【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。
Karen was a social worker. Every day, on her way to work, she had to pass a place where many poor people lived. She had not paid much a 【1】 to it before. But this changed one day when she met a poor boy c 【2】 Ben. Ben knew she was the head of social service, and that she could h 【3】 . He reached out his hand and said, “Can you help me? I’m looking for my dad.” His hands were so c 【4】. Karen asked, “What’s up?” “My mom is terribly sick. Her birthday is coming. I know my father’s coming back would be the best p 【5】 . My dad had left us before I was two years old,” said the boy.
Karen was deeply moved and asked Ben to take her to his home. He led her to a small house. Karen saw a woman l 【6】 in bed. The woman knew she was dying. She said to Karen, “Please find a h 【7】 for my son.” Karen took her hand and nodded with tears (眼泪). She got an i 【8】 ! Her husband and she had no children, and looked forward to having o 【9】 . Later Karen brought Ben home. Ever since then, the new family have had h 【10】 and laughter (笑声).
【答案】
【1】attention
【2】called
【3】help
【4】cold
【5】present
【6】lying
【7】home
【8】idea
【9】one
【10】happiness
【解析】
试题分析:社会公益服务中心的员工Karen 有一天在上班路上,遇到来自贫民窟的男孩Ben,Ben的父亲离家出走多年,母亲身患重病。Karen深受感动,决定和Ben亲自到他家看看。到家后Ben的母亲已经奄奄一息,把Ben委托Karen找人领养,最后Karen决定自己收养Ben, 一家人从此生活幸福快乐。
【1】句意:她以前没有太多注意。pay attention to注意,关注的意思。依据语境及首字母,答案为attention。
【2】句意:直到有一天,当她遇到一个名叫本的可怜男孩时,这一切得到了改变。called过去分词作后置定语。依据句意可知,答案为called。
【3】句意:本知道她是社会服务的负责人,她可以帮助。could为情态动词,后跟动词原形,依据首字母,答案为help。
【4】句意:他的手太凉了。此处缺少形容词。本是穷人的孩子,吃不饱,穿不暖。依据首字母,答案为cold。
【5】句意:我知道我爸爸回来是最好的礼物。此处缺少名词,爸爸在两岁时离开了母子俩,妈妈也快要死了,男孩非常希望自己的爸爸能回来。故答案为present。
【6】句意:凯伦看见一个女人躺在床上。see sb. doing sth.看到某人正在做某事。前文提到妈妈病重,躺在床上,故答案为lying。
【7】句意:请给我的儿子找到一个新家。依据语境理解,母亲知道自己即将死去,孩子会无家可归,希望孩子能有一个新家。故答案为home 。
【8】句意:她有了一个主意。从下文内容可知,她打算收养这个孩子,get an idea有了一个办法。故答案为idea。
【9】句意:他们盼望着有一个孩子。上句提到夫妻俩没有孩子,想有一个自己的孩子,one代指孩子。依据首字母。故答案为one。
【10】句意:从那时起,这个新的家庭有了幸福和欢笑。and为并列连词,此处连接两个名词。依据句意及首字母,故答案为happiness。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】判断正误 阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。符合的写“T”,不符合的写“F”。(T=True,F=False)
Can animals be made to work for us? Some scientists think that one day animals may be taught to do a number of simple jobs. They spent that in a film or on TV. We may see elephants, monkeys, dogs, bears, or other animals doing a lot of things. If you watch carefully, you may find that those animals are given something to eat in return for doing them. The scientists say that many different animals may be taught to do a number of simple jobs if they get something to eat.
Of course, as we know, dogs can be used to guard a house, and elephants can be used to do some heavy jobs .And we can also teach animals to work in factories. Apes(猿猴),for example have been used in America to help make cars and scientists believe that these monkeys may one day get in crops and even drive trains.
【1】Animals must work for us one day.
【2】Animals are given something to eat in return for doing things.
【3】Dogs can be used to do some heavy jobs.
【4】The scientists think that animals mustn’t be taught to do simple jobs if they don’t get something to eat.
【5】The scientists believe that the monkeys can drive trains one day.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】--How much difficulty did Lucy have_______ this problem?
--_______. She's a good problem solver.
A. to solve ; Nothing B. solving ; None
C. to solve ; None D. solving ; Nothing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Here is a report from Xinghua Daily Newspaper. Computer games are very popular not only with the young people but also the adults. In some ways, they will take the place of (代替) the traditional games such as cards, chess and so on, because you only need a computer to play computer games. But in the past, if a man wanted to play chess, he must look for another one. In fact, computer games themselves are so interesting and exciting for us that the games can bring you happiness and excitement. They have been used in too many places such as schools, business, hospitals and so on.
Now there are many educational games for the students. They are helpful to the students. They can make the students learn more and better by changing the study ways. When the students play the educational games, they use their brains (大脑), eyes, ears and hands. The students will be active (积极的) to get knowledge while playing. But now the students shouldn't spend too much time on the computer games. Otherwise (另外), it may affect their study.
