分析 本文介绍的是2015年的三个新闻事件,2015年十月二十九,中国政府计划终止独生子女政策,允许每个家庭生育两个孩子.2015年十月五日,中国科学家屠呦呦获得诺贝尔医学奖.她发明了青蒿素.2015年十二月九日,油价已经跌至2009年以来的最低水平.
解答 BDCA
31.B.推理题.根据第一个新闻made the one-child policy in 1980可知独生子女政策是在1980年开始,2015年结束,可知一共持续了36年,故选B.
32.D.细节题,结合第二条新闻William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan share the prize for their discovery of the medicine avermectin.和The prize for medicine is also going to Chinese researcher Tu Youyou可知诺贝尔医学奖最终是爱尔兰的William Campbell 日本的Satoshi Omura和中国的屠呦呦获得,故选D.
33.C.细节题.根据第三条新闻Oil prices have fallen to their lowest levels since 2009.Brent crude oil,one of several kinds of oil on the world market,dropped below $40a barrel(桶) on Tuesday可知油价降到历史最低,故选C.
34.A.判断正误题.结合Oil prices have fallen to their lowest levels since 2009.可知油价已经跌至2009年以来的最低水平,故A错,结合第二条新闻Artemisinin is a drug that has greatly made the number of people who die from malaria(疟疾) smaller.可知青蒿素救了很多人的性命,故B对,结合第一段China,which has the largest population,可知中国是世界上人口最多的国家,故C对,结合第一段The government allowed only a small number of couples to have two children for so many years.For example,some couples in the countryside could have two children.可知过去的一些年只有小部分夫妇能有两个孩子,故D对,故选A.
点评 初中英语阅读理解要注意养成良好的阅读心理,阅读时要去掉杂念,心绪要安定,精神要专一,要形成一种惬意的顺向心理.切不可一遇到几个生词难句,就心烦意乱,失去自控能力.心理学家告诉我们,任何恐慌,过分紧张的情绪都会形成一种消极因素妨碍大脑的正常思维功能.因此,遇到困难一定要从容不迫,心无旁骛.这样才能对所读的文章印象清晰,理解深刻.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Topic | ●How to (61)helpyour parents give up smoking | |
| Causes | ●Smoking does(62)harm to their health. | |
| ●You either(63)worry about their health or are tired of smelling their smoke. | ||
| Ways | ●It may be helpful to find some articles for them about(64)giving up smoking. ●Ask them to read(65)freeprograms provided by many states. | |
| ●You should know that your parents may get(66)angry when you mention the topic of smoking. | ||
| ●Show your kindness and respect when you have a(67)discussion on smoking with them. ●It is important to remember that it is(68)difficult to give up smoking. | ||
| To(69)supportyour parents in giving up smoking,you can have a lot to do. | ●Spend some time with them.For example,you may go for a walk,do a puzzle,or listen to music together. | |
| ●Remember to celebrate their achievement when they stop smoking for a(70)month. | ||
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| I'm rally good at selling things.I also love helping people.But I'm not so good at solving(解决) problems.I think I'd like to be a salesman or a detective(侦探). | |
| I really like doing things with my hands.I also enjoy working with wood.I don't enjoy working in the same place every day,and I don't like being in noisy places.I think I'd like to be a factory worker or a carpenter(木匠). | |
| I'm good at explaining things and I really like children.I can't stand working long hours.I think I'd like to be a doctor or a teacher. | |
| I'm really interested in meeting people,and I enjoy wearing different clothes every day.I'm not so good at organizing(安排) my time and computers.I am going to be a model or an accountant(会计). |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Yes,I would | B. | Yes,I do | C. | No,thanks | D. | Yes,please |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | rainy; What | B. | rainy; What a | C. | sunny; How | D. | sunny; How a |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com