精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.The same life day by day is like eating white rice every day for your brain(大脑).Playing games with your mind(头脑) keeps your brains quick,and make your memory and powers of reasoning much better.Try the following fun and free activities to stimulate you brain.
Use the opposite hand:If you are right-handed,become a lefty.Changing the hand you usually use can get your brain thinking in a different way.
Talk to yourself:Pick one hour a day to discuss something with yourself.Describe what you see,what you are doing,or what you are going to do.Talking while thinking is a great brain booster(助推器).
Write down your dream:You can write out your wishes and goals(目标) and they can call your attention.Keep a pen and paper next to your bed.You can record your sleeping dreams with them.It is a fun way to get your brain thinking.Along with increasing memory,trying to unlock the secret behind your sleeping brain is one way to get to know yourself better.
Walk on:Just like the body,your brain needs exercise,too.Walking can increase blood circulation(血液循环),which encourages blood vessels(血管) in your brain grow,raise energy production and throw away the waste.So walk anywhere at anywhere at anytime if possible.

根据短文内容,选择最佳的答案.
71.The same life day by day is like eating whiteA every day for your brain.
A.rice
B.bread
C.dumplings
72.the underlined word"stimulate"means"B".
A.make…clear
B.make…active
C.make…wide
73.Talking whileB is a great brain booster.
A.sleeping
B.thinking
C.laughing
74.Keep a pen and paper next to your bed,and you can record your sleepingC.
A.times
B.places
C.dreams
75.The passage is mainly talking aboutB.
A.how to use your brain
B.how to improve your brain
C.how to manage your brain.

分析 文章大意:日复一日同样的生活就像每天吃着白米饭一样平淡.做游戏可以保持思维敏捷,让你的记忆和推理能力更好.本文就如何提高大脑的能力提了一些建议:用相反的手,习惯用右手的,改成用左手;要和自己交谈;写下自己的梦;坚持散步等等.

解答 71-75:ABBCB
71题答案:A 细节理解题.由短文第一句:The same life day by day is like eating white rice every day for your brain.可知每天一样的生活就像每天吃白米饭的大脑.,本题选A.
72题答案:B词义猜测题.题意:有下划线的单词"stimulate"是什么意思?A.make…clear使…清楚;B.make…active使…活跃;C.make…wide使…宽阔.句意:Try the following fun and free activities to stimulate your brain.尝试下面这些有趣的自由的活动来stimulate你的大脑.有趣的自由的活动可以使大脑思维活跃,故选B.
73题答案:B 细节理解题.根据短文第三段最后一句:Talking while thinking is a great brain booster可知边做边想对促进思维大有帮助.,本题选B.
74题答案:C 细节理解题.由第四段的:Keep a pen and paper next to your bed.You can record your sleeping dreams with them.床边放一支笔和纸,你可以用它们记录你睡时的梦.可知本题选C.
75题答案:B 主旨推断题.文主要讲述如何提高大脑的思维.故选B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Jim is       honest boy in my class.He bought me       useful book as a birthday present.(  )
A.a;anB.an;aC.a;aD.an;an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--What's her name?--___ name is Mary.(  )
A.HisB.HerC.MyD.Your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Mary is a student inChina(中国).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

5.The girl is good at swimming.(改为同义句)
The girldoeswellinswimming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Which musical insttnmmt shall I learn?
Many people would like to learn how to play a musical instrument,but they are put off by one big problem:What to play?Here are a few questions to help you decide.
(71)E
Many instruments  are of different use,but some are more fit for certain types of music Some instruments  may lead themselves better than others to the music you like,so consider this before you start.
Do you want to play with other people?
Think about your long-term future as a musician.If you want to play with other people,what sort of  instrument would be most practical?Your first thought of playing the violin,
for example,might disappear when too many people are competing with you!
(72)B
Many people  live in flats and practising the drums,for example,will drive your
neighbours crazy. Think about where and when you are going to practise,as well as the feelings oI the people you live with or near.
(73)C  This is quite a big factor.Many instruments can be bought at different prices.But this doesn't change the fact that many,such as the piano,are always pretty expensive.If you can't afford your chosen instrument,will you be able to borrow someone else's or hire one?
(74)ATalk to people you know who already play instruments.They might even let you try theirs.It's also a good idea to find an experienced music teacher,preferably one who plays a few different instruments,who can give you some advice and push you in the right direction.

A.Still not sure?
B.Where are you going to practise?
C.How much money can you spend?
D.Are you weak or strong?
E.What kind of music do you like?
75.Do you like music?Why or why not?(不少于5个单词)Yes,Ido.Becuasemusicmakesmerelaxed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.近期,网上专业的中小学试题答案解析网站-------作业宝很火爆,学校以"学生做作业时是否应该在网上找答案?"为题做了一个调查.调查发现一些学生赞成,但许多学生反对这种做法.请你根据调查情况和下列表格中的要点提示,以Think carefully before you search online为题用英语写一篇短文.
赞成者反对者你自己
1、节省时间,不熬夜
2、学习更好的解题方法
3、不会做难题,核实答案
1、不利于能力提升
2、不利于思维发展
3、对自己缺乏自信
考生自拟(至少两点)
注意:
1.词数100左右.短文的开头已为你写好,不计入总词数;
2.短文须包括所有要点,不要遂词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3.短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息.
Think carefully before you search online
Some students now have a new use for the Internet-helping them with their homework.But different people have different ideas about it.
                                                                           .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Whenever the sun dropped and the blue sky came up,my father and I used to climb the mountain near my house.Walking together,my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences.He always told me,"You should have goals like climbing the mountain."Without the mountain-climbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy.I really got a lot from the mountain-climbing.It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience.
Once we climbed a very high mountain.It was so challenging for me because I was only ten years old.During the first few hours of climbing,I enjoyed the flowers and trees,and the birds'singing.But as time passed,I got a pain in both of my legs.I wanted to quit climbing,but my father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see itbefore you reach the top.Only there can you see all of the nice things,whichis just like your life."
At that time,I was too young to understand his words.But later after that,I got to know the meaning of hope in life.I found myself standing at the top of the mountain,and the sky was as clear as crystal.

51.The passage tells us that mountain-climbing wasB for the father and the son.
A.hard             
B.enjoyable            
C.painful            
D.comfortable
52.The underlined word"crystal"in the passage meansC.
A.岩石            
B.火焰               
C.水晶              
D.寒冰
53.Which of the following is the closest in meaning to the father's words in the second paragraph?D
A.You will get all you need at the top of the mountain.
B.The sky is always as clear as crystal.
C.You can find life is full of nice things.
D.Never give up half-way.
54.We can infer(推断) from the last paragraph thatA.
A.the writer was very successful in his life
B.the writer reached the top of the mountain
C.though the writer was young,he could understand his father
D.the writer used to stop half-way when he climbed the mountain
55.The best title for the passage isA.
A.Reaching the Top of the Mountain         
B.Standing at the Top of the Mountain
C.Conversations between Father and Son      
D.How to Get to the Top of the Mountain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The painting is __________ the wall _________ the sofa.(  )
A.on; inB.in; underC.on; above

查看答案和解析>>

同步练习册答案