分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了李晶很喜欢打网球,他有几个旧球和爷爷送给他的旧球拍,当对着墙击球的时候,李晶是快乐的,他想着会有一天成为一个著名的网球运动员.有一个问题就是--他家里很穷,也就是说家里没钱支付学网球的费用,白色的运动服和新球拍和网球.李晶曾经尝试和镇上的其他网球运动员打球,但是他们经常取笑他的旧球拍和破旧的衣服,所以李大多数时候就是看他们打球,然后回家对着墙练习.网球场的经理宋先生,看到李日复一日的在观看打球,就想查明究竟.当他知道原因之后,为他感到可惜,就为他提供了学习网球的课程.通过网球课,宋先生知道李懂很多网球的事情,就让他教孩子打球,因此可以获得薪水,他就可以买新的衣服和球拍了,很快就有人邀请他打比赛,他的网球技术一直在提高,他成为了一个优秀的网球选手.宋先生邀请他参加镇上的网球比赛,他不知道宋先生邀请了世界级别的网球教练--魏先生来看他打球.李赢得了所有的比赛,魏先生对他的印象很好,就给他提供了一块网球场地.他刻苦训练,提高很快,参加了世界锦标赛,对手是世界冠军,他打的那么好,李晶打不过他,获得了第二名.他知道要想成为一个世界著名的运动员,还有很长的路要走.
解答 93.答案:was practicing his shots against a wall at his house.细节理解题.根据"Lee was the happiest when he was practising his shots against a wall at his house."可知他对着墙练习击球的时候,这时候是最幸福的时候,故填was practicing his shots against a wall at his house.
94.答案:No,he didn't.细节理解题.根据"Lee had tried playing with the other players in his town,but they had just made fun of his old racquet and shabby clothes.So,Lee spent his time watching them play and then practising exactly what he had seen them do,against the wall at home."可知李晶和镇里其他人打球的时候,他们老是嘲笑他的老球拍和破烂的衣服,所以李晶大多数时间是看他们打球,和他们打的不多,故填No,he didn't.
95.答案:The manager of the tennis courts.细节理解题.根据"The manager of the tennis courts,Mr.Song,"可知宋先生是这家网球场的经理,故填The manager of the tennis courts.
96.答案:Because he got a job to coach (the younger children's tennis class.)
/Because he was paid for coaching (/for his job.)
/Because he couched (the younger children's tennis class.)
/Because he got a job as a coach.细节理解题.根据"so he asked him to coach the younger children's tennis class; this time Lee was paid for his job."可知李晶是因为教孩子打网球,有薪水了,所以可以买新衣服和新球拍了,因为是why提问的,所以要用because来回答,故填Because he got a job to coach (the younger children's tennis class./Because he was paid for coaching (/for his job./Because he couched (the younger children's tennis class./Because he got a job as a coach.
97.答案:He offered Lee a place at his tennis school.细节理解题.根据"Mr.Wei was so impressed that he offered Lee a place at his tennis school."可知魏先生在他的网球学校给他提供了一块场地,故填He offered Lee a place at his tennis school.
98.答案:The young man/The world champion played so wonderfully that Lee couldn't beat him./Lee couldn't play so well as the young man/the world champion./Lee failed to beat him because the young man played better.句意理解题.根据"The young man he would be playing against was the world champion.Lee was nervous.The young man played very well.He was too good for Lee to beat.So Lee came second in the competition."可知李晶的对手是世界冠军,那个年轻人打的很好,李晶打不过他,获得了第二名,在划线句子中有一个结构就是"too…to…"意思是"太以致于不能"因此划线句子的意思就是"他太优秀了,以致于李晶打不过他"所以我们可以考虑用"so…that…"结构来替换,故填The young man/The world champion played so wonderfully that Lee couldn't beat him.或者Lee couldn't play so well as the young man/the world champion./Lee failed to beat him because the young man played better.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | It | B. | Those | C. | That | D. | This |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | how to get | B. | what to get | C. | whom to get | D. | where to get |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | good | B. | well | C. | terribly | D. | terrible |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | took part in | B. | got along with | ||
| C. | stayed away from | D. | were proud of |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com