精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Helping your child choose a hobby is very good for them.They can learn a lot when they are enjoying themselves.To help your child choose a hobby for fun,here are a few tips that may help:
●Match your child's interests.If she likes to cook,buy her a cookbook.Show your interest in and support of their interests.
●Try something different.Introduce a new hobby as a birthday or holiday gift.In trying something completely different,your child may become interested in it or at least get to know a new thing.
●Share a hobby with them.Take an art class as a family.Go for a mountain climbing together.Spending family time doing fun things can make a healthy and nice relationship.
●Take it to next level.If they prefer pop music,visit a singer star's website.Take in a concert.Make it fun for everyone.
●Don't push hobbies that interest you.Let kids choose their own interests,though you can always introduce them a new one.Don't show your disappointment if they choose something different from what you thought of.
Hobbies are a great way for kids to learn new things.From kite building to song writing,help your children to try different interests until they choose one they want to learn more.
66.Who is the passage written for?A
A.Parents.
B.Doctors.
C.Teachers.
D.Students.
67.Which tips(建议) can improve the family relationship?B
A.Match your child's interests.
B.Share a hobby with your child.
C.Try different hobbies.
D.Don't push your interests to your child.
68.The main idea of the passage isB.
A.spending family time doing fun things can make a healthy and nice relationship
B.helping your child choose a hobby is very good for them
C.hobbies are not a great way for kids to learn new things
D.letting kids choose their own interests.

分析 短文讲了帮助孩子选择爱好的一些建议.

解答 答案:66.A  细节理解题.根据整篇文章内容及其第一段句子Helping your child choose a hobby is very good for them.They can learn a lot when they are enjoying themselves.帮助你的孩子选择一个爱好是很好的.他们正在享受的时候可以学到很多.可知是写给父母的,故选A.
67.B  细节理解题.根据第四段句子Share a hobby with them.Take an art class as a family.Go for a mountain climbing together.Spending family time doing fun things can make a healthy and nice relationship.和你的孩子分享一个爱好,上艺术课,一起去爬山,花点时间做些有趣的事情,可以建立一个健康美好的关系.可知是与你的孩子分享一个爱好.故选B.
68.B   主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子Helping your child choose a hobby is very good for them.They can learn a lot when they are enjoying themselves.帮助你的孩子选择一个爱好是很好的.他们正在享受的时候可以学到很多.可知短文讲的是帮助你的孩子选择一个爱好对他们来说是很好的.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Advantages of playing with building blocks(积木)for children
 Playing with buildings blocks gives children the (A)略to learn new things and life skills.
 
First
 
Help children to (B)略their language skills.
 
Second
 
Help children learn to solve (C)略with their partners.
 
Third
 
Help develop children's skills in Maths and (D)略
 
Fourth
 
(E)略children to develop skills in putting things together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

4.How's the weather?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Shall we                  him                  from the school?(  )
A.let; awayB.want; takeC.keep; awayD.get; go away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.To start with,the computer room mustbe kept clean (保持清洁).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.What is in Jane's room?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.This is an English map.(改为复数句)         
These are English maps.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.December 25th is Christmas Day in many countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Most people draw their family trees,but they didn'tplant(种植) them.

查看答案和解析>>

同步练习册答案