【题目】根据短文理解,选择正确答案。
When people travel abroad(国外), they sometimes stay in the homes of the local people. This is a homestay.
I am living with an old English couple, in the west of London. They have a clean four-bedroom house. This is a new house. It has two bathrooms and a garden with many beautiful flowers. I have a bedroom of my own.
There are some shopping centres and a restaurant next to the house, and the house is close to an underground station. It takes about 30 minutes to take an underground to the centre of London.
I think a homestay may be a good choice for you if it is your first time to visit abroad. The local people are friendly and ready to help. If you want to celebrate the holidays with them, you will get to know more about their culture and customs.
What a homestay is | When people travel in another . people stay in the homes of the local people. |
Where my homestay is | I live with an old couple in the part of London. |
What the local people are like | They are friendly and . |
a homestay is good | It is a good choice to learn about culture and customs in the west if you go abroad |
【答案】country;western;bedrooms;bathrooms;flowers;clean;near/beside;underground;helpful;Why
【解析】本文作者结合自身的经历,介绍了一种在国外旅游的住宿方式:住在当地人的家里。人们友好,乐于助人。如果想要和他们欢庆假期,你会了解更多他们的文化和习俗。
(1)country句意:当人们在另一个国家旅游时,人们住在当地人的家里。由第一段里的abroad可知,这是去外国旅游。故填:country.
(2)western句意:我在伦敦西部和一对老夫妇住在一起。由第二段第一句:I am living with an old English couple, in the west of London.可知,我住在一对老夫妇家里,地处伦敦西部。故填:western。
(3)bedrooms句意:这是一座有四个卧室和两个浴室的房屋。由第二段第二句:They have a clean four-bedroom house. 可知有四个卧室。故填:bedrooms。
(4)bathrooms句意:这是一座有四个卧室和两个浴室的房屋。由第二段倒数第二句:It has two bathrooms and a garden with many beautiful flowers.可知,有两个浴室。故填:bathrooms。
(5)flowers句意:有一个有许多美丽的花的花园。由第二段倒数第二句:It has two bathrooms and a garden with many beautiful flowers.可知,花园里有许多美丽的花。故填:flowers。
(6)clean句意:这座房屋新而且干净。由第二段第二、三句:They have a clean four-bedroom house. This is a new house.可知,这座房屋新,而且干净。故填:clean。
(7)near/ beside句意:靠近房屋,有一些购物中心和一个饭店。由第三段第一句:There are some shopping centres and a restaurant next to the house可知房屋附近有一些购物中心和一家饭店。故填:near或beside。
(8)underground句意:坐地铁到市中心花大约半小时。由第三段最后一句:It takes about 30 minutes to take an underground to the centre of London.可知到伦敦中心,坐地铁花大约三十分钟。故填:underground。
(9)helpful句意:他们友好,乐于助人。由最后一段里的:The local people are friendly and ready to help.可知,他们友好,乐于助人。故填:helpful.
(10)Why句意:为什么homestay好。右栏解释的是homestay是一种了解文化和习俗的好选择,这是其好处。因此填:Why(为什么homestay好呢)
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词汇
A.根据中文和句意写出单词,完成句子。
B. 根据句意,用所给单词的适当形式填空。
【1】He failed the exam because of his_______________(粗心).
【2】Your coat _______________(般配) your trousers well .
【3】The boy has been______________(醒) for an hour .
【4】My father seems even_______________(严格) with me .
【5】The boy likes playing the _________________(吉它).
【6】Her _______(speak) made lots of people moved .
【7】I will go swimming instead of ______(watch) TV.
【8】He is patient and he doesn’t get angry _______(easy).
【9】My mother _____(promise) she would take me to the park this Sunday .
【10】If it _____ (rain) tomorrow , I will stay at home.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】补充句子
【1】--Oh, my God! We have missed the last bus. What shall we do?
--I’m afraid we have no ____________but to take a taxi.
【2】 After his senior high, Simon wants to go on to study in Beijing ___________(大学).
【3】I don’t know there is a ___________(关系) between colours and moods.
【4】What __________(be important) most is to listen carefully in class.
【5】Do you have any ____________ (勇气) to say sorry to your father?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 ---______ hot weather these days! ---Yes, it will last ______.
A. What a; two another days
B. What ; another two days
C. How ; for two more days
D. How ; two days more
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
A young woman was walking through a supermarket to pick up a few things when she noticed an old man following her around.Thinking nothing of it,she ignored him and went on shopping.After she got what she wanted,she went to checkout line,but the old man got in front of her.
“Pardon me!” he said,“I'm sorry if my staring(盯)at you has made you feel uncomfortable(不舒服的),it's just because you look like my granddaughter,who just died recently.And I miss her very much.”
