精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.When I drove to work yesterday,I met a traffic jam.As I looked out of my window,a handsome young man was walking on the street.He was walking towards the bridge.There were some homeless men with their cups around there.The young man went to one of them.He brought out some money from his pocket,said a few words to him and put the money into his cup.He continued to walk and then saw another homeless man.He stopped for a minute,said a few words and then gave the man a candy.
And then he saw the next homeless man.He was shivering because of coldness.The young man now stopped for a second and gave his scarf to him.He then said goodbye to him with a big smile and went away in the snow.
At that moment,I was in tears.I gave this young man my best wishes with love and blessings.

36.The story probably happened inD.
A.spring        B.summer        C.autumn     D.winter
37.How many homeless men did the young man help in this passage?B
A.2.B.3.C.4.D.5.
38.What did the young man give the homeless men?A
A.Some money,his scarf and a candy.B.His scarf,his coat and some money.
C.A candy,his hat and his coat.D.His coat,some money and a candy.
39.The man was shaking slightly because ofB.
A.hunger        B.coldness          C.illness         D.worries
40.The writer feltC after seeing the young man's behavior.
A.sad            B.surprised          C.impressed       D.interested.

分析 这篇短文讲述的是作者在开车上班的路上看到的事情,作者看到一个英俊的年轻人去帮助那些无家可归的人,给他们钱,糖果,还有围巾.作者被这个年轻人的举动感动了,那一刻,我泪流满面,用爱和祝福送给这个年轻人我最美好的祝福.

解答 答案:36.D 细节理解题.根据文章中He then said goodbye to him with a big smile and went away in the snow.,在帮助了第三个人后,他对他微笑的说再见然后在雪地里离开了.可知这里的snow,我们可以看出这个故事发生在冬季.故选D.
37.B   细节理解题.根据文章He brought out some money from his pocket,said a few words to him and put the money into his cup.He continued to walk and then saw another homeless man.He stopped for a minute,said a few words and then gave the man a candy.And then he saw the next homeless man.He was shivering because of coldness.The young man now stopped for a second and gave his scarf to him.他从口袋里拿出一些钱,说几句话他,把钱放进他的杯子.他继续走,然后看见一个流浪汉.他停了一下,说几句话,然后给人一个糖果.然后他看见下一个无家可归的人.他因为寒冷发抖.现在的年轻人停了一下,把他的围巾给他.可知,他一共帮助了三个无家可归的人,第一个他给了一些钱,第二个他给了一个糖果,第三个他给了他的围巾.故选B.
38.A   细节理解题.根据文章中He brought out some money from his pocket,said a few words to him and put the money into his cup.He continued to walk and then saw another homeless man.He stopped for a minute,said a few words and then gave the man a candy.And then he saw the next homeless man.He was shivering because of coldness.The young man now stopped for a second and gave his scarf to him.他从口袋里拿出一些钱,说几句话他,把钱放进他的杯子.他继续走,然后看见一个流浪汉.他停了一下,说几句话,然后给人一个糖果.然后他看见下一个无家可归的人.他因为寒冷发抖.现在的年轻人停了一下,把他的围巾给他.可知,他一共帮助了三个无家可归的人,第一个他给了一些钱,第二个他给了一个糖果,第三个他给了他的围巾.故选A.
39.B   细节理解题.根据文章中He was shivering because of coldness.他因为寒冷发抖.可知,这个人是因为寒冷而颤抖.故选B.
40.C  细节理解题.根据文章的最后At that moment,I was in tears.I gave this young man my best wishes with love and blessings,在那一刻,我留下了眼泪.我把最美好的祝愿送给这个年轻人.可知作者是被年轻人的善举感动了.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Turn left at the second corner and then follow your nose,you'll find it.(  )
A.用鼻子闻B.直行C.停在那D.这边请

