精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes!The program works because everyone's eyes are different.So in the future you won't have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank.You'll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
The eye-recognition(眼睛识别) program is already being tested in shops and banks in the U.S.A.,Britain,Spain,Italy and Turkey.Soon this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.
However,scientists are working on other systems.Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell!We already have machines that can tell who you are from your voice or from the mark made by your finger.
Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don't change as you get older,or get dirty like hands or fingers.And even twins have different eyes,so the program can be up to 94% correct,depending on how good the technology is.Some programs may only be 51%.In Britain,it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of recognizing(认出) you by your eyes.So smile!

51.What will the program for remembering eyes be used for?B
A.Banks and computers.
B.Banks and shops.
C.Schools and computers.
D.Schools and shops.
52.How does the eye-recognition program work?D
A.You look at the machine and type the number.
B.You need to speak and then look.
C.The machine looks at your face.
D.You look at the machine.
53.Which recognition program is already in use?B
A.Remembering eyes and smell.
B.Remembering fingers or voices.
C.Remembering faces and voices.
D.Remembering hands and faces.
54.What problems could there be with the eye-recognition program?C
A.Some eyes are the same.
B.Eyes can change.
C.It is not always correct.
D.Eyes can get dirty.
55.What's the advantage of using eye-recognition programs in this passage?A
A.You needn't remember a number.
B.You needn't take money with you.
C.You don't need to speak.
D.People think they are interesting.

分析 很快电脑和其他机器将能够通过看着你的眼睛记住你!程序之所以能够这么做是因为每个人的眼睛是不同的.因此,在将来你不必记住你的信用卡账号,当你想使用一台机器或从银行取钱时,你只需要看看机器,它就能够识别你是谁.
眼睛识别程序已经在美国、英国、西班牙、意大利和土耳其的商店和银行中进行了测试.很快这项技术将取代所有其他识别人的身份的技术.
然而,科学家们也在研究其他系统.机器人很快就能从你的脸或手的形状、甚至你的气味识别你!我们已经有机器可以根据一个人的声音或手指来判定他是谁.
眼睛识别优于其他类型,是因为你的眼睛不会因为变老而改变,不会像手或手指一样变脏,甚至双胞胎也有不同的眼睛.因此依赖于技术的先进程度,眼睛识别程序可以达到94%正确率.然而,一些其他程序现在可能只有51%的正确率.在英国体验过这个程序的人群中,发现91%的人表示喜欢用眼睛识别身份程序.
在未来,你的电脑会看着你的眼睛.所以,笑一个!

解答 51.B.细节理解题.根据The eye-recognition(眼睛识别) program is already being tested in shops and banks in the U.S.A.,Britain,Spain,Italy and Turkey.可知眼睛识别程序已经在美国、英国、西班牙、意大利和土耳其的商店和银行中进行了测试,因此该题的答案为B.Banks and shops.
52.D.细节理解题.根据You'll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.可知,你只需要看看机器,它就能够识别你是谁.因此该题的答案为C.You look at the machine.
53.B.细节理解题.根据We already have machines that can tell who you are from your voice or from the mark made by your finger.可知,我们已经有机器可以根据一个人的声音或手指来判定他是谁.因此题干中的问题已经在使用的程序是什么,因此答案为B.Remembering fingers or voices.
54.C.细节理解题.根据And even twins have different eyes,so the program can be up to 94% correct,depending on how good the technology is.可知,依赖于技术的先进程度,眼睛识别程序可以达到94%正确率.因此这种识别技术的正确率并没有达到100%,也就是有时候会识别错误,因此答案为C.It is not always correct.
55.A.细节理解题.根据So in the future you won't have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank.可知,因此,在将来你不必记住你的信用卡账号,当你想使用一台机器或从银行取钱时,你只需要看看机器,它就能够识别你是谁,因此这个程序的优势就在于你没有必要记住账号,因此这里的答案是A.You needn't remember a number.

