精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Once upon a time,there were two doors in a house.One was a beautiful living room door,and the other was just a normal bathroom door.
There were some naughty children in the house,and they always kicked(踢) the door.The living room door was always very angry about it and hated the children.The bathroom door didn't care too much when the children kicked him.Instead,he tried to comfort the living room door.He said,"Don't worry.It's normal.They're children,and they'll grow up soon.Before long,things will be better."
One day,the living door finally lost his temper(发脾气).A child kicked him,and he broke at once.The owner of the house got very angry and told the children to be careful next time.This made the living door happy.However,the owner didn't repair him; he threw him into a landfill(垃圾堆) instead.At the same time,the bathroom door took the place of the living room door.And the children treated him with greater care.
The living room door realized his mistake.He shouldn't treat young children like that.He should learn to forgive(原谅) others.The happiness from revenge(报复) will never last for long.

50.Why was the living door angry?C
A.Because the owner didn't like him at all
B.Because the children didn't like to play with him.
C.Because the naughty children always kicked him.
D.Because he was not as beautiful as the bathroom door.
51B didn't care when they children gave him a kick.
A.The living room door
B.The bathroom door
C.The bedroom door
D.The owner of the house
52.What did the owner do with the living room door?B
A.He repaired him
B.He threw him away
C.He turned him into a bed
D.He turned him into a bathroom door.
53.The writer wants to tell us thatA.
A.we should learn to forgive others
B.we should treat children kindly
C.we should treat the doors in different ways
D.we should punish children for bad behavior.

分析 全文大意:
从前,在房子里有两扇门.一个是个美丽的客厅门,另外一个只是普通的浴室门.在这座房子里有一些顽皮的孩子,他们总是踢门.客厅门总是非常生气,恨这些孩子.当孩子踢浴室门时,浴室门却不大在乎.反而他尽力安慰客厅门说,"不要担心.这很正常.他们是孩子,他们很快会长大的.不久,事情会变好的."一天,客厅门终于发脾气了.孩子踢他,他立刻就坏了.房子的主人非常生气,并让孩子们下次小心.客厅门很高兴.然而,主人没有修理他,而是把他扔进了垃圾堆.与此同时,浴室门代替了客厅门.孩子们更加小心地对待他.客厅门意识到他的错误.他不该那样对待小孩子.他应该学会原谅别人.报复得来的幸福永远不会长久.

解答 答案:
50、C         细节理解题       根据第二段There were some naughty children in the house,and they always kicked(踢) the door.The living room door was always very angry about it and hated the children"在这座房子里有一些顽皮的孩子,他们总是踢门.客厅的门总是非常生气,恨这些孩子"可知客厅门生气是因为调皮孩子总是踢他.故选C
51、B         细节理解题       根据第二段The bathroom door didn't care too much when the children kicked him可知当孩子踢浴室门时,浴室门却不大在乎,故选B
52、B        细节理解题       根据第三段However,the owner didn't repair him; he threw him into a landfill(垃圾堆) instead."然而,主人没有修理他,而是把他扔进了垃圾堆"可知主人把客厅门扔了,故选B
53、A        主旨大意题        根据最后一段The living room door realized his mistake.He shouldn't treat young children like that.He should learn to forgive(原谅) others.The happiness from revenge(报复) will never last for long."客厅门意识到他的错误.他不该那样对待小孩子.他应该学会原谅别人.报复得来的幸福永远不会长久."可知作者通过这个故事告诉我们学会原谅别人,故选A

点评 本文属于人生感悟类阅读通过一个故事作者告诉我们学会原谅别人.报复得来的幸福永远不会长久.本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Kate:Hi,Jim.Long time no see.(26)E
Jim:I am making a robot with my brother.
Kate:(27)C  Are you sure you can make it?
Jim:I will give it a try.Nothing is impossible if you set your mind to it.
Kate:I believe you.(28)D
Jim:Because I want to make a robot to help my mother with the housework.She is very busy and tired.
Kate:Sounds great!(29)A
Jim:I think it will be able to clean the rooms,do some washing and so on.
Kate:(30)B
Jim:It will take five months.
Kate:Wish you success.
Jim:Thank you!
A.What do you think the robot will do?
B.How long will it take you to make the robot?
C.It's hard to believe.
D.Why are you doing that?
E  What are you doing?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-________ did you last see him?
-Two weeks ago.(  )
A.HowB.WhereC.WhatD.When