We have gone into the computer age. And learning too much knowledge through the computer is becoming true.
(1)What is the report from?
A.TV.
B.Radio.
C.Magazine.
D.Newspaper.
(2)Who likes computer games?
A.Only the young.
B.Only the adults.
C.Both the young and the adults.
D.Nobody.
(3)What's the Chinese meaning of "affect"?
A.有利
B.改善
C.影响
D.处理
(4)In some ways, will computer games take the place of the traditional games according to the report?
A.Yes, they will.
B.No, they won't.
C.They won't.
D.Sorry, we don't know.
(5)Which is TRUE about the computer games according to the passage?
A.The computer games aren't interesting.
B.The computer games can't bring you happiness.
C.When the students play the educational games, they only use their brains.
D.Students shouldn't spend too much time on computer games.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— I visited Qin Lake National Wetland Park(溱湖国家湿地公园) last Sunday.— Why didn't you tell me earlier?
A.You did?
B.I hope so.
C.Have a good time.
D.It's kind of you.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容理解,选择正确答案。 As students, you may have many dreams. They can be very big like becoming Superman, or they can be small. You may just want to become one of the ten best students in your class.
If you find a dream, what do you do with it? Do you ever try to make your dream come true? Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams come true is life's biggest challenge.
"You may think you're not very good at some school subjects, or that it is impossible (不可能) for you to become a star. These ideas stop you from realizing your dream," the book says.
In fact, everyone can make his dream come true. The first important thing you must do is to remember what your dream is.
Don't let it leave your heart (心). Keep telling yourself what you want. Do this step by step (一步一步地) and your dream will come true faster. A big dream is, in fact, many small dreams.
Never give up (放弃) your dream. There will be difficulties on the road. But the biggest problem comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of (代替) watching TV will bring you better exam points. Saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book. When you get closer to your dream, it may change a little. Then you will be able to learn more skills and find new interests.
(1)Follow Your Heart is _______.
A.the first thing you must do to make your dream come true
B.the most important dream to have for students
C.the name of a book by Andrew Matthews
D.the name of a famous Australian writer
(2)If you want to make your dream come true, you should _______.
A.remember what your dream is first
B.keep telling yourself what you want
C.never be afraid of the big difficulties
D.try to start with all the things above
(3)From the text, we know the word "challenge" means _______.
A.变化
B.挑战
C.决定
D.态度
(4)What you should NOT do to make your dream come true?
A.Watch TV to get better exam points.
B.Do what you should do step by step.
C.Always remember what your dream is.
D.Read more books, learn more skills and find new interests.
(5)What is the best title (标题) of the text?
A.Keep Your Dream in Your Heart.
B.How to Find Your Dream.
C.Make Your Dream Come True.
D.Students Have Many Dreams.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语提示完成下列句子,一空一词。
(1)不要把任何热的东西投进垃圾桶。Don't put the rubbish bin.
(2)突然,他听到有人耳语:"别害怕!", he someone to him: "Don't be afraid!"
(3)后来,消防队员来把火扑灭了。Later, some firemen came and the fire.
(4)信不信由你,我五岁的时候会拉小提琴。 , I could play the violin when I was 5.
(5)上周,一个五岁的女孩迷路了,在街上哭。Last week, a five-year-old girl and was crying in the street.
(6)这双鞋子看上去很漂亮,我想试穿一下。This pair of shoes . I want to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
Sally was a student. It was going to be her mother’s birthday. She wanted to buy her a present that would be nice and useful but not expensive.
A week before her mother’s birthday, she went shopping after a quick and simple lunch. When she had been looking for half an hour, she found a shop that was selling cheap umbrellas, and decided to take a black one, since her mother had lost hers the month before.
She thought, “You could carry that when you are wearing clothes of any color.” So she decided to buy a lovely black umbrella and took it back to the school with her until her classes were over.
On her way back home in the train that evening she felt hungry because she had such a small lunch that she went along to the dining car for another sandwich and a cup of coffee. She had left the black umbrella above her seat in the compartment(车厢), but when she got back, it had gone! When she had left the compartment, there had been no other passengers (乘客) in it, but now there were three.
Sally began to cry when she saw that the umbrella was no longer there. The other passengers felt very sorry for her and asked what the matter was. She told them that the black umbrella she had bought for her mother was gone, and that she had to get out at the next station. After the three other passengers heard it, they asked her for her mother’s address so that they could send the umbrella to her if someone had taken it by mistake, and brought it back after Sally had got out of the train.
The next week, Sally heard from her mother. It said, “Thank you very much for your lovely presents, but why did you send me three black umbrellas?”
【1】Did Sally’s mother lose an umbrella?
【2】What color was the umbrella Sally bought?
【3】Why did Sally feel hungry on her way back home in the train that evening?
【4】How many umbrellas did her mother receive?
【5】Who sent those umbrellas, do you think?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The Whites were drinking tea at that time. (对划线部分提问)
the Whitesat that time?
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com