精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.   Students from Sugg Middle School wore blue aprons(围裙) and washed the potatoes before the bell rang.They were preparing a festival meal.For most of the students it was their first"real kitchen"experience.
  Valerie started the course last year.She said not every lesson is about cooking.Students also learn about the science behind cooking and nutrition,from which they know how to eat healthily.
"I come home with recipes(食谱),and my dad tells me cooking is a valuable skill and we should make them more often."Valerie said.
  Phillip was enjoying the class,even though burns(烧伤) and cuts happen often.He told a local newspaper,"Cooking is not of much interest to my age group,but our teacher,Mr.Green,makes it fun.I like to see what is in my food."
  Mr.Green thought that cooking skills were a chance for students to practice teamwork skills.He said,"Everyone helps one another.They learn to share and work together."

51.The students wereB.
A.playing a game                
B.working in a restaurant 
C.celebrating Christmas         
D.preparing a festival meal
52.Phillip thought the course wasC.
A.fun         
B.boring       
C.exciting     
D.easy
53.Valerie learned the followings from the course EXCEPTA.
A.cooking skills              
B.food nutrition
C.the math behind cooking     
D.the science behind cooking
54.What does the underlined word"nutrition "mean in Chinese?
A.运动     
B.营养      
C.科技     
D.美容
55.Mr.Green said that the studentsB during the class.
A.didn't experience burns or cuts      
B.learned to share and work together
C.didn't want any help                 
D.should make cooking at home.

分析 翻译:
来自萨格中学的学生穿着蓝色围裙在铃响之前把土豆洗了.他们正在准备一顿节日大餐.对于大多数的学生来说,这是他们的第一次"真正的厨房"的经验.瓦莱丽是去年开始的课程.她说不是每一节课都是关于烹饪的.学生还学习烹饪和营养背后的科学,他们知道如何吃得健康."我带着食谱回家,我爸爸告诉我烹饪是一种宝贵的技能,并且我们应该经常更多的用他们."瓦莱丽说.菲利普喜欢这种课,尽管经常发生烧伤和切伤.他对当地报纸说,"烹饪对处于我的年龄段的学生来说不太感兴趣,但是我们的老师,格林先生,使得它具有趣味性.我喜欢看我做的食物是什么样子."格林先生认为烹饪技能是学生练习团队合作技能的机会.他说:"每个人都互相帮助.他们学会分享和合作."

解答 51.B.推测题.根据语境They were preparing a festival meal.For most of the students it was their first"real kitchen"experience.可知学生们正在一个饭店学习.故选:B
52.C.推测题.根据语境Phillip was enjoying the class,even though burns(烧伤) and cuts happen often.可知菲利普认为课程是令人兴奋的.故选:C
53.A.细节理解题.根据语境Valerie started the course last year.She said not every lesson is about cooking.Students also learn about the science behind cooking and nutrition,from which they know how to eat healthily.可知瓦莱丽从课程中所学到的没有烹饪技巧.故选:A
54.B.词义猜测题.根据语境Students also learn about the science behind cooking…from which they know how to eat healthily.可知是营养的意思.故选:B
55.D.细节理解题.根据语境Mr.Green thought that cooking skills were a chance for students to practice teamwork skills.He said,"Everyone helps one another.They learn to share and work together.可知先生说每个人都互相帮助.他们学会分享和合作.故选:D

点评 本题考查人物故事类阅读理解.阅读人物故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索.特别注意的是,以上线索往往是并存的.因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Tony wants _______a job as a language teacher in China.(  )
A.to findB.findingC.find

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.His car was      by the police because he drove too fast(  )
A.stoppingB.stoppedC.stop

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The old man has been living by________ since his children went abroad.(  )
A.himselfB.himC.his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What are you looking for?
-I'm looking for the book_______ you lent me yesterday.(  )
A.thatB.whoC.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Peter has hurt his leg.
-__________.
A.It doesn't matterB.Don't worry about it
C.I'm sorry to hear that   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.假如你有英国朋友过生日时,你应该对他说:"    ".(  )
A.Merry Christmas!B.Happy New Year!
C.Happy Birthday!   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Mum wants to watch the CCTV news.Let’s       the TV.(  )
A.turn downB.turn onC.turn off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Mum,summer holiday is coming.I wonder      .
-How about Qinling Wild Zoo?(  )
A.where can we goB.where we can goC.how we can goD.how we can go

查看答案和解析>>

同步练习册答案