1.Students in our school have one thing in common--an interest in sports.According to their different aims in doing sports,they fall into three groups.
Many students go to the playground when they feel tired after a few hours of study.These students put much more stress on their study efficiency(效率)than the fun of sports.They just want to go back to their classrooms from the playground with a clearer and quicker mind.So they don't actually care whether they can enjoy themselves on the playground.In the first group,most of them choose long-distance running,the kind of exercise which few real sportsmen like.So this group of students can be well regarded as study-oriented participants(参加者).
Students that make up the second group are real sports lovers.Sometimes they even put aside their studies for a match.The second group participate in the sport that interests them most,not caring whether it is good for their health.They may be called fun-oriented sports participants.
The third group want beauty from sports.Boys want to become strong; girls want to be slim and graceful,Those who consider sports the only way of losing weight also belong to this group.
They are very careful in choosing the kind of exercise they do,and are afraid that certain sports may influence their body shapes.The proper name for this group may be beauty-oriented sports participants.
No matter which group we belong to,we all benefit (受益) from sports.If you look around the school yard,you will find that bookworms have disappeared,and instead,there are healthy,strong,clever and modernized students everywhere.
51.The common interest in sports in our school can be divided intoC groups.
A.one B.two C.three D.four
52.The study-oriented groupD.
A.go to the playground after they study for a few minutes
B.want to enjoy themselves on the playground
C.often choose short-distance running
D.want to have a quicker mind from the playground
53.The difference between the first group and the second group is thatD.
A.the first group cares sports more than the second group
B.the second group doesn't care if they like sports
C.the second group care if it is good for their health to participate sports
D.the second group are more interested in sports than the first group
54.What does the underlined word"slim"in passage four mean in Chinese?A
A.苗条的 B.强壮的 C.漂亮的 D.温柔的
55.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?B
A.Students benefit from sports.
B.We find more and more bookworms have appeared.
C.We can see healthy,strong,clever students in the yard.
D.We can see students who are good at sports in the school yard.
分析 文章大意:主要描述了我们学校的学生有一个共同点--对体育的兴趣,及为什么喜欢体育.
解答 51-55 CDDAB
51题答案:C考查细节理解题,根据文中的第一段,they fall into three groups可知分为三组,故答案是C.
52题答案:D考查细节理解题,根据文中的第二段They just want to go back to their classrooms from the playground with a clearer and quicker mind.可知他们只是想从操场上回到教室,头脑清醒得更快,故答案是D.
53题答案:D考查细节理解题,根据文中的第三段Students that make up the second group are real sports lovers.可知第二组的学生是真正的体育爱好者,故答案是D.
54题答案:A考查细节理解题,根据文中的第四段girls want to be slim and graceful可知女孩想要苗条和优雅,故答案是A.
55题答案:B考查判断题,根据文中的最后一段you will find that bookworms have disappeared你会发现已经消失了的书呆可知不是更多了,故答案是B.
点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.