  细节理解题.根据?""I think that's easy,"Yoke says,"Look!I can make a mark(标记)on the side(边)of the boat."His father laughs and says,"No.That's foolish(愚蠢的)!Mr Green doesn't give us the same boat every time."我认为这很简单,"轭说,我在船的一边做个标记.他的父亲笑着说,那是愚蠢的.每一次格林先生没有给我们同一条船."可知他们两个都很愚蠢,他们说的都不能找到同样的地方.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.In Britain you may often hear"Drop in any time"or"Come to see me soon",but you can't really do that.People just say those things to make you feel welc}ome.It is better to telephone before visiting someone at home.If you receive a written invitation to an event that says"RSVP",you should reply to let the person who sent the invitation know whether or not you plan to go.
You should never accept an invitation unless you really plan to go.You may refuse by saying"Thank you for inviting me,but I will not be able to come."If,after accepting,you are unable to go,be sure to tell those who are expecting you as soon as possible that you will not be there.Although it is not necessarily expected that you give a gift to your host,it is considered polite to do so,especially if you have been invited for a meal.Flowers,chocolate,or a small gift are all appropriate.A thank-you note or telephone call after the visit is also considered polite and is an appropriate way to express your appreciation for the invitation.
51.What can you do when a British friend says"Drop in any time"?C
A.Visit him or her at any time.
B.Say no time to him or her seriously.
C.Telephone him or her before visiting.
D.Visit him or her soon.
52.What does the word"RSVP"probably mean in Chinese?B
A.请自便   
B.请回复     
C.请审阅     
D.请来访
53.What should you do if your British friend sends you an invitation but you do not want to go?C
A.Do not give him or her answer.
B.Tell another friend to go instead of you.
C.Tell him or her that you can't be there for some reason.
D.Tell him or her that you don't want to go there.
54.Which of the following is considered impolite in Britain?B
A.Buy small presents when invited.
B.Refuse the invitation without telling anyone.
C.Write a thank-you note after a visit.
D.Give a telephone call after a visit.
55.Where would you probably see this passage?B
A.In an invitation.  
B.In a guidebook.
C.On a poster.       
D.In a newspaper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-I'm thirsty.I want to have something to drink.
-OK.       .(  )
A.Here are some orangesB.Here's an apple
C.Here's some juiceD.Here's some cartons of milk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Of the three students,Bill didthe worst.( bad )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.He is clever enough to come up with new ideas andthinking (think).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Haveyou seen    film where are wegoing,Dad?
-Yes,it's quite    interesting film so that I have seenit twice.
A.a;theB.the;anC.a;anD.the;the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Grandpa looks fit these days.
-Yes,he spends more time _________Taichi.(  )
A.playsB.played.C.playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The street is so dirty that we can see litter ________.(  )
A.everywhereB.somewhereC.nowhere

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.写出单词的音标:wrong/r??/.

查看答案和解析>>

同步练习册答案