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Health officials in Canada are very busy these days.They are placing chickens at fixed po ints all along their 2,500km border (边境) with the United States of America.
It's not a joke,nor have the Canadians gone mad.They are using these chickens to see if the West Nile virus (病毒) is still around.The virus infects birds,so the chickens have a chance of catching the virus and fall ill.The West Nile virus is spread among humans.It killed seven people in New York last year.
Countries around the world are realizing that it may just be possible to stop certain kinds of people from entering their land.However,it is very difficult to stop viruses traveling from one end of the earth to another.When they travel to new places,they get used to the environment very easily and sometimes start destroying the local plant and animal life.These biological polluters are called smart polluters.
These smart polluters can be carried across borders of countries unknowingly.Just as we humans are travelling across the world more often than earlier,these biological polluters have also started journey much more.They slide into airplanes through their wheels.They dig into objects that travelers may be carrying from one country to another.
There are some good examples of how these polluters work.The water hyacinth (水葫芦) of South America is blocking lakes in China and Africa.Tree snakes from Papua New Guinea are busy eating up some birds in the country of Guam,which breaks its natural balance.
That's why the customs (海关) officials in many foreign countries prevent people from bringing in a small plant,or an object made of wood that is in its natural form.The customs officials have these rules because these varieties (多样性) of plants are special to certain places.The plants have the power to spread new illnesses among native plants and animals.Biological polluters always create problems in places where they do not belong.They could be special varieties of plants,bugs or even animals.
48.Why are Canadian officials placing chickens along the border?B
A.To help clean up the border.
B.To see if the virus is still around.
C.To protect the chickens from falling ill.
D.To make sure that the birds can find food.
49.Which of the following is TRUE?C
A.People find it difficult to travel from one place to another.
B.Plants always create problems in places where they belong.
C.Biological polluters may destroy the local plant and animal life.
D.Viruses spend a long time getting used to the local environment.
50.Customs officials in many countries prevent people from bringing inD.
A.chocolates
B.shoes
C.pictures
D.plants
51.What is the best title for the passage?C
A.Land Pollution
B.The West Nile Virus
C.Smart Polluters
D.The Water Hyacinth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Every morning my father buys a newspaper on his way to work.Every evening my mother looks through magazines at home.And every night,I look at the posters with photos of David Beckham and Yao Ming on my bedroom wall before I go to sleep.Can weimagine life without paper or print?
  Paper was first created about 2,000 years ago,and has been made from silk,cotton,bamboo,and since the 19th century,from wood.People learned to write words on paper to make a book.But in those days,books could only be produced one at a time by hand.As a result,they were expensive and rare.And because there weren't many hooks,few people learned to read.
 Then printing was invented in China.When printing was developed greatly at the beginning of the 11th century,books could be produced more quickly and cheaply.As a result,more people learned toread.After that,knowledge and ideas spread quickly.
    Today information canbe received online,downloaded from the Internet rather than found in books,and information can be kept on CD-ROMs or machines such as MP3 players.
      Computers are already used in classrooms,and newspapers and magazines can already be read online.So will books be replaced by computers one day?No,I don't think the Yao Ming posteron my bedroom wall will ever be replaced by a computer two metres high!

56.What does the writer do before he goes to sleep?D
A.He reads books.
B.He reads newspapers
C.He looks through magazines        
D.He looks at theposters on the wall.
57.When was paper first created?A
A.About 2000 years ago.
B.In the 19th century.
C.About 1000 years ago.
D.In the 11th century.
58.Why were books expensive and rare before the invention of printing?D
A.People could not read.
B.People could not write words on paper.
C.People could not find silk,cotton or bamboo.
D.People could only produce books one at a time by hand.
59.What happened after books became cheaper?C
A.People didn't want to buy books.
B.Printing was invented in China.
C.Knowledge and ideas spread quickly.
D.The Internet was introduced to people soon.
60.What is the writer's opinion about books and computers?B
A.People won't need books any more
B.Books won't be replaced by computers.
C.People prefer to find information in books.
D.Computers have already replaced books.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Every year on my birthday,from the time I turned 12,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.No card came with it.Calls to the flower shops were not helpful at all.After a while I stopped trying to discover the sender's name and was just very pleased with the beautiful white flower in soft pink paper.
But I never stopped imagining who the giver might be.Some of my happiest moments were spent daydreaming about the sender.My mother encouraged this imagining.She'd ask me if there was someone for whom I had done a special kindness.Perhaps it was the old man who I looked after when he was ill.As a girl,I had more fun imagining that it might be a boy.
One month before my graduation,my father died.I felt very sad and didn't want to go to the coming graduation dance at all.And I didn't care whether I had a new dress or not.But my mother,in her own sadness,would not let me miss any of those things.She wanted he children to feel loved and lovable.In truth,my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia-lovely,strong and perfect with perhaps a bit of mystery.
My mother died ten days after I was married.I was 22.That was the year the gardenia stopped coming.

