精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.________ does she like Chinese?________ it's fun.(  )
A.What;/B.What; BecauseC.Why; BecauseD.Why;/

分析 她为什么喜欢中文?因为它是有趣的.

解答 答案:C.考查特殊疑问句.句意"她为什么喜欢中文?因为它是有趣的."what什么;because因为;why为什么.根据回答它是有趣的.可知应该是问她为什么喜欢汉语,所以第一个空填why为什么.回答用because因为.故选C.

点评 理解各个选项的含义,根据上下具体内容作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Thanks _________your family photo.(  )
A.forB.ofC.fromD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.My name is Dave.I have three good friends,Jack,Tom and Jim.Jack likes cakes,Tom likes fruit,Jim likes eggs and I like vegetables.We all like hamburgers.We eat hamburgers for lunch every day.Jack and Tom like French fries,and I also(也)like French fries,but Jim doesn't like them.For dinner,I don't like chicken,           Jack,Tom and Jim like it.They all think chicken is very delicious.

根据短文内容,回答下列问题.
104.How many good friends does Dave have?Three/He has three good friends
105.We like different food for breakfast.
这个句子的汉语意思是我们喜欢不同的食物当早餐/早餐我们喜欢吃不同的食物
106.根据上下文,在空白处填入一个适当的单词,使语意完整.
For dinner,I don't like chicken,but Jack,Tom and Jim like it
107.I also(也) like French fries.
写出这个画线句子的同义句:IlikeFrenchfries,too.
108.将句子补充完整:Dave doesn't likeChicken for dinner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

6.It was a Saturday afternoon.Gordon was at home and he was hungry.He opened the refrigerator(冰箱),and then he decided to make a sandwich.
First,the boy opened a jar of peanut butter(一罐花生酱).He put the peanut butter on a piece of bread.Next,he opened the refrigerator and took out a jar of orange jell(果酱).Then,he put the jelly on top of the peanut butter.After that,he put the jar back into the refrigerator.Finally,he put another piece of bread on top of the peanut butter and orange jelly.Now he had a sandwich.He opened the refrigerator again.4 He poured a big glass of milk for himself.He put the sandwich on a plate.He carried(拿) the plate and the glass of milk over to the dining room table.5 He sat down,turned on the TV and enjoyed his sandwich.
(一)根据短文内容简要回答问题.
1.Why did Gordon decide to make a sandwich?
Because he was hungry.
(二)根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F).
2.There were two jars of orange jelly in the refrigerator.
3.Gordon put a piece of tomato in the sandwich.
(三)  将短文中划线的句子译成汉语.
4.他为自己倒了一大杯牛奶.
5.他坐下来,打开电视机,享受他的三明治..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---There is no air or water on the moon,is there?
---____________.(  )
A.Yes,there areB.No,there isn'tC.Yes,there isn'tD.No,there is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Februaryusually has only twenty-eight days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.I wantto swim(swim) with my friends tomorrow morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.How do you turn your interests into a business?Mohammed Ali,15,a ten gamer from Dewsbury in West Yorkshre,UK,is a good example.
At the age of 12,he learned how to code by using You Tube and even made his own video game.He put his video game on the Internet.(106)CHe has already made $30000.He also makes websites and is working on an app,which will be open to the public in August.
(107)G"When I first started making money,I thought I'd just spend it all.(108)B  I save most of it in the bank,because I want to do more in the future,"he told the Daily Mail.
He became interested in computer when his parents bought him one at the age of 6.(109)ABut after playing so many games,he decided to make his own.
Then,Ali learned how to code using You Tube video and by reading books on the subject.In 2012,he made his own game called Project 2006after working on it for seven months.It was a role-playing game and more than 300people are members.(110)EIn the future,he wants to go to university and study the computer science,"I'm looking forward to studying computer science,not business because I've got a lot of experience in business already."He told the Daily Star.

A.He often played video game on his computer.
B.Then I thought,why should I spend it all?
C.Users have to pay5.99pounds per month to play the game.
D.He has got plans for the future and he will try his best to achieve his goals.
E.After his game became popular,he started a website-making business.
F.But his success soon became known at school and he got some unwanted attention.
G.Ali has saved lots of money for his future university costs and even bought two sofas for his family's living room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.fun(形容词)funny.

查看答案和解析>>

同步练习册答案