10.Your peers are people your age or close to it.Besides(除…外) close friends,your peers include other children you know who are the same age------like people in your grade,sports team,or neighborhood.Peers may have a positive influence on each other and play an important part in each other's life.
Peers set plenty of good examples(树立榜样) for each other.Having peers who do well in school or do their best in a sport can influence you to work hard to realize your dream,too.Peers who are kind and friendly can influence you to be kind and friendly in yourself.Even peers you've never met can be good models.For example,watching someone as your age compete in the Olympics or give a piano concert might encourage you to go after a dream of your own.
Your peers listen and give you their opinions as you try out new ideas.They can help you make decisions,too:what courses to take,whether to get your hair cut or let it grow,or how to solve a problem.Peers often give each other good advice.Your peers will be quick to tell you when they think you're making a mistake or doing something dangerous.
Your peers might get you join in clubs,sports,or volunteer groups.Your world would be less rich without peers encouraging you to try some new food for the first time,or listen to a CD you have never heard before.
46.In the first paragraph,the underlined word"peer"meansA.
A.同伴
B.模范
C.榜样
D.同学
47.If your peers like playing basketball,you may like playingD.
A.soccer
B.volleyball
C.ping-pong ball
D.basketball
48.With which of the following may the author agree?D
A.Peers you have never met cannot influence you.
B.You can ask your friends to make a decision for you.
C.You should not play with peers you don't like.
D.Your peers may encourage you to try new things.
49.The writer thinks that good examples can influence you toA.
①work hard to realize your dream ②do something dangerous
③be kind and friendly to others ④have fewer friends
A.①③
B.②④
C.②③
D.③④
50.From the last paragraph,we can learn that being with your peers gives you a chance toC.
A.influence other people
B.play an important role
C.learn how to make more friends
D.improve your English skills.
分析 本文主要从正面描述了同龄人之间的重大影响,从而告诉我们要积极的参与同龄人之间的活动.
解答 46.A 词义猜测题.根据后半句句意:是和你的年龄相同或接近它的人,可知此处应该是:你的同龄人.故选A.
47.D 理解推断题.根据第二段Peers set plenty of good examples(树立榜样) for each other.Having peers who do well in school or do their best in a sport can influence you to work hard to realize your dream可以推断出如果你的朋友喜欢篮球,你也可能喜欢篮球.故选D.
48.D 理解推断题.根据短文第五段描述可知,你的同龄人会使你体验新鲜的不同事物.选D.
49.A 细节理解题.根据第二段Having peers who do well in school or do their best in a sport can influence you to work hard to realize your dream,too.Peers who are kind and helpful can influence you to build these qualities in yourself.描述可知选A.
50.C 细节理解题.根据Being with your peers----such as classmates or teammates----gives you a chance to learn how to make friends and deal with disagreements with people.描述可知,和你的同龄人在一起,有机会让你交到更多的朋友.故选C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.