“I'm very sorry,”said the young woman.“Is there anything I can do for you?”
“Yes.” the old man said.“As I'm leaving,can you say ‘Good-bye,grandpa' to me? It would make me feel so much better.”
“Sure,”answered the young woman.
As the old man was leaving,she called out.“Bye-bye,grandpa!”
When she stepped(迈步) up to the checkout counter(收银台),she saw that her total was $178.50.
“How can that be?” she asked.“I only bought a few things!”
“Your grandpa said you would pay for him,” said the clerk.
(1)Why did the old man follow the woman and let her say “Bye-bye,Grandpa”?
A.He wanted to steal her money.
B.She looked like her dead granddaughter.
C.He wanted to stare at her.
D.He wanted her to pay for him.
(2)According to the passage we can know that _______.
A.the young woman is a careless person
B.the young woman is as clever as the old man
C.the young woman was pleased to pay for the old man
D.the young woman didn't know the old man at all
(3)What does the word “ignored” mean?
A.忽视
B.浏览
C.可怜
D.鄙视
(4)How much did it cost that the young woman bought?
A.More than $178.50.
B.Less than $178.50.
C.About $178.50.
D.$ 78.50.
(5)Which of the following is the best title of the story?
A.A kind-hearted young woman.
B.The total was $178.50.
C.Bye-bye grandpa
D.An old man and his granddaughter.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及汉语提示写出单词,每空一词。
(1)Thousands of (参观者) come to Taizhou every year.
(2)My cousin's favourite food is(三明治).
(3)He is looking forward to(饲养) a rabbit.
(4)It took a long (时期) of time to build the Great Wall in China's history.
(5)We were(吃惊的) to see the UFO in the sky last night.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using in a good way. Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.
Make rules for Internet use with your parents. For example, when you can go online, for how long and what activities you can go online.
Don't give your password (密码) to anyone else, and never leak out the following information---your real name, home address, age, school, phone number or other personal information.
Check with your parents before giving out a credit (信用) card number.
Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it's OK.
Check with your parents before going into a chat room. Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people. You and your parents must make sure it's a right place for you.
Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent's permission (允许). Never meet anyone you met on line alone.
Always remember that people online may not be who they say they are. Treat everyone online as strangers.
If something you see or read online makes you uncomfortable, leave the site. Tell a parent or teacher right away.
Treat other people as you'd like to be treated. Never use bad language.
Remember—not everything you read on the Internet is true.
(1)It's good for children to on the Internet.
A.give password to others
B.get useful knowledge and information
C.give out a credit card number
D.go into a chat room as they'd like to
(2)If your parents don't agree, never .
A.read anything on the Internet
B.relax in your free time
C.have a face-to face meeting with anyone you met online
D.treat other people as you'd like to be treated
(3)What does the underlined word “leak out” mean?
A.隐瞒
B.躲避
C.发布
D.泄露
(4)This passage is mainly about “”.
A.How to use Computers
B.Surfing on the Internet
C.Information on the Internet
D.Internet Safety Rules
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Attention, Students! Beach Party Comes!
We will hold an outdoor party in Fulong on July 10.
Activities | 1). Bike riding or hiking from the Student Centre to the beach |
You should bring | sun cream, sunglasses, hats, swimsuits, hiking shoes, and personal items |
Deadline | Friday, June 28 |
Fee | $300 per person(每人) |
Meet at the Student Centre at 9:30 am, July 10. | |
(1)Which of the following shouldn't students bring?
A.Swimsuits.
B.Sunglasses.
C.Food.
D.Hiking shoes.
(2)Anita wants to join the party, so she must sign up before ______.
A.June 10
B.June 28
C.July 10
D.July 28
(3)Where might you find a poster like this?
A.In a museum.
B.At a store.
C.In a school.
D.At a market.
(4)This poster is to ______.
A.tell students not to go to the beach
B.teach students how to cook
C.make money for students
D.invite more students to join the party
(5)Which of the following is TRUE?
A.The party will start at night.
B.Students will have a party at the Student Centre.
C.Each student should pay $300 for the party.
D.Students will meet on the beach at 9:30 am.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空
【1】---Has the teacher finished marking the exam papers?
--- Sorry, I don’t know. He ______________(mark) them in the office in the afternoon.
【2】— Turn off the radio, dear. Baby is sleeping.
— There is no need. He __ _____ (wake) up.
【3】— What is he busy doing?
— Doing the experiment _____ (complete) the science project.
【4】It was a pity that you _____________ (not attend) the meeting last Friday afternoon.
【5】In the old days the working people in our country __________ ( look) down on.
【6】The Great Wall as well as the Palace Museum ___________(attract)lots of tourists from abroad every year.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com