精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

The Small Countries in the World

Naura---21km.

Located(位于)east of AustraliaNauru is the smallest island country in the world. It is also a country with the most overweight people in the worldwith 97% of its men and 93% of women being overweight.

Tuvalu----26km

Located in the Pacific Oceanwest of Australia. There are about 10.000 peoplewith 8km of roadsand only one hospital on the main island. Since it's a difficult place to get toin 2018only about 2000 visitors came to Tuvalu.

Vatican--- 0.44km

The world's smallest country is Vaticanalso known as the Holy See. This country fits within the Italian capital city of Rome. It is also home to the biggest church in the world-St. Peters Basilicaand holds some of the most important art things.

Monaco- 2km

Located on the French RivieraMonaco is home to the largest number of rich people in the world. With a population of over 36000Monaco is the world's most densely(密集地)populated country. People there are mostly French speaking. The most popular event is the Formula1(一级方程式)race and Monaco holds it every year.

1According to the textwe can learn_________________.

A.most people in Nauru are very heavy

B.Tuvalu is to the east of Australia

C.Vatican has the oldest church

D.there are 2000 people in Tuvalu

2The reason why Tuvalu has only a few visitors is that______________.

A.the people there are unfriendly

B.it's hard for people to get there

C.the islands there are too small

D.people can't find hospitals there

【答案】

1A

2B

【解析】

本文介绍了世界上的一些小国家:瑙鲁,图瓦卢,梵蒂冈和摩纳哥。

1推理判断题。根据“Naura---21km…….country with the most overweight people in the worldwith 97% of its men and 93% of women being overweight.”可知,在瑙鲁,大多数人超重,因此A项正确。根据“Tuvalu----26km Located in the Pacific Oceanwest of Australia.”可知,图瓦卢在澳大利亚以西,不是东边,因此B项不正确。根据“Vatican---0.44km……It is also home to the biggest church in the world-St. Peters Basilica”可知,梵蒂冈有世界上最大的教堂,不是最古老的教堂,因此C项不正确。根据“Tuvalu----26km Located in the Pacific Oceanwest of Australia. There are about 10.000 people”可知,图瓦卢有10000人,不是2000人,因此D项不正确。故选A

2推理判断题。根据“Since it's a difficult place to get toin 2018only about 2000 visitors came to Tuvalu.”可知,图瓦卢只有少数游客的原因是人们很难到达这里。故选B

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Tell me the way to the cinema, ____ you?

A. will B. need C. shall D. may

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整,每空一词。

Finally I was away from Pap, that crazy and cruel man. I was glad to come up with the idea of being killed. I was sure, only with the b1 and hair, he would never find me. No one followed, my escape s2! Now I was on a canoe(独木舟). It took me several miles downstream, where Jackson Island was.

I was happy there for three days, hunting and f3 for food in the river alone. So when I met the black slave(奴隶)Jim, we b4 scared each other badly. He didn't believe himself and even thought that I was a ghost because everyone, in the town knew I was d5. We talked the whole day. And I liked talking with him because he knew a lot. He saw some birds flying low in the sky and said, "It's going to r6 later."

Sure enough, a heavy storm came. We had to hide in a cave, which was wet and cold. We started a fire to keep w7. But it rained so hard that the water r8 over the banks at last. We had to continue our canoe trip.

Then one night, we saw a wooden house floating in the water, in front of us. We climbed in and s9 everywhere . With good luck, we got many interesting and useful things. I even got a nice old straw hat. It was just my s10 so I took it.(取材于扬州市五个一百工程指定书目《哈克贝利.费恩历险记》)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Imagine waking up at the age of six and discovering your family is missing! That's what happened to young Charles Mulli in his Kenyan house one morning. He soon realized he had been abandoned ( 抛弃 ) by his very poor parents and seven siblings!

The child was forced to become a street beggar ( ) in order to make a living. Living a poor and hopeless life, he still dreamed of being an important man some day.

When Mulli turned 16, he walked for three days to Kenya's capital, Nairobi,in search of work. In the years that followed, he tried many difcult jobs.

Mulli saved his money and bought a car in 1971. In the same year, he started a transportation service. The company, called "Mullyways," became quite successful.

All of his hard work turned Mulli into a millionaire and an important man. Yet his life would soon take another surprising turn.

Mulli began considering the growing number of homeless children in Kenya. One day Mulli told his wife and children that he was to devote his life to taking care of street kids. Soon the Mulli House was lled with 100 orphans ( ), but that was just the beginning! In 1989, Mulli and his wife opened the Mulli Children's Family (MCF). They provided children with food, clothes,medical care and an education. Most importantly, they offered something many of the kids had never experienced — parental love.

So far, MCF has helped more than 12,000 children through its MCF homes and community- based centers.

Mulli once said, "I believe you can make a difference to the world, one child at a time. As a child, I wanted to be important, but where I am now is important for mankind."

1The underlined word " Sibling" in paragraph one probably means " ".

A.teachersB.classmatesC.friendsD.brothers and sisters

2In the eyes of Mulli, was the most important for homeless kids.

A.clothesB.foodC.loveD.education

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Mulli became a street beggar when he was 16.

B.Mulli walked for 16 days to Nairobi to nd jobs.

C.Mulli helped 100 orphans to become successful men.

D.Mulli and his wife opened the Mulli Children's Family (MCF) in 1989.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—What do you think of the movie you saw last night?

—I think it is worth .

A. seeing B. to see C. sees D. see

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Don’t make any , Tom. Your father is sleeping.

—Sorry, I won’t.

A. voice B. sound C. noise D. song

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 ---What did you do last night?

---I didn’t play the piano, _______, I watched a film with my parents.

A. but B. and C. instead of D. instead

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Guan Dong saved an old lady out of the Yangtze River. great courage he showed!

A. What a B. What C. How a D. How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】My book is on the desk his is not on it.

A. and B. so C. but D. or

查看答案和解析>>

同步练习册答案