点评 本文是一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.---How do you like our teacher?
---He isnot only very patient with us but also always goes out of his way to help us solve problems (不仅对我们很有耐心而且总是不厌其烦地帮助我们解决问题).(go)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Grandpa Li is kind,he often ______ rubbish and throws it into the dustbin in my neighborhood.(  )
A.picks upB.sends upC.makes upD.dresses up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.阅读下面一篇短文,从方框中选出四个恰当的句子,将其序号填在答题纸的相应位置.
It's November.If you enjoy relaxing your mind,it's high time to go bird watching.In November,thousands of people go to Poyang Lake of Jiangxi Province to relax in a special way.They watch birds.They watch white cranes(白鹤).With the coming of winter all the birds begin to fly to some warmer places.In early November a lot of white cranes fly across the sky of Poyang Lake.
November is not the only time to do the fun thing.In fact,in Jiangxi you can watch birds all the year round.And you can do it wherever you go.Jiangxi is a good place for birds so it has a great many birds.If you keep your eyes open,you may even find some around you.Here are some tips for bird watching:
●Don't get too close to birds that are building nests or feeding their chicks.Some birds will give up their baby birds if they are scared.
●Take a pair of binoculars (双筒望远镜) with you.This way,you can see the birds more clearly.
●Buy a good field guide if you don't have one yet.It can help you know the birds that you have never seen before.
49.In what special way do people go to Poyang Lake to relax?B
A.They spend holidays there.
B.They watch white cranes.
C.They fly to warmer places.
D.They feed the birds there.
50.The writer writes this passage in order toD.
A.introduce some kinds of birds 
B.tell readers a story
C.explain an experiment
 D.give readers some knowledge
51.From what we read,we can infer(推断)C.
A.white cranes like to get close to people 
B.you can only go bird watching in November
C.Jiangxi has warm weather 
D.Jiangxi has a lot of big and beautiful lakes
52.Where can you probably find this passage?A
A.In a travel guide.
B.In a biology textbook.
C.In a police report.
D.In a medical magazine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7."You know,Ann,"my friend Nick said,"Lisa and Anita were just talking about you."I immediately got (11)B"They said that you join the Students Union just because the teacher likes you,not because you are excellent."
I (12)Ato keep myself from crying,getting down to my knees.After Nick told me everything my supposed best friends said about me,I felt I was (13)D
Lisa and Anita came in,acting as if(好像) (14)D had happened.Lisa was still my deskmate and Anita was still my partner for our history project.I was (15)A that they were able to pretend we had the perfect friendship.(16)B they'd said such hurtful things.
I felt like I didn't have a friend in the world,all because of rumor(谣言).
The tongue can be our worst (17)D.Rumors do harm to friendship.They are like sharp knives,breaking one's dignity(尊严) into pieces.When we say (18)Cthings abut others,we're hurting their hearts.
So how was I to act next?I thought of (19)A them back.But instead,I told them directly they had hurt me.Lisa started (20)D and Anita was speechless.I knew they were both sorry for what they had said.They said sorry to me,and I forgave them (21)B I was still unhappy.Sure,things were a little embarrassing (尴尬的) at first,but soon enough everything was back to the way it had been before.I still (22)C rumors from time to time.Talking about others is a part of our life,but the more I learn about the friendship,the more I realize the importance of tolerating others.

11.A. relaxedB.nervousC.scaredD.energetic
12.A.struggledB. decidedC.continuedD.preferred
13.A.differentB.wrongC.sickD alone
14.A.everythingB. somethingC.anythingD.nothing
15.A. surprisedB.satisfiedC. frightenedD.worried
16.A. simplyB.especiallyC.obviouslyD.probably
17.A. criminalB.victimC.suspectD.enemy
18.A. unpopularB. unluckyC. unkindD.unusual
19.A.attackingB. arguingC.bringingD.pulling
20.A.shoutingB.keepingC.fightingD.crying
21.A.becauseB.althoughC.afterD. unless
22.A.play withB. agree withC.deal withD.help with.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.
81.When is it in the picture?children's weekend.
82.They are doing their homework,aren't they?
No,theyaren't.
83.What are they doing?
They aredoing chores.
84.What else they should do except folding laundry and cleaning the house?
They should maketheir bed or something more.
85.Why do they do that?
They think it's theirduty to do that,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Smile,when making an introduction.
Every day we meet people in a number of business and social situations.And the way we meet and greet them creates an impression.It's important to do so in a proper way,no matter whether you are introducing yourself to someone,or introducing two people to each other.To keep you aware of this,we have gathered tips on how to make a proper introduction.
◎Always stand when making an introduction.
When you are seated and someone comes up to greet you,make the effort to stand up.By doing this,you show respect for yourself and for the other person.
◎Always keep eye contact while making an introduction.
Many people are not aware of the value of this simple action.When you make eye contact you are giving a confident image.
◎Always introduce a person of lesser authority to one of greater authority.The most important thing to remember is to say the most important person's name first.
For example,when introducing your supervisor to a job candidate,you would give your supervisor's name first."Bob Jones,may I introduce Susan Lee,who has just graduated from ABC University?"
◎In a situation where rank(头衔) is unimportant,an introduction is based on sex(性别) and age.A man is presented to a woman and a younger woman to an older woman.
What if you find yourself in a situation where you have forgotten the other person's name?Start with a handshake and reintroduce yourself.By doing this,you will usually cause the other person to do the same.
However,if the other person does not take your suggestion,it is OK simply to apologize and let the person know that you cannot remember her or his name.This is not the ideal situation,of course,but it does happen to all of us.The other person should be forgiving.

31.The article gives you advice onB.
A.how to make a self-introduction
B.how to make a proper introduction
C.how to leave a good impression on people
D.how to greet people in social situations
32.According to the passage,people will think you areB if you don't make eye contact with them.
A.not honest 
B.not confident 
C.shy 
D.unfriendly
33.If you forget the other person's name,you'd betterC.
A.ask him/her directly
B.apologize first and then ask him/her
C.shake hands with the person and reintroduce yourself
D.consider his age first.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.--Who's your Chinese teacher?
--Miss Zhang.She has taught ______ Chinese for two years.(  )
A.ourB.usC.oursD.we

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A:Pizza Express!(66)B
B:Yes,please.I'd like a pizza.
A:(67)C
B:Large.
A:What would you like on it?
B:Beef,potatoes and onions,please.
A:Anything else?
B:No,that's enough.
A:(68)A
B:No.8 Juguo Road.

A.What's your address?
B.Can I help you?
C.What size would you like?

查看答案和解析>>

同步练习册答案