精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Gary and Gavin were twin brothers who worked in a department store owned by their father.After the father had passed away,they took over the store.Everything went well until the day a twenty-dollar bill disappeared.Gary had left the bill on the cash register.But when he returned,the money was gone.
Gary then asked his brother Gavin,"Did you see that twenty-dollar bill on the cash register?"Gavin said that he had not.But Gary did not let it go and kept questioning."Twenty-dollar bills can't get up and walk away by themselves!Surely you must have seen it."Gary was unhappy.Tempers began to rise and resentment(怨恨) grew."I said I didn't see it!"Gavin replied with anger.
The quarrel divided the young men and they could no longer work together.Later,a wall was built in the center of the store.For twenty years,hostility(敌意) never ended.
One day,a strange man came to the store.He walked in and asked Gary,"How long have you been here?"Gary replied that he'd been there all his life."Then you are the person I'm looking for,since I must confess(坦白) something to you,"the stranger said.'Twenty years ago,I was totally broke(破产了) and hungry.I entered this store from the back door and saw a twenty-dollar bill on the cash register.And I took it.All these years I haven't been able to forget that.I had to come back and ask for your forgiveness."
The stranger felt surprised when seeing tears well up in the eyes of the middle-aged man in front of him."Would you please go next door and tell the same story to the man in the store?"Gary asked.Then something surprised the stranger even more--after hearing his story,the two middle-aged men hugged each other and cried together in front of the wall of the store.
After twenty years,the wall of resentment that set them apart finally came down.

69.Gary and GavinD after their father had died.
A) worked in their brother's store       B) disappeared one day
C) sold the department store             D) took over the store
70.When Gary said that'"Twenty-dollar bills can't get up and walk away by themselves",he actually meant thatB.
A) the bill was still on the cash register    B) Gavin had taken the bill
C) the bill had walked away by itself      D) Gavin shouldn't be angry
71.The strange man came to the storeC.
A) to work for the two brothers           B) to divide the two brothers
C) to confess something to Gary          D) to build a wall in the store
72.From the story we know thatC.
A) the stranger had been working in the department store all his life
B) Gavin entered the store from the back door and took the money
C) the stranger took the money from the cash register twenty years ago
D) Gary and Gavin got on well with each other during the twenty years
73.Which of the following statements is NOT true according to the story?A
A) Gavin asked the stranger to tell the same story to Gary.
B) Gary's eyes were filled with tears after he heard the story.
C) Gary and Gavin cried together in front of the wall of the store.
D) The two brothers were angry with each other after the quarrel.
74.The best title of the passage might beB.
A) A Department Store                B) The Wall of Resentment
C) The Cash Register                  D) A Stranger and his Money.

分析 这篇短文主要介绍了加利和加文是一对孪生兄弟,他们共同经营父亲留下的商店,但是因为一张20美元的钞票的消失使兄弟二人吵起了架,彼此的不信任导致了二十年的隔阂.直到一天真相大白两个兄弟才懊悔的抱头痛哭.

