7.One day a tiger walks in the forest.An ass(驴) is eating grass on the edge of the forest.The tiger doesn't know what it is,he walks near the ass carefully.The ass is very frightened,but he quickly calms down.
"What a fat tiger it is!I ate one tiger yesterday,but it was much thinner than this one,"the ass shouts loudly."I am hungry now.I'll have a good meal."
Hearing these words,the tiger turns back and runs fast.
A fox is coming up,"Why are you in such a hurry?"the fox asks."There is a guy over there.He has a long face and two big ears.He wants to eat me,"says the tiger.
"Ha,ha!It is an ass,the most foolish animal in the world.How can he eat you?"the fox laughs."Let's go together."
"I don't want to see that guy.Do you want to take me there,and then you yourself run away first?"the tiger doesn't agree.
"Ok,we can tie our tails together."the fox answers.When the ass sees them,he is very angry,but he has an idea,he says to the fox loudly,"Mr.Fox.Yesterday you sent me a thin tiger,now you are sending me a fatter one.Thank you!"
The tiger is more frightened.He turns back and runs again,much faster than before.The fox's head is hit on a big stone,He is soon dead.
47.The tiger walksB.
A.in the street
B.in the forest
C.on the farm
D.in the garden
48.What does the underlined word frightened mean?
A.高兴的
B.可怜的
C.害怕的
D.担心的
49.From the passage we know the tigerA.
A.doesn't know the ass before
B.knows the ass before
C.is the ass's friend
D.is the ass's enemy(敌人)
50.Who is the cleverest?B
A.The tiger.
B.The ass.
C.The fox.
D.No one.
分析 文章大意:这是一篇寓言故事,一天一只老虎在森林里散步,看到一只驴子在吃草,这只驴子看到老虎很害怕,但是他冷静下来,然后说昨天吃了一只老虎,现在饿了.老虎吓跑了.一只狐狸听说后嘲笑老虎,对他说驴子是最愚蠢的动物.老虎不信,狐狸就把它们的尾巴系在一起,去找驴子,驴子说谢谢狐狸又给送来一只老虎,老虎害怕了,转身就跑,把狐狸给脱死了.说明驴子很聪明.
解答 47.答案:B.细节理解题.根据第一行One day a tiger walks in the forest.一天,一只老虎在森林里散步.可知,在森林里,选B.
48.答案:C.词义猜测题.根据上句he walks near the ass carefully他小心地靠近驴.可知.驴子很害怕老虎,因此是"害怕的"的意思.选C.
49.答案:A.细节理解题.根据第一段The tiger doesn't know what it is,老虎不知道它是什么.可知,老虎之前不认识驴子.选A.
50.答案:B.细节理解题.根据最后一段The tiger is more frightened.He turns back and runs again,much faster than before.The fox's head is hit on a big stone,He is soon dead.老虎更害怕了.他转身又跑了,比以前快多了.狐狸的头撞在一块大石头上,他很快就死了.可知,驴子说了几句话就把老虎吓跑了,把狐狸弄死了.因此驴子很聪明.选B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.