阅读下面短文,然后根据文章内容简要回答。
Do you know the pretty girl? Her name is Tian Wei. She was born on April5,1986. She was from Beijing. She had two big eyes and short hair. She was good at Chinese. And she loved writing.
She was unlucky. When she was in Grade 8, she was seriously ill. Her doctor said she would lose her life anytime. But she wasn’t afraid of death. She kept on studying and writing. She died on August13,2007. She smiled till the end of her life.
Tian Wei had a great dream. She hoped that people could read her book in the bookshops. In March,2009,her only book Hua Tian Ban Mu came out, it had more than 5000 thousand words. In her book she said, “I’m always aching. If possible, I’ll let my right weep(哭泣) but the other one smile.”
1.What did Tian Wei do well in ?
__________________________________
2.Did she love writing?
___________________________________
3.What happened to Tian Wei when she was in Grade8?
____________________________________________
4.When did the book Hua Tian Ban Mu come out?
_____________________________________
5.How many words did the book Hua Tian Ban Mu have?
1.She did well in Chinese./She was good at Chinese./Chinese.
2.Yes, she did.
3.She was seriously ill.
4.It came out in March,2009./In March,2009.
5.It had more than 5000 thousand words./More than 5000 (words).
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了一个女孩田伟。她擅长中文,喜欢写作。在她八年级时,她曾病得很严重,但她并不惧怕,坚持学习和写作。在她去世之前,她完成了一部500多万字的作品,用微笑来面对生命的逝去。
1.细节理解题。根据文中第一段内容She was good at Chinese.她擅长中文;故回答She did well in Chinese./She was good at Chinese. /Chinese.
2.细节理解题。根据文中第一段内容And she loved writing.而且她喜欢写作;故回答Yes, she did.
3.细节理解题。根据文中第二段内容When she was in Grade 8, she was seriously ill.当她上八年级时,她病得很严重。故回答She was seriously ill.
4.细节理解题。根据文中第三段内容In March,2009,her only book Hua Tian Ban Mu came out在209年三月,她的书出版了;故回答It came out in March,2009./In March,2009.
5.细节理解题。根据文中第三段内容it had more than 5000 thousand words.它超过500万字;故回答It had more than 5000 thousand words./More than 5000 (words).
考点:任务型阅读。
科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I love teachers ________ are friendly to us.
A. who B. what. C. where D. whom
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:其他题
根据短文内容和首字母提示,把所缺单词填写在短文中相应的横线上,使句意完整正确.
A man w 1. mending a street light when he s 2. a beautiful woman and three children get i- 3. a car which was in the garden of a house near him. He saw that the car had a flat tyre and tried to tell the w 4. , but it was late-----she was already driving the car out of the garden and into the busy s 5. . When she got there,she stopped the car on the side o 6. the street, got out and looked at the f 7. tyre. The children still stayed in the c 8. .Very soon another car stopped, and the driver was r 9. to help her. The young woman thanked him for his help and the man changed the tyre for h 10. .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Tom with other boys to go to the game.
A. want B. to want C. wants
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
She doesn’t tell me .
A. which room she lived
B. which room she lived in
C.which room does she live
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A Golden Watch
Mike was a young man. He was not very rich. One day he went into a watch shop to buy a nice watch for his girl friend, Rose. His fixed his eyes on a nice gold watch, and decided to buy it. The shop assistant took the watch out, and asked for three hundred pounds for it. Just then, a boy of about fifteen suddenly rushed over and grasped the watch from the assistant’s hand. The assistant hurried out to catch the boy. But it was too late, the boy had disappeared among the street people very quickly. On the way home, Mike met the boy, who would sell him the gold watch for only hundred pounds. “The boy didn’t know that I saw him stealing the watch from the shop. And he asked for much less money than that in the shop.” Mike thought to himself. So he paid the boy and took the watch home. The next day, Mike gave the golden watch to Rose, and told her all about the watch. Rose looked at the watch for a while, then, laughed loudly, “You are really a fool!” she said, “his watch isn’t worth 100 pounds at all. The assistant and the boy must have planned the whole thing together.”
1.The shop assistant said the price of the watch was ____.
A. 100 pounds B. 200 pounds C. 300 pounds
2.The shop assistant must have known _____ very well.
A. Mike B. the boy C. Rose
3.The boy would sell Mike the watch for _____.
A.200 pounds B. 300 pounds C. much less money than that in the shop
4.In fact, the watch was worth ____.
A. 100 pounds B. 300 pounds C. just a little money
5.In this story, who really lost something?
A. The shop assistant B. Mike C. The boy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Where is Tom? He ____ the teacher’s office, I think.
A. has go to B. has gone to C. has been to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省巴中市恩阳区春九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I don’t agree with them.
Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources(资源), we are short of(缺乏) others, for example, fresh water(淡水). It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100 years. So if we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move? Think about it. I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible.
In our everyday life, we can do many things to prevent waste from happening, for example, turn off the water taps(水龙头) when we finish washing, turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. Waste can be stopped one day, if we do our best.
1.From the passage we know that some students often _______ in the school.
A. eat too much B. don’t work hard C. waste things
2.Which is not mentioned in this passage?
A. Fresh water. B. Forest. C. Coal.
3.What may happen in 100 years?
A. We may still have enough oil.
B. We may still have enough coal.
C. We may have no coal or oil to use.
4.Which of the following is right?
A. Waste brings problems.
B. Waste can bring no problem.
C. China is rich in fresh water.
5.Which is the best title of this passage?
A. Stop Wasting B. School life C. Waste in the School
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省峨边彝族自治州中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Every student as well as all the teachers ______asked to be on the playground to have a school meeting at once.
A. am B. is C. are
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com