精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Robots aren't only in the movies or on TV.One"real"robot recently married a couple at a wedding ceremony in Tokyo,Japan.
 Fifty guests stood as the music played and the bride(新娘)walked down towards the groom
(新郎).Only one guest stayed seated-the minister(牧师),who happened to be a robot.For this special ceremony,the four-foot tall robot named I-Fairy wore flowers around her head.I-Fairy's eyes flashed colored lights as she pronounced the couple man-and-wife and asked the groom to kiss the bride.The wedding was the first time a marriage had been led by a robot,according to the company that built I-Fairy.
 A robot might seem like an unusual choice(选择)to lead a wedding,but if you knew the couple you would think I-Fairy was the perfect choice.That's because the groom teaches robotics at a university and the bride works for the company that built I-Fairy.The newly married couple hopes their wedding will encourage more uses for robots.They hope their wedding will give people ideas about ways in which they might use robots to do"everyday things"in their lives in the near future.
 
46.The"real"robot is theDat the wedding ceremony.
A.bride                    
B.groom          
C.reporter              
D.minister
47.Which is TRUE about the robot?B
A.It wore flowers around the neck for the ceremony
B.Its eyes flashed colored lights while it was speaking.
C.It was built by the I-fairy company.
D.It kissed the newly married couple.
48.In paragraph(段落)3,"robotics"must be theAon how robots are made and used.
A.science      
B.book             
C.magazine    
D.cartoon
49.We can learn from the last paragraph thatC•
A.it is very usu al for robots to lead weddings
B.a robot is the perfect choice for everybody's wedding
C.the wedding is expected to encourage people to use robots more
D.people get ideas on how to do everything with robots in the near future
50.This passage is a(n)B.
A.novel      
B.news report       
C.folk story     
D.advertisement.

分析 机器人不仅仅在电影或者电视上,最近一个"真的"机器人在日本东京为一对夫妇举行了婚礼.音乐响起五十个宾客站起来了,新娘走向新郎.只有一个宾客是坐着的---牧师,碰巧他是个机器人.为了这个特别的仪式,四英尺高的叫做 I-Fairy机器人将花环戴在她的头上,就在她宣布这对机器人成为夫妇,并且新郎可以吻新娘的时候 I-Fairy的眼睛闪着彩色的光.在制造 I-Fairy的公司,这是第一个由机器人主持的婚礼.
机器人可能像是一个主持婚礼的不平常的选择,但是如果你知道这对夫妇你就会认为 I-Fairy是完美的选择.那是因为新郎在大学教机器人学,新娘在制作I-Fairy的机器人公司工作.这对新夫妇希望他们的婚礼能鼓励更多的人用机器人,他们希望他们的婚礼能给人们更多的关于在不远的将来用机器人做生活中的一切事情的想法.

解答 46.答案:D.细节理解题.根据第一段Only one guest stayed seated-the minister(牧师),who happened to be a robot.可知牧师恰巧就是一个机器人,故答案是D.
47.答案:B.细节理解题.根据第一段I-Fairy's eyes flashed colored lights as she pronounced the couple man-and-wife and asked the groom to kiss the bride可知当他说话的时候,眼睛发出彩色的光,故答案是B.
48.答案:A.词义猜测题.结合第二段That's because the groom teaches robotics at a university 其中的teach是动词"教",故可知划线部分是表示一门学科,robotics是robot"机器人"加上ics构成,故可知这里是有关机器人的学科,也就是机器人技术,是一门科学,故选A.
49.答案:C.细节理解题.根据第二段The newly married couple hopes their wedding will encourage more uses for robots可知这对新婚夫妇是为了能鼓励更多的人用机器人,故答案是C.
50.答案:B.文章出处题.本文是讲了在日本东京一场机器人主持的婚礼,是为了鼓励人们更多的使用机器人,故可知这篇文章是出在一个新闻报道上,故选B.

点评 对整篇短文内容有了一定的了解后,要马上看短文后的问题,带着问题去选择或判断答案.要确定所需查找的信息范围,并注意所查找信息的特点.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Mike has to leave here now.(改一般疑问句)
Does Mikehave to leave here now?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Annie lived alone in Chicago.One day,she fell down in her bedroom and broke her leg.So she tried to call her friend Lisa.But she dialed(拨打) a wrong number.The call reached Taylor,an 18-year-old girl.She was a college student and she lived hundreds of miles away from Chicago.
At that time Taylor was reading in bed.She thought it was somebody playing a joke.When she was going to hang up the phone,she heard a woman saying"Help!Help!"From it Taylor thought something bad must have happened to the woman.After she got the woman's name and address,Taylor called 911at once.Then she tried to make Annie feel comfortable.She spoke to Annie on the phone till the doctors arrived at Annie's house.At last Annie was taken to hospital in time.
As soon as Annie felt better,she wrote a letter to Taylor to thank her.

