精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.The day was like any other day in his life.Tom walked past the shop on the street corner.He stopped to look at the front row of shoes,and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there.Looking down,he felt sorry for himself.He really wanted to have them for his birthday.
He sadly walked away and thought how to tell his mother about it.He knew she would give him anything he liked if she could.But he also knew very well she had little money.He decided not to go home at once,as he looked worried and his mother would notice (注意) it.So he went to the park and sat on the grass.Then he saw a boy in a wheel chair (轮椅).He noticed that the boy moved the wheel with his hands.Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet.He looked at his own feet."It's much better to be without shoes than without feet,"he thought.There was no reason (理由) for him to feel so sorry and sad.He went away and smiled,thinking he was happier.
51.Tom passed the shopA.
A.on foot        
B.by bus        
C.by bike        
D.in a car
52.Why did Tom stop in front of the shop?Because he wantedB.
A.to buy the shoes                     
B.to look at the shoes he liked
C.to look at the shoes in the shop window  
D.to look at the shoes on the front row
53.The pair of shoes he liked wasD.
A.too expensive    
B.quite cheap    
C.not there     
D.not sold yet
54.Tom went into the park because heC.
A.was thinking how to tell his mother about it     
B.wanted to see the boy
C.didn't want to make his mother worried   
D.he felt sad
55.From the story we can know that TomB.
A.liked new shoes very much       
B.loved his mother best
C.didn't want to go to school        
D.didn't want to stay at home.

分析 短文讲了汤姆非常喜欢店铺里的那双鞋子,但是,他妈妈没有很多钱,无法买给他.于是他去了公园,以免妈妈发现他不开心.在那儿,他看到个小男孩用手移动轮椅.汤姆看着他,吃惊的发现那个男孩没有脚."没有鞋子比没有脚的情形要好得多,"他想.他没有理由感到难过.想着他是快乐的.

解答 答案:51.A.细节理解题.根据第一段句子Tom walked past the shop on the street corner.汤姆走过街角的商店.可知汤姆是步行走过那个店铺的.故选A.
52.B.细节理解题.根据第一段句子He stopped to look at the front row of shoes,and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there.Looking down at his old shoes,he felt sorry for himself.He really wanted to have them for his birthday.他停下来看了看前排的鞋子.他感到很高兴,他想要的那双鞋子还在那.低头看他的旧鞋,他为自己感到难过,对于他的生日他真的想拥有他们.可知汤姆停在那个店铺前是因为他想看他喜欢的鞋子.故选B.
53.D.细节理解题.根据第一段句子He stopped to look at the front row of shoes,and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there.他停下来看了看前排的鞋子.他感到很高兴,他想要的那双鞋子还在那.可知汤姆喜欢的那双鞋子还没有卖出去.故选D.
54.C.细节理解题.根据第二段句子He sadly walked away and thought how to tell his mother about it.He knew very well she had little money.He decided not to go home at once,as he looked sad and his mother would notice it.So he went to the park and sat on the grass.他伤心地走开了,想怎么告诉他的母亲,他很清楚,她没有多少钱.他决定不立刻回家.他看起来很悲伤,他的母亲会注意到.于是他去了公园,坐在草地上.可知汤姆不想让他妈妈担心,故选C.
55.B.细节推理题.根据第一段句子He stopped to look at the front row of shoes,and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there.他停下来看了看前排的鞋子.他感到很高兴,他想要的那双鞋子还在那.这说明汤姆非常喜欢那双鞋子.和下文He sadly walked away and thought how to tell his mother about it.He knew very well she had little money.He decided not to go home at once,as he looked sad and his mother would notice it.他知道他妈妈没有钱,所以他决定不立刻回家以免妈妈发现他不开心.可知可以推断出:汤姆虽然喜欢那双鞋子,但知道妈妈没有很多的钱,并没有要求买,所以他最爱他的妈妈.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.While it is common for restaurant owners to connect with their customers,a restaurant owner in the U.S.is taking it to a whole new level.Tim Harries gives out free hugs(拥抱)to every customer at the end of each meal.
The atmosphere (气氛)at his restaurant"Tim's Place"is so positive(积极的)that customers often call it the"World's friendliest restaurant".
."Tim's Hug"is in fact an item on the menu described as a"love"treat.Tim's hugs are doubly special because of everything he has achieved.The 26-year-old is probably the only Down syndrome sufferer(唐氏综合症患者)in the U.S.to own a restaurant,but he has several other things to be proud of--he's a skillful special Olympian,an excellent sailor,and all experienced fisherman.He was also chosen as Homecoming King and Student of the Year in high school!So when a man like Tim hugs you,it is sure to be a special and unforgettable experience
When Tim expressed interest in opening a restaurant,Keith,a small businessman himself,supported him.Tim hired other people to manage the place and do the cooking,and he introduced the idea of free hugs.He realized that people want to feel at home at a restaurant.That is why he included"love"as all item on the menu.Customers can order the free hug from Tim,and even if they don't,he'll probably hug them anyway.
The restaurant has been around since 2010,and Tim has given out over 19,000 hugs in the past five years--he keeps count using a special Hug Counter.Many customers love visiting"Tim's Place"."I've been coming here once a week."said Michelle Garth-Jones,a regular customer."I love local restaurants,and this special one has a story that stays with you."

