精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.A thief entered the bedroom of the 30th President of the United States,who met him and helped him run away from punishment.
The event happened in the early morning hours in one of the first days when Calvin Coolidge (卡尔文•柯立芝) came into power (执政),late in August,1923.He and his family were living in the same third-floor suite at the Willard Hotel in Washington that they had lived several years before.The former President's wife was still living in the White House.
Coolidge awoke to see a stranger go through his clothes,remove a wallet and a watch chain.
Coolidge spoke,"I wish you wouldn't take that."
The thief,gaining his voice,said,"Why?"
"I don't mean the watch and chain,only the charm (表坠).Take it near the window and read what is impressed on its back,"the President said.
The thief read,"Presented to Calvin Coolidge."
"Are you President Coolidge?"he asked.
The President answered,"Yes,and the House of Representatives (众议院) gave me that watch charm.I'm fond of it.It would do you no good.You want money.Let's talk this over."
Holding up the wallet,the young man said in a low voice,"I'll take this and leave everything else."
Coolidge,knowing there was 80in it,persuaded (劝告) the young man to sit down and talk.He told the President he and his college roommate had overspent during their holiday and did not have enough money to pay their hotel bill.
Coolidge counted out 32and said it was a loan (借款).
He then told the young man,"There is a guard in the corridor (走廊)."The young man nodded and left through the same window as he had entered.
38.What caused the young student to meet the President?D
A.He knew the President had lots of money.
B.He knew the President lived in the suite.
C.He wanted to be a rich businessman.
D.He wanted to steal some money.
39.Why did Calvin Coolidge live at the Willard Hotel in those days?B
A.Because the former President was still living in the White House.
B.Because the former First Lady hadn't left the White House.
C.Because the First Lady liked to live there.
D.Because he himself liked to live there.
40.Coolidge counted out 32C.
A.in order not to be killed by the young student
B.in order to be out of danger
C.in order to help the young student overcome his difficulty
D.because he liked to use the rest money
41.Which of the following might happen afterwards?B
A.The young student was put into prison.
B.The young student repaid the32.
C.The President told many reporters the young student's name.
D.The President ordered the young man to repay the money.

分析 一个贼溜进了美国第30届总统的卧室,总统碰见了他,而且帮助他免受惩罚.
这件事情发生1923年8月下旬,卡尔文•柯立芝上台执政初期的一个早上.他和他的家人仍旧住在他们几年前居住的居华盛顿威拉德酒店三楼的一套房间里.因为前任总统的妻子仍然生活在白宫.
柯立芝醒来发现一个不速之客正在翻寻他的衣物,掏出一个钱包,解开一条表链. 
柯立芝说:"我希望你别把它拿走."
小偷听到他的声音,问道:"为什么?"
总统回答道:"我不是指手表和表链,而是表坠.拿到窗户边,看下它的背面是什么?"
小偷读到:"赠送给卡尔文•柯立芝."
他问道:"你是总统卡尔文•柯立芝?"
总统回答道:"是的.众议院送给我那块表坠的.我很喜欢它,它对你也没用.你想要钱,我们可以谈谈."
拿着钱包,那个年轻的男人低声说道:"我会拿走这样,其他的东西我都留下."
柯立芝知道钱包里面有80美元,他劝说年轻人坐下来聊聊.他告诉总统他和大学舍友在假期超支了,钱不够付酒店的账单了."
柯立芝给年轻人32美元,并说这是一个借款.
最后他告诉那个年轻人:"走廊里有一个警卫."年轻人点了点头,从他进来的窗户离开了.

解答 38.D.细节理解题.根据文中Holding up the wallet,the young man said in a low voice,"I'll take this and leave everything else."…He told the President he and his college roommate had overspent during their holiday and did not have enough money to pay their hotel bill.可知这个年轻学生因为假期花费超支了,偷钱是因为他需要付酒店的账单,故选择D.
39.B.细节理解题.根据第二段The former President's wife was still living in the White House.可知柯立芝住在威立德酒店是因为前任总统的妻子仍然在白宫生活,故选择B.
40.C.细节理解题.根据He told the President he and his college roommate had overspent during their holiday and did not have enough money to pay their hotel bill. 可知柯立芝借给年轻人32美元是为了帮助他付酒店的账单,故选择C.
41.B.推理判断题.根据文章可知年轻人欲偷总统柯立芝的东西,结果未受到惩罚,总统还借钱帮助他渡过难关,所以可推测出年轻人是心怀感激的,他会偿还总统这32美元的,故选择B.

点评 本文一篇人物故事类记叙文,讲述了美国总统柯立芝和一个小偷之间的故事.文章短小,内心浅显易懂,练习题以细节理解题为主,只要认真阅读,都可在文章中找到相对应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.It cost them         dollars to complete the project.(  )
A.two millionsB.Two millions ofC.millions ofD.million of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.汤姆过去害怕狗.
Tomused to be afraid ofthe dog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.We  are  collecting  more  news  for  our  school  English  newspaper.Would  you  like  to  be  reporters  for  it?Welcome!Here are two pieces from the news page.


根据短文内容,判断下列各句正误.正确的在题前的括号内写"A",错误的写"B".
56.You are welcome to be reporters for our school English newspaper.A
57.Li Yu won the second prize in the 800-meter race yesterday.A
58.Yang Liu was the best runner last year.B
59.Mr.White will teach us English for two years at our school.B
60.We'll always remember Mr.White's lively and interesting teaching.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.Doctor:Good morning.What's your trouble?
Woman:I don't feel very well.
D:(66)E.
W:Yes,I have.My temperature is a little higher.
D:Open your mouth and say"Ah".
W:Aahh
D:(67)F.
W:Ever since last night.
D:Did your sleep well?
W:No,I was very tired last night.
D:Oh,I see.(68)C.
W:Can you tell me how I got a cold?
D:Maybe you overworked yourself.
W:I think so.I have too much work to do every day.Do I have to stay at home?
D:Yes.You'd better stay at home for two or three days.
W:(69)D.
D:No.I don't think it is serious.But you really need a good rest and take this medicine.
W:(70)B.
D:Three times a day.
W:OK.Thank you.
A.Can I help you?
B.How often do I have to take it?
C.You've got a cold.
D.Is it serious?
E.Have you taken your temperature?
F.How long have you been like this?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.92.你想知道南希是什么时候出生的,可以这么问:
When were you born,Nancy?
93.你想问售货员那本书多少钱,可以这么问:
How much isthe book?
94.你想让别人知道你会弹吉他,可以这么说:
I can play the guitar.
95.你想告诉父母,你将来要当一个演员,可以这么说:
I want to be an actorin the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I didn't see you in my lesson.Where were you?Why were youawayfrom class again?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.East or west,Guilin landscape is best.Manyvisitors came and visit Guilin because of its fantastic landscape.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---Bruce,what did you think of the movie you saw last night?
---It was        .I left the cinema half way through it.(  )
A.originalB.specialC.boring

查看答案和解析>>

同步练习册答案