57.Who answered the telephone?Taylor
58.How did Taylor help Annie?She called 911.
59.Why did Annie write the letter to Taylor?Because she wanted to thank her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He gets up early and leaves for school at 6:30.(  )
A.goes away fromB.arrives atC.arrives inD.goes to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.A rich man asked a clever old to help his son change his bad habits.The old man agreed with the man's requirement immediately.
The clever man took the rich man's son for a walk through a garden.Suddenly he stopped in front of a very small plant growing there and asked the boy to pull it out.The boy held the plant with his hands and pulled it out.The old man then asked him to pull out a litter bigger one.The boy pulled hard and the plant came out.
"Now take this one out,"said the old man,pointing to a bush.The boy pulled it out with all his strength(力气).
"Now take this one out,"said the old man,pointing to a big tree.The boy held the trunk(树干) and tried to pull it out,but he couldn't move it at all.
"I…I can't…It's impossible."the boy said with pants(喘着气).
"So it is with bad habits."said the clever man."When they are young,it is easy to pull them out,but when they take hold(长定,稳固),they can not be pulled up by the roots."
The time with the old man changed the boy's life.
根据短文内容,判断以下句子的正误.把你认为正确的句子在答题卡相应位置上填涂"T",错误的填涂"F".
51.This story is only about the clever old man.F
52.The rich man planted many big tree for his son in the garden.F
53.Bad habits are harder to be got out of as they grow with a person's age.T
54.The clever man taught the boy how to pull out plants in the garden.F
55.The passage tells us that we should change our habits when we're young.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Must I be in hospital for a week,doctor?
No,you           You can go back home tomorrow.(  )
A.needn'tB.mustn'tC.cant't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Linda Evans was my best friend-like the sister I never had.We did everything together:piano lessons,movies,swimming,horseback riding.
When I was 13,my family moved away.Linda and I kept in touch through letters,and we saw each other on special time-like my wedding (婚礼) and Linda's.Soon we were busy with children and moving to new homes,and we wrote less often.One day a card that I sent came back,stamped"Address (地址) Unknown."I had no idea how to find Linda.
Over the years,I missed Linda very much.I wanted to share (分享) happiness of my children and then grandchildren.And I needed to share my sadness when my brother and then mother died.There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.
One day I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman-Linda's married name."There must be thousands of Wagmans,"I thought,but I still wrote to her.
She called as soon as she got my letter."Mrs Tobin!"she said excitedly,"Linda Evans Wagman is my mother."
Minutes later I heard a voice that I knew very much,even after 40years,laughed and cried and caught up on each other's lives.Now the empty place in my heart is filled.And there's one thing that Linda and I know for sure:We won't lose each other again!

51.They didn't often write to each other because theyB.
A.got married                    
B.had little time to do so
C.didn't like writing letters          
D.could see each other on special time
52.There was an empty place in the writer's heart because sheD.
A.was in trouble                  
B.didn't know Linda's address
C.received the card that she sent
D.didn't have a friend like Linda to share her happiness or sadness
53.They haven't kept in touchA.
A.for about 40years           
B.for about 27years
C.since they got married            
D.since the writer's family moved away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.M:Hey.Yuanyuan.Would you like to watch a TV play this evening?
W:I'd love to.(51)C
M:Yes.It's said that Brothers is tragic(悲剧的) but meaningful.(52)A
W:I'm afraid not.I don't like sad stories.
M:(53)F
W:Zhao Wei's TV play Tiger Mother and Cat Father makes me so happy.
M:Oh,I see.But I think you should try a different style which is moving.
W:(54)G
M:No,I haven't.But some of my friends have watched it and they all said it was very educational.
W:(55)E So,let's watch it this evening.

A.I think you must be interested.
B.That's very nice of you.
C.Do you have any good ideas?
D.It has been on since last week.
E.In that case,it is worth watching.
F.Well,what kind of plays do you like?
G.Then,have you watched Brothers?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.am,will,succeed,day,some,he,sure,I
I am sure he will succeed some day..

查看答案和解析>>

同步练习册答案