29.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.Customers prefer to feel relaxed at a restaurant.
B.Unless you order Tim's Hug,he will not hug you.
C.As soon as you enter Tim's Place,you will get a warm hug.
D.Michelle Garth-Jones loves listening to the story in the restaurant.
30.Which of the following words can best describe Time Harris?B
A.Humorous
B.Creative
C.Serious
D.Curious
31.What may be the best title for this passage?D
A.Tim's Achievements
B.A Special Experience
C.A Down Syndrome Sufferer
D.The World's Friendliest Restaurant.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.Last Sunday,we went swimming in the pool.We enjoyedourselves(we).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

2.talk,in,don't,the,loudly,museum
Don't talk loudly in the museum..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

9.has,abroad,he,twice,been
He has been abroad twice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

19.houses,the,small,there,in,are,village,many   
There are many small houses in the village..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.If he or she blows out all the candles in one go,the wish will come true.
如果他(她)一口气把蜡烛全部吹灭的话,许的愿望便会成真..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Wonder shy you get angry so easily (66)while your friend smiles all the time?It's probably because you two have different personalities.
Personality (性格) is about (67)howpeople think,behave,and react(反应) in different (68)situations.So what (69)makespeople think,behave and react in certain ways?
Part of the reason is that people are (70)bornlike this.A baby gets its blood type,genes,and (71)other physical things when it's still inside its mother.These things may help decide what the baby will be like.
But one's personality doesn't stop here.Family life,school learning and life (72)experiences can also make you the person you are.This doesn't (73)mean it's impossible to change your personality.You can always try to make yourself (74)better.Don't get too worried about your shortcoming (缺点).Just accept them.This is a good way to start making changes.
For example,if you don't know how to make friends,find (75)outthe reason.Is it because you're too shy?Tell yourself to smile at people.Start talking to people using (76)warmgreetings.
However,it's not easy to change lifelong habits in one night.Don't give yourself a hard time.Keep (77)workingat it.One day you'll see that you can turn over a new leaf and be a new you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.Everyone (71)needs(need) friends.We can share secrets (72)withour friends and ask them for (73)help when we are in trouble.But do you know how to make friends?First,learn to smile.A smile always makes the others like you.Smile at someone and you are sure to get a smile back from (74)him(he).Second,try to remember names.It makes your new friends(75)feel happy when you call them by their names,(76)because you don't forget them. (77)Third(three ),learn to discuss instead of arguing(争吵) when you have (78)different (difference) ideas.If you don't agree with other people,you should still be friendly.Teenagers(青少年) need to have one or a group of good friends because friends can discuss things because sometimes they don't want to tell their family (79)members (member)about them.Once you have found a good friend,do treasure him.You are so(80)lucky (luck) to have a good friend.

查看答案和解析>>

同步练习册答案