精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Copenhagen is a city full of fairy tales (童话故事).If you want to explore it,you have to spend a long time and walk slower to enjoy yourself.Copenhagen was the first city to have a street for walkers only.The city has less traffic noise and pollution than any other European capital.
Walking along the river banks,you'll see the Amalienborg Palace first.The king's family is living there.
Churches and castles show us the original(最初的)city.Copenhagen became the capital of Denmark in 1445.But fires in 1728 and 1795 completely destroyed(摧毁)the old wooden buildings.Much of what we see today dates back to (追溯到)the 19th and early 20th centuries.
Keep going,and you'll see the Christiansborg Palace.The town of Copenhagen began there.Then you will see Nyhavn (尼哈芬),a waterway,which was dug in 1673.When you see it,you'll understand why Hans Christian Andersen made this beautiful waterway his home.Nyhave is a peaceful and wonderful place.You'll usually see some rich people walk along here.
If you walk there,you can enjoy the old trees,the colourful lights and the beautiful gardens.You might feel as if you were in a fairy tale.

36.The underlined(划线的)word"explore"in Paragraph I probably means"A"in Chinese.
A.探索 
B.进入 
C.找到 
D.离开
37.Which of the following Wuropean capital cities has the least traffic noise and pollution?D
A.London.
B.Rome.
C.Paris.
D.Copenhagen.
38.We can NOT seeCin Copenhagen today.
A.churches and castles
B.the Amalienborg Palace
C.the old wooden buildings
D.the Christiansborg Palace
39.Which of the following is TRUE about Nyhavn?A
A.Andersen made it his home.
B.It has a history of 383 years.
C.Rich people seldom walk along it.
D.It's fictitious(虚构的)place in a fairy tale.
40.What does the passage mainly talk about?B
A.Preventing fires.
B.Visiting Copenhagen.
C.Writing fairy tales.
D.Digging a waterway.

分析 全文大意;
哥本哈根是个充满童话故事的城市.如果你想去探索,你要花很长时间,慢慢走尽情享受.哥本哈根是第一个拥有步行街的城市.这座城市比其他任何一个欧洲国家的首都的车辆噪音和污染都少.沿着河岸走,首先映入眼帘的是阿美琳堡王宫.国王一家住在那里.教堂和城堡给我们展示了城市最初的模样.1445年哥本哈根成为丹麦的首都.但是1728年和1795年的大火完全摧毁了古老的木质建筑物.如今我们看到大部分的城市面貌要追溯于19世纪和20世纪初.继续漫步,你将会看到:克里斯蒂安堡宫.哥本哈根城镇起源于那里.接下来你会看到尼哈芬,一条1673年挖掘而成的水道.当你见到它时你将会明白为什么汉斯•克里斯蒂安•安徒生把美丽的尼哈芬当作他的家乡.尼哈芬是个平静而美好的地方.你经常会看到一些富人在此漫步.如果你走到那儿,你可以欣赏古老的树,五颜六色的灯和美丽的花园.你或许感觉好像置身于童话故事之中.

解答 答案:
36、A       词义猜测题         根据If you want to explore it,you have to spend a long time and walk slower to enjoy yourself.如果你想要explore它,你必须花很长时间、慢慢地步行欣赏.可推知其含义是探索,了解.故选A
37.D        细节理解题.     根据第一段最后一句:The city has less traffic noise and pollution than any other European capital."这座城市比其他任何一个欧洲国家的首都的车辆噪音和污染都少"可知在所有欧洲国家首都中哥本哈根的车辆噪声和污染最少.故选D. 
38.C            推理判断题       根据第三段But fires in 1728 and 1795 completely destroyed(摧毁)the old wooden buildings."但是1728年和1795年的大火完全摧毁了古老的木质建筑物"可推知如今在哥本哈根我们可能看不到古老的木质建筑物,故选C.
39.A          细节理解题.      根据第四段中的:When you see it,you'll understand why Hans Christian Andersen made this beautiful waterway his home."当你见到它时你将会明白为什么汉斯•克里斯蒂安•安徒生把美丽的尼哈芬当作他的家乡",结合选项A、Andersen made it his home."安徒生把它当作家乡"表达的意思与原文相符,故判断该项正确.故选A
40.B            主旨大意题.    根据每段的主题句Copenhagen is a city full of fairy tales.Walking along the river banks,you'll see the Amalienborg Palace first.Churches and castles show us the original(最初的)city.Keep going,and you'll see the Christiansborg Palace.If you walk there,you can enjoy the old trees,the colourful lights and the beautiful gardens可知本文讲述了哥本哈根市本,它1445年成为丹麦首都,是第一座有步行街的城市.漫步于河岸,首先可以欣赏阿美琳堡王宫,然后可以看到克里斯蒂安堡宫.老树,彩灯,美丽的花园,你会觉得置身于童话故事之中,可知短文主要讲的是游览哥本哈根.故选B.

点评 本文是对哥本哈根市的介绍.它1445年成为丹麦首都,是第一座有步行街的城市.漫步于河岸,首先可以欣赏阿美琳堡王宫,然后可以看到克里斯蒂安堡宫.老树,彩灯,美丽的花园,你会觉得身在童话故事之中.做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.必要时要联系上下文,即可选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.________ good for our environment to plant more trees.(  )
A.ItB.It'sC.That's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.China will nevergive up (放弃) searching the lost airplane MH370.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-What will you talk about at the class meeting?
-We plan to discuss          to realize China Dreams.(  )
A.why should we doB.how should we do
C.what we should do   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.--Excuse me,       to the nearest mall,please?
--Go staight and take the second turning on the left.(  )
A.where the way isB.which the way is
C.where is the wayD.which is the way

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.We            Chinese.We come from Liuzhou.(  )
A.isB.areC.am

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The meeting is beginning.Please tell me           .(  )
A.why Dick hasn't comeB.why didn't Dick come
C.why Dick didn't come   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.We don't have enough books,so you have to     one with Jack.(  )
A.shareB.enjoyC.use

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Leonardo has acted in 36 films.He finally won the Oscar for Best Actor____February 28,2016.(  )
A.inB.atC.onD.to

查看答案和解析>>

同步练习册答案