分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了披头士(甲壳虫)乐队在半个世纪以后仍然在摇滚.50年以前,4个来自英格兰利物浦的普通小伙子,录制他们的第一首歌Love Me Do《爱我》,这首歌震惊了世界,没有人知道他们会成为最著名的,最成功的合唱乐队--甲壳虫乐队.他们在世界各地巡演,但他们从来没有忘记他们来自--利物浦,一个历史悠久的城市,甲壳虫乐队的很多歌曲都是关于他们的家乡或他们的生活的,比如:歌曲Penny Lane《便士巷》,Strawberry Fields Forever《永远的草莓地》.英格兰的西北部以友好和帮助他人闻名,歌曲Hey Jude《嘿朱迪(别沮丧)》在2012年伦敦奥运会上演唱的歌曲,就是描写的约翰•列侬离婚了,他的儿子朱利安很难过,保罗•麦卡特尼写了这首歌来安慰朱利安的.甲壳虫乐队的作用体现在利物浦的历史的各个地方.他们是那么的重要,以致于这个城市把机场命名为"约翰•列侬机场",他们的格言"我们的头顶只有天空"这四个词是选自优美的歌曲Imagine《想象》.
解答 51.B.细节理解题.根据"Many of the songs the Beatles wrote were about their hometown and personal lives."可知甲壳虫乐队的歌曲主要是关于他们的家乡和个人生活的,故选B.
52.B.细节理解题.根据"recorded their first song Love Me Do.This music shook the world."可知他们的第一首歌曲《爱我》震惊了世界,故选B.
53.A.细节理解题.根据"his son Julian was very upset.Paul McCartney wrote the song to comfort the boy"可知保罗•麦卡特尼写这首歌的目的是来安慰朱利安的,让他振作起来,故选A.
54.A.细节理解题.根据"Its motto is"above us only sky",four words taken from the beautiful song Imagine."可知格言"我们的头顶只有天空"有四个词是选自歌曲Imagine《想象》,故选A.
55.C.细节理解题.根据"In the song Penny Lane,they sing of a small road from their Liverpool childhood"可知在歌曲《便士巷》中,描写的就是他们在利物浦的孩提时代的生活,故选C.
点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
科目:初中英语 来源:2016-2017学年浙江杭州萧山区临浦片八年级上四科联赛英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Your mom tells you to put on your hat and gloves. But as the cold winter season gets closer, it’s so cold that even mom’s advice does not work.
That means it’s time to put on your qiuku! This is a kind of “thermal underwear(保暖内衣)” or long underpants that keep people warm in the coldest months of the year.
In Western countries, qiuku is usually known as long johns, but they aren’t popular. Long johns in the US are usually two pieces, a long-sleeved(长袖的) shirt and long pants, worn under other clothing or sometimes even used as pajamas(睡衣).
Long johns first appeared in England during the 17th century. We call them long johns because the US boxer John L. Sullivan wore them while he boxed. But this is not a historical fact.
In the US, it gets quite cold and snowy in many places. And while parents often push kids to wear more clothes and long underwear, it’s very special when young people actually(实际上) put them on.
Part of the reason might be because it’s not very fashionable(时尚的) and another reason might be because people don’t spend much time outside during the cold months. So they just deal with the freezing(冰冻的) temperatures when they have to leave the warm building. But in their parents’ eyes, staying warm is more important than looking nice.
1. People wear qiuku to be __________.
A. fashionable B. popular C. friendly D. Warm
2. What is part of long johns in the US?
A. Socks B. T-shirts C. Long pants D. Coats
3.Which one is TRUE according to the passage?
A. Long johns first appeared in the US in the 17th century.
B. Long johns got its name from the boxer John L. Sullivan.
C. We can read about long johns and Sullivan in history books.
D. Long johns in Western countries are as popular as qiuku in China.
4. What does the underlined sentence mean?
A. Few young people wear long johns.
B. Many young people wear long johns.
C. Young people like special long johns.
D. Young people dislike special long johns.
5.The last paragraph tells us that ___________.
A. young people care more about staying warm
B. young people think long johns are not fashionable
C. in winter people need to stay outside for a long time
D. long johns are fashionable but can’t keep people warm
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年黑龙江绥化绥棱县三吉台中学初一上期中考试英语卷(解析版) 题型:完形填空
完形填空,从A、B、C、选出正确的选项。
This boy is Peter Smith. His _____ name is Peter. His _____ name is Smith. This is _____ school. His school’s _____ number is 204--8567. His teacher is Miss White. Miss White _____ a good teacher. Li Min is a Chinese boy. Li Min is his good ____ at school. Look! ____ a pencil sharpener. Is the pencil sharpener _____. ? I _____ know. Let’s ____Li Min at 495-6548.
1.A.firstB. familyC. last
2.A. firstB. goodC. last
3.A.youB. thatC. his
4.A.computerB. nameC. phone
5.A.no B. not C. is
6.father B. friend C. boy
7.A.What’s B. This’ s C. That’s
8.Li MinB. Li Min’s C. Li Min is
9.A. don’tB. isn’tC. am not
10.A. askB. call C. write
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年黑龙江绥化绥棱县三吉台中学初一上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
---Is Tom your uncle?
---No, ____________.
A. Tom isn’tB. He isn't C. he isn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | I agree with you | B. | That's all right | ||
| C. | Enjoy your time |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | if we had any more questions | |
| B. | what lesson would we have next | |
| C. | why would we prefer to stay inside | |
| D. | whether we have handed in our papers |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | either…or; because | B. | neither…nor; because of | ||
| C. | both…and; because of | D. | not only…but also; because |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | That's all right | B. | No,thanks | ||
| C. | That's right | D. | Of course |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年河南禹州夏都学校八年级上期第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空
-- ______ do you go online, Kate?
-- Not often, twice a month.
A. How long B. How old
C. How often D. How many times
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com