精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Joe Read studied in this school for fourteen years.When he finished school,he was already eighteen years old.And then his father said to him,"You finished school,and you are a good student.Now you may go to town and get a good job. They need some clever people to work in the office.The people there can get a lot of money now.If you stay at home,you can't get money from our family."A few weeks later,Joe went to the office and asked for a job there.A man took him into a small room and gave him some questions on a piece of paper.Joe answered the questions quickly,and he gave the paper to the man.The man looked at the paper for a few minutes and then asked,"You were born on Sep.23.But which year were you born in?"Joe answered,"Oh,every year."

46.How old was Joe when he went to school?C
A.8.B.18.C.4.D.14.
47.What place did his father want him to work in?B
A.A school.B.An office C.A house.D.A shop.
48.What did his father think of Joe?A
A.He was a good student.B.He wasn't a good student.
C.He wasn't clever.D.He could get money from his family.
49.Why did the man give Joe a piece of paper?B
A.Because he wanted to give Joe a job.
B.Because he wanted Joe to answer some questions.
C.Because he wanted to know if Joe was clever.
D.Because he wanted to know how old Joe was.
 50.From Joe's answered,"Oh,every year.",we can infer(推测) thatD.
A.he didn't want to work in the office
B.he was hardworking but dishonest
C.he was outgoing and clever
D.in fact,he didn't really answer the man's question.

分析 乔在这个学校读了十四年,当他完成了学业,他已经十八岁了,他的父亲对他说:"你毕业了,你是一个好学生,现在你可以去城里找个好工作.他们需要一些聪明的人在办公室工作.那里的人们可以得到很多钱.如果你呆在家里,你不能向家里要钱."几个星期后,乔去办公室找工作.一个人把他带到一个小房间,让他在一张纸上回答一些问题.乔很快就回答完了问题,他将纸交给了男人,男人看了几分钟后,然后问,"你出生在9月23日.但是你出生在哪一年?"乔回答:"每一年."

解答 46.D 计算推理题.根据Joe Read studied in this school for fourteen years.When he finished school,he was already eighteen years old.计算可知他是在他4岁时(18-14=4)去上的学,故选C          
47.B 细节理解题.根据They need some clever people to work in the office.可知他父亲想让他在办公室工作,故选B
48.A 细节理解题.根据"You finished school,and you are a good student.可知父亲认为他是一个好学生.故选A
49.B 细节理解题.根据"gave him some questions on a piece of paper.Joe answered the questions quickly,"描述,可知是为了让他回答问题.故选B
50.D 细节理解题.根据他的回答"every year."(每年),可知事实上他相当于没有回答,故选D

点评 本题考察阅读能力.首先通读一遍全文,了解大体意思.然后读题,带着问题再读一遍,选出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Our notebook computerweighs 5pounds and costs about $2,000.(weigh)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---How much money did she             you yesterday?
---$500.I told him I would return it to her in three weeks.(  )
A.giveB.borrowC.lendD.make

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Peter regards Liaocheng as his second (  )because he has lived here for ten years.
A.familyB.houseC.homeD.room

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Zhou Libo is Shanghai's favorite funny man.He is good at making people laugh.His lively shows were _________ hot that tickets sold out in minutes.(  )
A.veryB.tooC.suchD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What is Tom doing now?
-He ______ basketball over there.(  )
A.is playingB.will playC.has playedD.was playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The injured people were taken to hospital immediately  after the accident.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.用方框中所给单词的适当形式填空.每词限用一次.
my late beat tall travel 
66.I often listen to music to relaxmyself.
67.Lingling is thetallest girl in our class.
68.Tom often dreams abouttraveling/travelling around.
69.My father always comes back home verylate.
70.It's impossible to beat a man who never gives up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Most of the work was done by my sister and(  )
A.meB.IC.myD.Mine

查看答案和解析>>

同步练习册答案