51.Which statement is true according to the passage?C
A.The author found the sender by calling the flower shops.
B.In fact,the flower was sent by a boy.
C.It was a pleasant moment for the girl to imagine the sender.
D.The author got a gardenia every year after she was married.
52.The mother let her daughter go to the graduation dance becauseD
A.She hoped she would miss her father.B.She thought education was most important.
C.She hoped she would find a friend.D.She wanted her to be happy and strong.
53.Which of the following would be the best title for the passage?B
A.A Childhood Dream               B.A Mother's Love
C.A Graduation Party                D.A Special Birthday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Some British and American people like to invite friends for a meal at home.You should not be upset if your English friends don't invite you home.It doesn't mean they don't like you.
Dinner parties usually start between 7and 8pm and end at about 11pm.Ask your host(主人)what time you should arrive.It's polite to bring flowers,chocolates or a bottle of wine as a gift.
Usually dinners start with drinks and snacks.Do you want to be more polite?Say how much you like the room,or the picture on the wall.But remember-it's not polite to ask how much things cost.
In many families the husband sits at one end of the table and the wife sits at the other end.They eat with their guests.
You'll probably start the meal with soup or something small,and then you'll have meat or fish with vegetables,and then dessert,followed by coffee.It's polite to finish everything on your plate and to take more if you want.
Did you enjoy the evening?Call your host the next day,or write him a short thank-you letter.British and American people like to say"thank you"all the time.

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选择正确答案,并将其字母代号在答题卡相应位置上填涂.(共5小题,每小题2分,满分10分)
56.A dinner party will usually last forC.
A.7or 8hours  B.11hours   C.3or 4hours  D.one or two hours
57.If you want to be a polite guest,you shouldn'tD.
A.come at a proper time
B.bring some gifts to your host
C.say something nice about the host's room
D.ask how much the host's furniture is
58.We can learn from the passage thatA.
A.usually there are drinks at the beginning
B.the last course of the meals is usually soup
C.dessert is usually served before the main course
D.ice cream is often served at the end of the course
59.The guest will not bringD as a gift when he goes to a dinner party.
A.some nice flowersB.chocolates
C.a bottle of wineD.some money
60.Which of the following is NOT a proper(适当的)behavior?C
A.To eat up everything on your plate.
B.To ask for more if you really like it.
C.To leave some food on your plate.
D.To call your host the next day to express your thanks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.    I bought a jasmine plant for my office.When I bought it,I was told it would bloom(开花)and the sweet smell would fill my office.I had the plant for two months,and every day I looked at it,but there weren't any flowers or pleasant smell.I was not happy,so I gave the plant to my friend Linda.
    One day,another friend Mary called and invited me to her office.When I walked in,her jasmine flowers surprised me.I reached out to touch the flowers.Mary cut some and gave them to me.I couldn't help smelling them.Surrounded by the sweet smell of only a handful of these flowers,I suddenly understood something.
    Mary bought her plant the same time I did.It took a year for her jasmine to bloom.I was so impatient for mine to bloom; regretfully,I gave it away.
    In a way my life is like the jasmine plant.I need to be patient and let things happen.
    Last Sunday Linda told me that she was going abroad the next week.Before she left,she returned the plant to me.This time I am going to wait.I have learned that when we want something in our life,we have to be patient.I am slowly learning to have that patience to wait for my jasmine to bloom.

50.Before she gave the jasmine away,the writer had it for.D
A.one day         B.one year        C.two weeks       D.two months
51.When the writer saw Mary's jasmine,she feltD.
A.unhappy    B.peaceful     C.hopeful     D.surprised
52.What has the writer learned from her experience?A
A.Patience is needed in life.
B.Flowers can make life better.
C.Friendship is necessary for us.
D.Jasmine can be a wonderful plant.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.A.sick B.over C.turned into D.referred to E.disaster

The first reported event of this kind in the United States happened in Donora,a factory town in a valley near Pittsburgh.In 1948,a killer smog made half of the population (50)A,there were 17deaths.Again,older people with lung or heart diseases were hit hardest.
London,England,has always been known for its"black fogs".In the winter of 1952,a milky white fog rolled into the city.It soon (51)Cblack smog as the smoke of the city poured into the air.It was so hard to see that people had to walk in front of the buses to guide them.In this way,the most serious air pollution (52)Ein history began.When it was
(53)B,more than 4,000people had been killed by the thick black smog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Would you mindhanging (hang) out whith me.

查看答案和解析>>

同步练习册答案