精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.第一节:阅读短文,根据其内容,选择最佳选项完成下列各题.(10分)
   A young man from a village called Nawalapitiya married a young woman  from Maiyuwa,a small village.They lived with the man's big family-his parents,his brothers,their wives and husbands and children.The family kept an elephant,in which the woman soon took a great interest.Every day she fed it with fruit and sugar.
    Three months later,having quarreled with her husband,the woman went back to her parents'home.Soon the elephant refused to eat and work.It appeared to be ill and heartbroken.One morning after several weeks the animal disappeared from the house.
    It went to the woman's home.On seeing her,the elephant waved its trunk and touched her with it.The young woman was so moved by the act of the animal.So she went back to her husband's home.

56.The woman left her new homeC.
A.to visit her own parents in Maiyuwa
B.to see if the elephant would follow her
C.because she was angry with her husband
D.because she was tired of the large family
57.The word"disappeared"in the reading means"A".
A.ran awayB.lostC.hidD.remained
58.After the young woman left her husband's home,the elephantB.
A.returned to the forestB.was sad because it missed her
C.went to look for a new homeD.was sick because nobody fed it
59.How did the elephant express its feeling when it saw the young woman?B
A.It waved its trunk and smiled.B.It touched her with its trunk.
C.It touched her and cried.D.It waved its trunk and ran around her.
60.The writer wrote the story in order toD.
A.show that elephants are very clever
B.tell how a woman trained a wild animal
C.show that women care more for animals than men do
D.tell how an animal got a husband and a wife together again.

分析 文章大意:这篇短文中主要讲了一位新婚的妻子与她丈夫家养的大象建立起了深厚的感情;当有一天这位妻子与丈夫吵架后离开了家后,大象因为想念女主人拒绝吃东西和干活,最后大象自己跑去女主人家,让这对夫妇重归于好的故事.告诉我们动物的力量有多强大.

解答 56:C 细节理解题.根据Three months later,having quarreled with her husband,the woman went back to her parents'home.描述,可知这位女士离开新家是因为吵架生他丈夫的气.故选C.
57:A 词义猜测题.根据下文It went to the woman's home.描述,可知此处指的是它从这个家庭消失了,故选A,ran away逃跑.
58:B 细节理解题.根据第二段Soon the elephant refused to eat and work.It appeared to be ill and heartbroken.描述,推理可知这头象是想念这个女主人,故选B.
59:B 细节理解题.根据最后一段On seeing her,the elephant waved its trunk and touched her with it.描述,可知这头象用鼻子抚摸它的主人.故选B.
60:D 主旨大意题.根据文章的主要内容,这篇短文主要讲述了一头通人性的大象怎样让一对吵架的夫妇重归于好的故事.故选D.

点评 本文是一篇逸闻趣事类阅读.文章浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.We're going camping if it _______ rain tomorrow.(  )
A.doesn'tB.don'tC.won'tD.D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Meat isn't really dangerous,is it?
-Oh!_________!It's not at all good for our health.(  )
A.Yes,it isn'tB.No,it isC.Yes,it isD.No; it isn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Jenny,what's your favorite          ?
-I like bananas best.(  )
A.vegetablesB.fruitC.drink

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Excuse me,look at the sign NO PHOTOS!
-Sorry,I _________.(  )
A.don't seeB.didn't seeC.haven't seenD.won't see

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.You'd better read the _________ first before you use the camera.(  )
A.websitesB.expressionsC.instructionsD.advertisements

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-I've left my keys in the meeting room.Please       them for me.
-All right.(  )
A.buyB.paintC.washD.fetch

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Jack,I have to have a talk with your father today.
-Sorry,Mrs King.He is going on business and he won't be      until next week.(  )
A.outB.awayC.back

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.           you read it,you can't imagine how moving the story is.
A.        B.          C.(  )
A.UnlessB.BecauseC.Although

查看答案和解析>>

同步练习册答案