分析 文章大意:这篇短文给我们讲述的是纽约摩天大楼的比赛,从90年前起,纽约建起了很多的摩天大楼,他们就像是在比赛一样,一个比一个更高.从1930年到1931年,比赛更加激烈.而且随着科技的发展,更高的大楼在建起来,比赛仍在继续
解答 81题答案:The famous New York City skyline、the Woolworth Building、the Bank of Manhattan Building and the Chrysler Building、the Empire State Building.细节理解题.根据文章可知,这篇文章给我们讲述了世界上著名的摩天大楼,其中有:The famous New York City skyline、the Woolworth Building、the Bank of Manhattan Building、the Chrysler Building and the Empire State Building.
82题答案:From 1930 to 1931.细节理解题.根据文章:Then the race heated up.可知从1930年起,比赛升温了,到1931年,帝国大厦成为了最高的建筑.故填From 1930 to 1931.
83题答案:今天你可以看到不同高度的建筑物,它们似乎可以触摸天空.翻译题.根据第二段原文:Today you can see buildings of different heights that seem to touch the sky.可知在buildings of different heights这个短语中of做的是后置定语,修饰前面的名词buildings,另外,这个句子中还有一个that引导的定语从句,修饰先行词buildings.seem to do sth 表示好像去做某事.故填今天你可以看到不同高度的建筑物,它们似乎可以触摸天空.
84题答案:以1250英尺的高度,它成为世界上最高的建筑物.翻译题.根据倒数第三段原文:At 1,250 feet,it was the world's tallest building.at…feet表示以…的高度,是一个介词短语.feet是一个长度单位,表示英尺.故填以1250英尺的高度,它成为世界上最高的建筑物.
85题答案:A race for the skyscrapers 标题归纳题.这篇短文第三段It started about 90years ago.It began like a race.This wasn't a race down the street or around a track(跑道).It was a race for the sky.Who was racing?Buildings were.及最后一段Time goes on.As technology improves,taller buildings are being built.The race is still on.给我们讲述的是纽约摩天大楼的比赛,从90年前起,纽约建起了很多的摩天大楼,他们就像是在比赛一样,一个比一个更高.从1930年到1931年,比赛更加激烈.而且随着科技的发展,更高的大楼在建起来,比赛仍在继续.因此这篇文章最好的题目是A race for the skyscrapers
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | two another apples | B. | another apples | ||
| C. | two more apples | D. | another two apple |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | rain | B. | will rain | C. | rains | D. | would rain |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | for; as | B. | for; with | C. | with; as | D. | with; for |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Different kinds of entertainment | |
| Kinds | Advantages |
| Watching television | You can see(56) everythingon TV,from news,to music,to movies. |
| Going to the cinema | It's more interesting than sitting on the sofa and(57) changing channels. |
| Surfing the Internet | You can use it to talk with friends,(58) play games,do work and study. You can find everything you like on the Internet. |
| (59) Reading books/Reading a book | It is the best way to (60) get calmand a good book will take you to a new life. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Spanish ballet (西班牙芭蕾舞) The Spanish National Ballet will tour our country and its classical programs will be shown in Beijing. Time:7:30pm,May 2-May 3 Tel:6506-8116 Place:Chaoyang Theater,36Dongsanhuan Beihu,Chaoyang District Ticket:¥120for an adult;¥80for a child under 12 |
| Chinese Opera A new production of Kunqu Opera (a traditional Chinese opera in East China's Jiangsu Province),is now on in Beijing. Time:8:00pm,May 5 Tel:8315-6300 Ticket:¥120each person Place:Tianqiao Theater,30Beiweilu,Xuanwu District |
| Wonderful concert Musicians of the Chinese National Symphony Orchestra (交响乐团) will hold a concert in Beijing.We can enjoy Mozart's Flute Concerto (协奏曲) in G major,Haydn's Trumpet Concerto and works by the Chinese composer (作曲家) Chen Qigang. Time:7:30pm,May 6 Tel:6500-1188 Place:Poly Theater,14Dongzhimen Nandajie,Dongcheng District Ticket:¥240for an adult;¥180for a child under 12 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com