解答 答案:69.D   细节理解题.根据After the father had passed away,they took over the store.在父亲去世后,他们接管了商店.故选D.
70.B   细节猜测.根据Twenty-dollar bills can't get up and walk away by themselves!Surely you must have seen it.二十美元的钞票不能自己起来自己走开吧,你确定你没有看见它.加利的话可以推断他认为是加文拿了那二十美元.故选B.
71.C   细节理解题.根据第四段All these years I hadn't been able to forget that.I had to come back and ask for your forgiveness(宽恕)."这些年来我没有忘记.我必须回来,请求你的原谅.可知陌生人希望得到宽恕即原谅,故选D.
72.C   细节理解题.根据Twenty years ago,I was totally broke(破产了) and hungry.I entered this store from the back door and saw a twenty-dollar bill on the cash register.And I took it.二十年前,我破产了很饿,我从后门进了这个商店在收银机上看见一张二十美元的钞票.我拿走了它.可知二十年前是这个陌生人偷走了钱.故选C.
73.A  细节理解题.根据"Would you please go next door and tell the same story to the man in the store?"Gary asked."请你去隔壁把同样的故事讲给在店里的那个人吗?"Gary问道.可知是Gary让陌生人去讲故事,而不是Gavin.故选A.
74.B 主题归纳.根据整篇内容可知文章主要讲因为一次误会而在兄弟之间建起来的怨恨的墙,终于在二十年后倒下来了.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.What's your plan for this weekend?
I'm .(  )
A.go to shopB.going to shopping
C.going to go to shoppingD.going to do some shopping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I eat dinner in the evening.(就画线部分提问)
When doyou eat dinner?!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.After seven years of preparations(准备),the 2008Summer Olympic Games was held in Beijing,China from August 8to August 24,2008.More than ten thousand athletes took part in the Summer Games.They took part in more than three hundred events in twenty-eight sports.
The top ten ranked countries at the Games are listed below.
Beijing 2008Summer Olympic Games
RankNationGoldSilver(银)Bronze(铜)Total(总计)
1China(CHN)512128100
2United States(USA)363836110
3Russia(RUS)23212973
4Great Britain(GBR)19131547
5Germany(GER)16101541
6Australia(AUS)14151746
7 South Korea(KOR)1310831
8Japan(JPN)961025
9Italy(ITA)891027
10France(FRA)7161841
51.How many days did the 2008Summer Olympic Games last?C.
A.Eight.     
B.Ten.      
C.Seventeen.
52.Which country won nine gold medals?A.
A.Japan.     
B.Italy.     
C.Australia.
53.Which country won the most silver and bronze medals?B.
A.France.    
B.The United States.     
C.Russia.
54.How many more gold medals did China have than South Korea?C.
A.Fifty-one.   
B.Sixty-four.    
C.Thirty-eight.
55.Which one is NOT true according to the above information?B.
A.Over ten thousand athletes took part in the 2008Summer Olympic Games.
B.Great Britain had the same number of silver medals as Germany.
C.There were twenty-eight sports in the 2008Summer Olympic Games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.In the new century,"Smart Clothes"are used not only for covering you body,but for many other kinds of uses.(41)BA German clothing maker has  invented the"MP3Blue Jacket".This kind of jacket can be used as both an MP3player and a mobile phone.An English company has developed a cloth keyboard that can be put onto your pants.(42)CIf it gets dirty,the keyboard can be washed an even ironed.
As the technology improves,smart clothes will get much smarter.Researchers are developing clothes that can show your body temperature and heat you up before you feel cold.(43)DThey can tell the doctor when you are in danger.This technology can also provide important information about your environment.(44)AJackets with GPS(卫星定位系统)technology can keep you from getting lost.
People have begun to love the idea.Probably smart clothes will one day be common on Paris streets-and even in your own home.

A.Shirts can warm you of high pollution levels.
B.Some kinds of smart clothes have come into the market.
C.You can control your computer with it easily anywhere.
D.Other smart clothes to wear are special medical ones.
根据文章内容,回答下面问题:
45.What is the best title of this passage?C
A.Smart clothes in the market.
B.Smart Clothes on Paris Streets.
C.Smart clothes for New Century.
D.Smart Clothes with Keyboard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Do you want to live a happier,less stressful life?Try laughing for no reason at all.That's how thousands of people start their day at Laughter Clubs around the world.
The first Laughter Club was started in Mumbai,India,in 1995,by Dr Madan Kataria."Children laugh about 300times a day.Adults laugh between 7and 15times a day,"says Dr Kataria."Everyone's naturally good at laughing-it's the universal (共同的) language."There are now more than 500Laughter Clubs in India and over 1,300worldwide.
Many doctors are also interested in the effects of laughter on our health.According to a 5-year study at the UCLS School of Medicine in California,with laughing there is less stress in the body.Laughter improves our health against illness by about 40%.
So what happens at a Laughter Club?I went along to the nearest club in the south of London to find out.I was quite nervous at the beginning of the class.I had no interest in laughing with a group of strangers,and I was worried about looking stupid (愚蠢的).Our laughter teacher told us to clap our hands (拍手) and say"ho ho ho,ha ha ha"while looking at each other.Although we couldn't tell the differences between fake laughter and real laughter,they still produced the same healthy effects.
Surprisingly,it worked!After ten minutes,everybody there was laughing for real and some people just couldn't stop!At the end of the class I was shocked by how relaxed and comfortable I felt.So if you're under stress,then start laughing.

