精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Forty years ago few people were brave enough to ask,"What will people do with a computer in the home?"That's because computers then were usually huge machines and mostly used by governments and businesses.But on March 5th in 1975,32men gathered to find answers to this question.It was the first meeting of the Homebrew Computer Club.
Everyone in the club shared the same hobby-fitting together computer parts.The members of Homebrew differed in their levels for skill and experience.Some worked for computer companies.Some had just graduated from high school,and some just loved playing with electronics.They were all excited about the possibilities of the personal computer.              After six months the group grew 100members.
Meetings were held in a spirit of fun and discovery.The people in the group didn't care about making money.They just wanted to share their ideas-and computers parts-freely.They hoped that their dream of making low cost home computers would come true for common people.
Without being prevented by the group's fun-loving nature,many members went on to achieve great things.One of the youngest,Bob Lash,went on to invent several electronic medical machines.Another member,John Draper,developed one of the first word-processing programs.Somewhat in the Homebrew crowd sat perhaps its most famous member,Steve Wozniak.The young engineer seldom spoke during meetings.But when he first shared his idea for the Apple I computer,everyone paid attention.This computer helped point the way toward the future of low-cost,personal computers.And,of course,it resulted in Wozniak forming a partnership with the talented Steve Jobs.
Although the Homebrew Computer Club stopped meeting in 1986,its influence lives on.Thanks to the Homebrew Computer Club,a great number of people today enjoy the convenience of personal computers.

26.Which is the best sentence for the blank in the second paragraph?D
A.So all of the members worked hard.
B.They had a meeting every weekend.
C.And their excitement spread quickly.
D.They invited more young inventors.
27.What did the Homebrew Computer Club work for?D
A.Putting computer parts together.
B.Developing processing programs.
C.Having fun and making money.
D.Making low-cost home computers.
28.What can be learned from the passage?C
A.Bob Lash is the youngest and always silent in club.
B.John Draper developed electronic medical machines.
C.Steve Wozniak gave the idea for the Apple I computer.
D.Steve Jobs is the most famous member in the Homebrew.
29.How many years did the Homebrew Computer Club last?B
A.Nine    
B.Eleven    
C.Thirty    
D.Forty-one
30.Which of the following statement is true?A
A.The influence of the Homebrew Club has never stopped.
B.There were 100members when the club had its first meeting.
C.All the men in the Homebrew Club had achieved great things.
D.Members in club were good at creating new computer games.

分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍家庭电脑的发展,四十年前,电脑通常是巨大的机器,主要是由政府和企业使用.后来一个关于家庭电脑的俱乐部成立了,成员们开会讨论希望为普通人制造成本低的家用电脑的梦想会成真.这次讨论很成功,对后来家庭电脑的发展有很大影响,今天人们大量享受个人电脑的方便.

解答 26.答案:D.阅读选句题.根据下句After six months the group grew 100members.六个月后,该俱乐部增加了100名成员.可知,上句应该是"他们邀请了更多的年轻发明家.",选D.
27.答案:D.细节理解题.根据第三段最后一句They hoped that their dream of making low cost home computers would come true for common people.他们希望自己制作低成本家用电脑的梦想能够实现.可知,俱乐部的工作是"制作低成本家用电脑.",选D.
28.答案:C.细节理解题.根据第五段第三行Steve Wozniak.The young engineer seldom spoke during meetings.But when he first shared his idea for the Apple I computer,everyone paid attention.史提夫沃兹尼亚克.年轻的工程师很少说话,在开会的时候.但当他第一次分享了他对苹果I电脑的想法,大家注意到了.可知,Steve Wozniak提出了苹果I计算机的想法,选C.
29.答案:B.细节理解题.由第二行But on March 5th in 1975,32men gathered to find answers to this question.It was the first meeting of the Homebrew Computer Club.但在1975年3月5日,32人聚集来找到这个问题的答案.这是自组计算机俱乐部的第一次会议.及最后一段Although the Homebrew Computer Club stopped meeting in 1986虽然自组计算机俱乐部会议在1986年停止了.可知1986减去1975,应该是持续了11年,选B.
30.答案:A.推理判断题.根据最后一段Although the Homebrew Computer Club stopped meeting in 1986,its influence lives on.虽然自组计算机俱乐部会议在1986年停止了,但是它的影响仍然存在.可知,A选项"自组计算机俱乐部的影响从未停止"是正确的.选A.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.A.She likes the Great Wall.
B.She likes the piano.
C.She likes her skirt.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.A.In the classroom.
B.In the library.
C.In the dining hall.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.What was the man doing at 7:30 pm yesterday?
A.Having dinner.
B.Having a shower.
C.Doing homework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.
1.略  2.略  3.略  4.略 5.略  6.略.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.What can we learn about the young lady?
A.She hasn't got married.
B.She has a sense of humour.
C.She is very busy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.How does the woman feel about her job?
A.She doesn't like it very much.
B.She wants to do her work well.
C.She hates working at her office.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.What is near the Animal World?
A.The cinema
B.The museum    
C.The post office.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.What does the boy like to do?
A.Travel(旅行) around the world.
B.Work in different places.
C.Visit his friends.

查看答案和解析>>

同步练习册答案