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.
dear,next,about,reach,dinner,
A:Oh,the fridge is empty,so we have to go out for (76)dinner tonight.
B:What (77)about the French restaurant on Broadway Street?
A:Oh,no.Maybe it's the best in town,but it's too (78)dear.Let's a cheaper one.
B:There's a new restaurant called Tortilla Flat.
A:Where is it?
B:It's on Hope Street,just (79)next to the post office.
A:We'd better hurry.It's already 7:00p.m.and most restaurants stop serving food by 9:00p.m.
B:Don't worry.We can (80)reach in five minutes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Library Programs
I.SATURDAY CINEMA
On two Saturdays the library will hold Saturday Cinema.Recent movies as well as classic ones will be on.We are allowed to advertise the movies we show in the library building only.Read elow to learn what is planned!There is no cost and all are invited.
●Know the film in which Bai baihe plays Xiao Lan,a master who hunts monsters (妖怪)?115minutes.PARENT-GUIDED  You have a chance to have a good seat if you guess right.Email:sc@lib.edu.
-Main Library Saturday,November 21,2015 2:30p.m.
●Gene Wilder in the 1971film based on the book by Roald Dahl,Charlie and the Chocolate Factory.100minutes.GENERAL
-South Hall Saturday,December 5,2015 2:30p.m.
II.SECOND SATURDAY MUSIC SERIES
These free concerts are held at 3:00p.m.in the East Hall.
November 21,2015:Sean Smith ( Singer/Songwriter )
December 12,2015:Dan Landrum ( Pianist )
January 16,2016:Chattanooga Symphony and Opera
February 13,2016:Sweet Georgia Sound
III.GENEALOGY(家谱) CLASSES
This one-time class is for the beginners.Children can gather family history information by looking through the records in the library and on the Internet.You can learn things like where your great-grandparent came from.Instructions are given on using the library book Ancestry Library Edition,and the website Heritage Quest Online.
Below are the date and time for the scheduled (已排的) classes.The number of students in each class is limited to 20,so you need to call the Northwest Hall first by 87003636or email edu@lib.edu.
Scheduled Classes:Saturday,December 12,10:00a.m.-12:00.m.
26.This is most probably a(n)A.
A.poster           
B.timetable          
C.invitation         
D.advertisement
27.Where should Johnson go if he wants to enjoy the concert after he finishes the Genealogy Class?B
A.Main Library     
B.East Hall          
C.South Hall         
D.Northwest Hall
28.What can we learn from the article?D
A.You can watch two foreign films in November in the library.
B.You should email sc@lib.edu to get a good seat for the free concert.
C.You can enjoy both the mvie and the concert on November 21,201.
D.You may learn some family history information by using the library book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.After that,we went on down the river.It was very dark that night and it wasn't easy to see where we were going.Suddenly,a big steamboat came at us very fast,and the next minute it was right over us.Jim and I jumped off the raft (木筏) into the water.The boat hit the raft and went on up the river.
When I came up out of the water,I couldn't see Jim anywhere.I called out his name again and again,but there was no answer."He's dead!"I thought.Slowly,I swam to the side of the river and got out.I saw that I was near a big old wooden house.Suddenly a lot of very angry dogs jumped out at me.They made a terrible noise and someone called from the house,"Who's there?"
"George Jackson,"I answered quickly."I've fallen off a river boat."
Well,the people who lived in that house were very kind,and they took me in and gave me some new clothes and a good meal.I told them that my family were all dead,so they said I could stay with them as long as I wanted.It was a beautiful house and the food was good there,so I stayed.
A few days later one of the slaves in the house came to me and said,"Come with me!"Together,we went down to some trees by the river."In there!"he said and went away.
On the ground,I found a man,asleep.It was Jim!I was really pleased to see him.When the steamboat hit the raft,Jim told me,the raft didn't break up.Jim swam after it and caught it.Then he began to look for me.
We decided to leave at once.It's all right living in a house for a little while,but you feel more free and easy and comfortable on a raft.
28.What happened LAST in the story?C
A.George saw a big house.
B.George got some new clothes.
C.George found Jim on the ground.
D.George jumped off the raft into the water.
29.Why did George Jackson answer"quickly"when someone called from the house?A
A.George felt afraid and nervous.
B.George felt happy and lucky.
C.George really wanted to stay there.
D.George didn't want to lie to him.
30.Which of these old sayings best fits this story?B
A.It never rains but it pours.
B.Every dog has its day.
C.Burn the candle at both ends.
D.Many hands make light work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.A:Hi,Tom!What are you going to do this weekend?
B:I'm going to see a movie.Can you give me some advice?
A:Sure.(76)What kind of movies do you like?
B:I like cartoon movies.
A:Have you seen Big Hero 6(《超能陆战队》)?
B:(77)NO,I haven't. But I heard it is great.
A:Oh,I saw it yesterday.
B:(78)What do you think of it?
A:Very wonderful.Baymax is my favorite character.
B:(79)How much does it cost?
A:It costs a person 120yuan.
B:(80)It's too expensive.
A:That's true.But it is worth it!
B:OK.I'll go to see it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.My aunt arrived here _______ a warm spring morning.(  )
A.onB.atC.ofD.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

16.learn,I,aloud,English,reading,by.
I learn English by reading aloud..

查看答案和解析>>

同步练习册答案