31.The passage is probably taken fromB.
A.a storybook
B.a health magazine   
C.a comic book
D.a travel magazine
32.The writer was nervous at the beginning of the class becauseD.
A.he was not clever enough
B.he wasn't interested in laughing at all
C.he wasn't good at getting along with others
D.he knew no one there and was afraid it would look silly to laugh for no reason
33.The underlined word "fake" probably means"A"in Chinese.
A.假的    B.真诚的   C.真的    D.难堪的
34.According to the passage,which of the following is NOT true?C
A.People feel less stressed when they laugh.
B.Adults don't laugh as often as children.
C.People who often laugh never fall ill in their lives.
D. The first Laughter Club was set up in Asia.
35.Which is the BEST title for the passage?B
A.A 5-year study     
B.Try laughing at Laughter Clubs
C.The first Laughter Club     
D.A difficult language to learn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Louis Braille,a Frenchman,couldn't see anything when he was three years old.At the age of ten,he went to a special school for blind(51)children.The teacher there taught him a new way of reading by touching raised letters(突出的字母) on the paper.However(52),it was a slow way to read,and it did not help the blind to write.In 1819,a French soldier invented (53)a special writing c alled"night writing".Night writing used twelve dots(小圆点).In 1824,Braille knew (54)about the night writing and b eganto change it for the blind to use.He didn't use 12dots but 6dots.Letters are made with one or more (55)dots.In this way,Braille was able to use the six dots for all twenty-six letters.Now people call this writing the"Braille Writing"and people first used it in 1829.His work helped the blind see the world through their fingers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.Arriving in Sydney on his own from India,my husband,Rushid,stayed in a hotel for a short time while (16)B a house for me and our children.
During the first week for his stay,he went out one day to do some shopping.He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was (17)C.He was extremely worried as the suitcase had (18)C his important papers,including his passport.
He reported the case to the police and then sat there,lost and (19)A in a strange city,thinking of the terrible troubles of getting all the paperwork organized again from a distant country while trying to move into a new one.
Late in the evening,the phone rang.It was a (20)D.He was trying to pronounce my husband's name and was asking him a lot of questions.Then he said they found a pile of papers in their dustbin(21)C was left out on the footpath.
My husband (22)D to their home to find a kind family holding all his papers and documents(文件).Their young daughter went to the dustbin and found plenty of unfamiliar papers.Her parents carefully searched for everything useful but they found mainly foreign addresses on most of the documents.(23)D they saw a half-written letter.In the letter,my husband gave his new telephone number (24)A a friend.
That family not only brought back the important documents to us that day but also(25)
D faith and trust in people.We still remember their kindness and often send a warm wish their way.

16.A.thinking ofB.looking forC.finding outD.dreaming about
17.A.missedB.disappearedC.goneD.left
18.A.any ofB.one ofC.all ofD.none of
19.A.lonelyB.relaxedC.patientD.pleased
20.A.neighbourB.driverC.policemanD.stranger
21.A.whatB.whenC.thatD.who
22.A.walkedB.wentC.droveD.rushed
23.A.Above allB.So thatC.In additionD.At last
24.A.toB.forC.withD.as
25.A.myB.yourC.theirD.our.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.A boy and his father were walking in the mountains.Suddenly the boy fell,hurt himself,and cried,"AAAhhhhhhhh!!!"To his surprise,he heard the voice repeating*,somewhere in the mountain,"AAAhhhhhhhh!!!"Then the boy shouted,"Who are you?"He received the answer,"Who are you?"He got angry at the answer,so he shouted,"Foolish*!"He received the answer,"Foolish!"He looked at his father and asked,"What's going on?"The father smiled and said,"My son,listen."And then he shouted to the mountain,"1love you!"The voice answered,"I love you!"Again the man cried,"You are the best!"The voice answered,"You are the best!"The boy was surprised,but did not understand.Then the father explained,"People call this‘Echo',but really this is Life.It gives you back everything you say or do.Our life is just a reflection*of what we have done.If you want more love in the world,have more love in your heart.If you want to be successful,work hard.This can be used in everything in life.Life will give you back everything you have given to it."

29.At first the boy cried becauseA.
A.he hurt himself and felt bad           
B.he wanted to give himself a surprise
C.he felt it was so quiet in the mountain    
D.he hoped his father would help him
30.When the boy heard the voice repeating,he thoughtD.
A.it was foolish to hear others'voice
B.someone else in the mountain liked his voice
C.there were many other people in the mountain
D.he was laughed at by someone else in the mountain
31.The word"Echo"meansB.
A.生活      
B.回声      
C.关爱     
D.嘲笑
32.From the story,we knowB.
A.the boy didn't like others'voice at all     
B.the father had his own way to teach his son
C.it is not polite to repeat others'voice      
D.the boy and his father were rather tired.

查看答案和解析>>

同步练习册答案