精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.This is my _____ bag.---Oh,it's very old.(  )
A.secondB.twoC.the secondD.the two

分析 这是我的第二只狗.--Oh,它太老了.

解答 答案:A.根据题干,本句的意思是这是我的第二只狗.根据基数词表示数量,后面跟名词复数;序数词表示顺序,后面跟名词单数可知,因为dog为名词单数,应用序数词;又根据序数词前用定冠词或形容词性物主代词的用法,因为题干中的my可知,应直接用序数词second.故选A.

点评 本题考查数词用法,做题时应注意基数词表示数量和序数词表示顺序的用法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Have you ever complained why life is so tiring?Does the sky sometimes seem dark to you?Are your studies sometimes not successful?Well,friends,cheer up and smile all the time.If you see the world with your warm heart,you'll find that the whole world smiles to you.
While in school,sometimes you are tired of your lessons,but have you ever noticed the happy smile on your teacher's face when you did a good job?
One day,it is fine.Just before you go out,it suddenly states to rain.Maybe you would feel very sad and start to complain about the weather.But dear friends,why don't you sit down and listen to the free concerts that nature offers you?And with the timely(及时地) rain,crops in the fields will grow better and better and farmers will have a good harvest.
Although everyone wants to succeed in what he tries to do,sometimes failure can't be avoided.I think failure is not terrible,and the terrible thing is that we are afraid of it and give up hope.When we face failure,we must be confident in ourselves.As a popular saying goes,"Failure is the mother of success.
Attitude(态度) decides everything.Let's smile to whatever we meet and the whole world will smile to us.

根据短文内容,选出一个最佳答案填入题前的括号内.
86.People sometimes complain.D
A.the sky is always dark              
B.their studies are successful
C.they see the world with their heart    
D.life is tiring
87.According to the passage,in schoolB,
A.the students won't get tried of  their lessons   
B.the teacher will be happy if the students do good jobs   
C.the teacher don't like their teaching  
D.the teacher are tired of their work
88.If there is a timely rain,C
A.you want to go out               
B.you can't listen to a concert
C.crops in the fields will grow better   
D.farmers can't have a good harvest
89.When we face failure,weA.
A.must be confident in ourselves    
B.shouldn't be afraid of it
C.shouldn't give up               
D.All of the above
90.The best title for the passage isA.
A.Smile and the World Smile to you   
B.Complaining about Life
C.Failure is the Mother of Success     
D.It is Very Hard to Succeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.______ will they finish printing the newspaper?
In about five hours.(  )
A.How muchB.How often.C.How longD.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-I have difficulty finishing the homework.Could you help me,Dad?
-Sure.I am coming.(  )
A.funB.troubleC.power

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Linda lost her left arm and became______.but she did very well in the running race.
-As her teacher,I'm proud of her.(  )
A.disabledB.kindC.silly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-I'll go for a school trip.
-I hope you have a good trip.
-                              (  )
A.ThanksB.Me,tooC.Sure,I willD.You too!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.People wear (穿) warm clothes in the cold days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.The English people like take-away food.The most popular food is fish and chips.They usually go to a fish and chip shop.They put the food in paper bags,and take it home,or to their wok place.At lunch time,many people eat take-away food in the park.Chinese takeaways are also very popular in England.People in the USA and Australia like Chinese take-away food,too.But the most popular food in the USA is fried chicken.
根据短文内容判断正(T)误(F).
31.People in England like fish and chips.T
32.Fish and chips are the most popular food in China.F
33They take the food only to their work place.F
34.Australians also like Chinese take-away food.T
35.The most popular food in Australia is fried chicken.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Mom says         I do my homework now,I can watch TV for an hour tonight.(  )
A.ifB.thoughC.while

查看答案和解析>>

同步练习册答案