精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.A young boy was calling from a public phone on the corner of the street.He spoke with his hand over the phone.He wanted to change his voice.While all this was happening,a man who was working nearby,watched and listened with great interest to the conversation.
"Lady,can you give me a job cutting your lawn (草坪)?"
"I already have someone to cut my lawn,"answered the woman at the other end of the phone.
"Lady,I will cut your lawn for half the price."
"No,thanks.I'm very satisfied with the person who is cutting my lawn."
"Lady,I'll even sweep the floor and the stairs of your house for free,"the boy continued.
"No,thank you."
With a smile on his face,the young boy thanked the lady and hung up the phone.The man then walked over to the boy and said,"My boy,I like your attitude (态度).I'd like to offer you a job."
"No,thanks."said the boy.
"But you're looking for a job,aren't you?"
"No,sir,"answered the boy."I was just checking how well I did the job for the lady.I am the one who cuts that lady's lawn!"

根据短文内容,选择最佳答案.
41.The boy made a phone call toB.
A.a man     
B.a lady  
C.a stranger
42.The man would like to offer the boy a job becauseB.
A.he wanted to save money
B.he liked the boy's attitude
C.he needed someone to cut his lawn
43.Which of the following about the boy is TRUE?C
A.He cut the lady's lawn for half the price.
B.He cleaned the lady's house for free.
C.He wanted to check how well he did his job.
44.From the story we can tell thatA.
A.the lady was satisfied with the boy
B.the man helped the boy find a job
C.the boy wanted to play tricks on the lady
45.The best title for the passage would beC.
A.Free to Cut the Lawn
B.Difficult to Find a Job
C.Clever Way to Find the Truth.

分析 一个年轻小男孩正在街角用公共电话打电话.他手捂着电话说.他想要改变他的生意.一个在这旁边工作的男人看着,并很有兴趣的听着对话.
男孩:女士,你能给我修剪草坪的工作吗?
女士:我已经让别人来修剪了.
男孩:女士,我可以帮你修剪草坪,我只要你给那个人工资的一半.
女士:我很满意现在帮我修剪草坪的人.
男孩:我还会免费给你打扫地板和楼梯.
女士:不用,谢谢你.
小男孩脸上带着微笑的放下电话.男人听了所有的对话,走到男孩面前"小子,我喜欢你的态度并想给你一份工作."
"不,谢谢先生.我就是核实一下我为这个女士的工作做得有多好,我就是给刚刚通话的那个女士修剪草坪的那个人."

解答 41.答案:B.细节理解题.根据第二段"Lady,can you give me a job cutting your lawn (草坪)?"可知小男孩是在给一个女士打电话,故选B.
42.答案:B.细节理解题.根据第八段"My boy,I like your attitude (态度).I'd like to offer you a job."可知男人是喜欢小男孩的态度,想要给他一个工作,故选B.
43.答案:C.细节理解题.根据最后一段answered the boy."I was just checking how well I did the job for the lady可知是男孩想检测一下自己的工作好不好,故选C.
44.答案:A.细节理解题.根据第五段I'm very satisfied with the person who is cutting my lawn.以及最后一段I am the one who cuts that lady's lawn!可知女士很满意这个男孩,故选A.
45.答案:C.标题归纳题.根据第一段He spoke with his hand over the phone.He wanted to change his voice和最后一段."I was just checking how well I did the job for the lady可知小男孩是通过这个聪明的办法检测自己的工作,故选C.

点评 阅读理解主要是考查考生综合运用所学语言知识的能力,包括阅读、理解、归纳概括、逻辑推理以及对材料的评估能力等.在阅读技巧上,考生要注意文章的个别词或句子、文章的某细节或情节、文章的主题或背景知识、文章的结论或结局、文章内涵的寓意等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
AlexI don't have a soccer ball but my friend John has one.He often asks me to play soccer with him.I love tennis and I like watching tennis games on TV.
JohnI love soccer and I often play it with my friend Alex.I don't like playing basketball.It's difficult for me.But my brother Frank likes it very much.He thinks it's fun.
FrankI love sports.I have one basketball and three tennis balls.I don't have a baseball but I have two baseball bats.My cousin Jerry has some baseballs.So we often play baseball together.
JerryI love baseball and I have two baseballs.I like ping-pong,too.I often play ping-pong with Tom.He has ping-pong balls and ping-pong bats.
41.Alex lovesA.
A.tennis        B.soccer            C.basketball
42.John thinks playing basketball isC.
A.interesting      B.boring         C.difficult
43.Frank hasCtennis ball(s).
A.one           B.two               C.three
44.Bhas baseballs.
A.Alex            B.Jerry              C.Frank
45.Jerry often playsA with Tom.
A.ping-pong        B.basketball        C.baseball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

9.There is something wrong with the radio.(改为反义疑问句)
There is something wrong with the radio,isn't there?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I wonder if you canprovide me with some information(给我提供一些信息) about the kinds of vacations that your firm can offer.(provide)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.(D)阅读下列短文,把A-D四个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确,然后完成第75小题.
There is an old man.He has a very beautiful daughter.He likes to hear lies (谎言) very much."If anyone can tell me the most wonderful lie in the world,he can marry my only daughter."The old man says.
(71)B But every time the old man will show that the lie can be true in some ways.And he always says,"It's not a good lie.(72)D"
One day a young man comes to the old man.(73)C And he says,"Your father borrows one million dollars from my grandpa before he dies.He writes this for my grandpa and tells us to take back the money from you."
The old man looks at the piece of paper and on it he can see some words:"Dear Mr.Burke,I borrowed one million dollars from you but I can't pay it back.Ask my son or my grandson to pay you the money some day after my death."
(74)A"If I say it's a lie.I must let him marry my daughter,"he thinks it over,"But if I say it's not a lie,I must give him the money."
In the end he says,"It's a lie."So the young man marries the old man's daughter.
75.The old man lets the young man marry her daughter becauseD.
A.he doesn't like the young man's lie
B.the young man gives him one million dollars
C.he is the young man's good friend
D.the doesn't want to give one million dollars to the young man.

A.Now the old man doesn't know what to do.
B.So many people come and tell him a lot of lies.
C.The young man takes out an old piece of paper.
D.I will not let you marry my daughter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Victorknocked at/on (敲)the door before he walked into the room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.-Who's that woman with long blonde hair?
-She's myhistory teacher.(历史老师)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.I _______ some clothes to charity because they were too small for me.(  )
A.gave awayB.gave outC.gave upD.gave in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.When you are free at home,you can wash a few dishes or       the room.(  )
A.tidy upB.put upC.set upD.pick up

查看答案和解析>>

同步练习册答案