精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.We all know health is the most important in our life and we know smoking is harmful to people's health.But not many people know about the danger of second-hand smoke.
  Second-hand smoke is the smoke that comes from the smoker's breath.If people breathe in second-hand smoke from time to time,they could get sick from it.It can cause lung cancer(肺癌)and many other diseases.
  But how serious is the problem of the second-hand smoke?The World Health Organization(WHO) did a study of 194 countries.They found that second-hand smoke causes about 600,000 deaths every year.That is about 1% of the world death and it leads to a lot of trouble and pain.
  Second-hand smoke is especially harmful to children because their bodies are growing.According to a study,around 165,000 children under 5 die each year because of second-hand smoke.Most of these deaths happened in Africa and Southem Asia where health care is very poor.
  You can do something to keep yourself and other people away from second-hand smoke.You can ask the smokers,such as your parents,to smoke outside.And,if someone smokes close to you,you'd better hold your breath or just walk away.

根据短文内容,选择最佳选项.
61.The underlined word"breath"in the passage means"B"in Chinese
A.脉搏   
B.呼吸   
C.感染   
D.传染
62.According to the passage,which statement is right?D
A.There are 194 countries in the world.
B.The total death of the word is about 600,000
C.Second-hand somke is wores for adults(成人)than children
D.Health care is very poor in Africa and Southern Asia
63.What dose the writer think is the most important in life?A
A.Health
B.Friendship
C.Love
D.Money
64.How can you keep away from second-hand smoke?D
A.Standing close to the persons who smoke
B.Asking your parents to go out of your house
C.Holding your breath all the time
D.Walking away from the smokers
65.The best title of this article may be"B"
A.Smoking
B.second-hand Smoke
C.Giving up Smoking
D.Smoking is harmful to children.

分析 全文大意:
我们都知道健康是我们生活中最重要的,我们知道吸烟有害健康.但是很多人并不知道二手烟的危害.二手烟是一种吸烟者呼出的烟.如果人们经常吸二手烟,他们会得病.它能引起肺癌和其他疾病.但是二手烟问题有多严重呢?世界卫生组织(WHO)针对194个国家做了一项研究.他们发现每年二手烟造成60万人死亡.占全世界死亡率的1%.它导致很多麻烦和痛苦.二手烟对孩子的伤害尤其严重因为他们的身体在发育中.根据一项研究,每年 16万5千名五岁以下的孩子死于二手烟.大部分的死亡发生在医疗保健匮乏的非洲和南亚.你可以采取措施使自己和他人远离二手烟.你可以让吸烟者,例如你的父母到外面吸烟.如果有人在你旁边吸烟,你最好屏住呼吸或径直走开.

解答 答案:
61、B       词义猜测题    根据划线单词的下文If people breathe in second-hand smoke from time to time,they could get sick from it.It can cause lung cancer(肺癌)and many other diseases."如果人们经常吸二手烟,他们会得病.它能引起肺癌和其他疾病"可推测Second-hand smoke is the smoke that comes from the smoker's breath."二手烟是一种来自吸烟者…的烟",故猜测breath意为"呼吸",意为:呼出的烟.故选B
62、D       推理判断题     根据第四段 Most of these deaths happened in Africa and Southem Asia where health care is very poor.可知大部分的死亡发生在医疗保健匮乏的非洲和南亚,结合选项D的意思Health care is very poor in Africa and Southern Asia"医疗保健在非洲和南亚很匮乏"与原文相符,故判断该项正确,故选D
63、A        细节理解题      根据第一段We all know health is the most important in our life,可知作者认为健康是生活中最重要的,故选A
64、D         细节理解题      根据最后一段You can ask the smokers,such as your parents,to smoke outside.And,if someone smokes close to you,you'd better hold your breath or just walk away.可知你可以让吸烟者,例如你的父母到外面吸烟.你最好屏住呼吸或径直走开,结合选项A.Standing close to the persons who smoke"站在吸烟者旁边"与原文不符,故排除该项;B.Asking your parents to go out of your house"让你父母到房子外面"原文指的是父母如果吸烟的话,让父母到外面.故该项与原文不符,故排除该项;C.Holding your breath all the time"一直屏住呼吸"原文中并没有提到all the time,故该项与原文不符,故排除;DWalking away from the smokers"离开吸烟者"与原文相符合,故选D
65、B       主旨大意题       根据第一段提到But not many people know about the danger of second-hand smoke."但是很多人并不知道二手烟的危害"再根据接下来每段的主题句Second-hand smoke is the smoke that comes from the smoker's breath可知本段讲述了什么是二手烟;But how serious is the problem of the second-hand smoke?该段讲述了二手烟问题的严重性; Second-hand smoke is especially harmful to children because their bodies are growing.该段讲述了二手烟对孩子的伤害;You can do something to keep yourself and other people away from second-hand smoke.最后一段讲述了如何远离二手烟,可知全文都是围绕second-hand smoke即"二手烟"展开,故本文的最佳题目是"second-hand Smoke",故选B

点评 本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Mary,why didn't you visit your grandma with your mum this morning?
-I__________.We'll have an English exam tomorrow.(  )
A.was cleaning the roomB.was washing clothes
C.was studying EnglishD.was playing computer games

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.We are going to Singapore at thebeginning (begin) of July.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.My cousins have collected stamps for two years.They have ______ stamps from different countries.(  )
A.a fewB.manyC.muchD.little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-______nearly took us an hour to walk here.
-Have a drink,then.You ______ be thirsty.(  )
A.This;mayB.It;mayC.This;mustD.It;must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Would you mind cleaning your room?
-         .I'll do it tight away.(  )
A.Not at allB.Yes,of courseC.That's all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.After working hard for many years,Jim became the CEO of a company in hisfifties (fifty).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.他每天用一个小时的时间弹钢琴.
He spends an hour playing the piano every day..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Linda's mother looks young,actually she is in her _______.(  )
A.sixtiesB.sixtiethC.sixty years old

查看答案和解析>>

同步练习册答案