精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Your peers are people your age or close to it.Besides(除…外) close friends,your peers include other children you know who are the same age------like people in your grade,sports team,or neighborhood.Peers may have a positive influence on each other and play an important part in each other's life.
Peers set plenty of good examples(树立榜样) for each other.Having peers who do well in school or do their best in a sport can influence you to work hard to realize your dream,too.Peers who are kind and friendly can influence you to be kind and friendly in yourself.Even peers you've never met can be good models.For example,watching someone as your age compete in the Olympics or give a piano concert might encourage you to go after a dream of your own.
Your peers listen and give you their opinions as you try out new ideas.They can help you make decisions,too:what courses to take,whether to get your hair cut or let it grow,or how to solve a problem.Peers often give each other good advice.Your peers will be quick to tell you when they think you're making a mistake or doing something dangerous.
Your peers might get you join in clubs,sports,or volunteer groups.Your world would be less rich without peers encouraging you to try some new food for the first time,or listen to a CD you have never heard before.

46.In the first paragraph,the underlined word"peer"meansA.
A.同伴       
B.模范        
C.榜样          
D.同学
47.If your peers like playing basketball,you may like playingD.
A.soccer     
B.volleyball     
C.ping-pong ball    
D.basketball
48.With which of the following may the author agree?D
A.Peers you have never met cannot influence you.
B.You can ask your friends to make a decision for you.
C.You should not play with peers you don't like.
D.Your peers may encourage you to try new things.
49.The writer thinks that good examples can influence you toA.
①work hard to realize your dream     ②do something dangerous
③be kind and friendly to others        ④have fewer friends
A.①③
B.②④
C.②③
D.③④
50.From the last paragraph,we can learn that being with your peers gives you a chance toC.
A.influence other people                
B.play an important role
C.learn how to make more friends         
D.improve your English skills.

分析 本文主要从正面描述了同龄人之间的重大影响,从而告诉我们要积极的参与同龄人之间的活动.

解答 46.A 词义猜测题.根据后半句句意:是和你的年龄相同或接近它的人,可知此处应该是:你的同龄人.故选A.
47.D 理解推断题.根据第二段Peers set plenty of good examples(树立榜样) for each other.Having peers who do well in school or do their best in a sport can influence you to work hard to realize your dream可以推断出如果你的朋友喜欢篮球,你也可能喜欢篮球.故选D.
48.D 理解推断题.根据短文第五段描述可知,你的同龄人会使你体验新鲜的不同事物.选D.
49.A 细节理解题.根据第二段Having peers who do well in school or do their best in a sport can influence you to work hard to realize your dream,too.Peers who are kind and helpful can influence you to build these qualities in yourself.描述可知选A.
50.C 细节理解题.根据Being with your peers----such as classmates or teammates----gives you a chance to learn how to make friends and deal with disagreements with people.描述可知,和你的同龄人在一起,有机会让你交到更多的朋友.故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Invertors are always looking for ways to make our lives easier,greener and more fun.Take a look at 2010's coolest inventions in science and technology.What in the world will inventors dream up next?
Robot Teachers
Some students in South Korea have a new language teacher:an English-teaching robot.The robot help students practice speaking English.South Korea needs about 30,000foreigners to teach English.The robot teachers are helping to solve a shortage(短缺)English teachers.Could robots take the place of the human teachers one day?
A Touch Tablet (书写板)
Apple,creator of the iPhone and iPod,had another hit invention this year with iPad.The iPad is a touch-screen tablet computer.It gives users video,websites,books and games at their fingers.Apple sold 3million iPads in the first 80days on the market.
Up,Up and Away
It took him 30years to develop it,and now Glen Martin's is ready to take off.The Martin Jetpack (喷气动力背包),a personal flying machine,allows the users to fly 2.4km into the air.Unfortunately,you can not fly for very long.The jetpack only holds the fuel(燃料) for about 30minutes'flight.It will sell for S 100,000.Field tests begin in 2011.
71.The robot teachers canA
A.train students to speak English   
B.help students learn Japanese and English
C.take the place of the human English teachers now
72.The underlined word"hit"meansC.
A.撞击                B.妙语                C.成功
73.Glen Martin spentBon his flying machine.
A.a very short time  B.quite a long time    C.just a little money
74.Which invention can you use to fly in the air?C
A.The iPadB.The robotC.The Martin Jetpack
75.The best title for this passage may beA
A.Coolest Inventions of 2010
B.Most Useful Comouter of 2010
C.Greatest Discoveries of 2010.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Mom,this is my teacher,Mr.Li.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.
causehealthcleanreasoneasily
Frequent (频繁的) hand cleaning is the most important thing you can do because germs are one of the (81)reasons for being ill.It's especially (尤其) important (82)to clean your hands often during this time of year when germs (83)cause flu,colds and diarrhea (腹泻) to spread (传播) (84)easily by touching other people,and furniture.Remember,clean hands can keep you (85)healthy,so clean them often!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Where is your cousin?
-He ________ computer games in the study.(  )
A.is playingB.was playingC.playsD.played

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Eating less meat      good for us.-I think so.(  )
A.beB.isC.areD.am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Our teacher told us the earth ________ round the sun all the time.(  )
A.traveledB.travelsC.will travelD.travel

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Let's make adecision (decide) about the trip plan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.______________ is the last day of the week.(  )
A.SundayB.MondayC.FridayD.Saturday

查看答案和解析>>

同步练习册答案