精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.It was Mother's Day.John was too busy to go back home.So he decided to send his mother some roses.While John was picking his flowers,a young man went inside."How many roses can I get for only five dollars,Madam?"he asked.The assistant was trying to tell him roses were as expensive as forty dollars a dozen-maybe he would be happy with carnations(康乃馨)."No,I have to have red roses."He said,"My mum was badly ill last year and I didn't get to spend much time with her.Now I want to get something special,it has to be roses as rose is her favorite."After hearing it,John said he would pay the rest of the money for the young man.Moved by both of them,the assistant said,"Well,lovely young man,thirty dollars a dozen,only for you."Taking the roses,the young man almost jumped into the air and ran out of the shop.Then John bought his dozen and asked the assistant to send them to his mother.
John felt nice while he walked out.Suddenly he saw the young man going into a cemetery(墓地).Crying,the young man quietly laid the roses,"Mum,why didn't I tell you how much I loved you?God,please tell her I love her."Seeing this,John turned and quickly walked to the shop…

66.The assistant tried to ask the young man to buy carnations instead of roses becauseD.
A.carnations were special flowers for Mother's Day
B.carnations were more beautiful than roses
C.roses were prepared for John
D.roses were more expensive than carnations
67.How much did John spend in all in the flower shop that day?B
A.25.       
B.55.         
C.5.      
D.30.
68.Why did the young man cry at the cemetery?C
A.He hadn't got enough money for his sick mother.
B.He felt sorry to ask John to pay for his flowers.
C.He wasn't able to tell his mother he loved her himself.
D.He had spent all his money on the roses.
69.We can infer(推断)John wouldA at last.
A.take the flowers to his mother himself
B.post the flowers to his mother
C.tell his mother the young man's story
D.buy some more flowers for his mother
70.What does the writer mainly want to tell people in this passage?D
A.Work hard to get more money for your mother.
B.Give your mother flowers on Mother's Day.
C.Buy roses for your mother when she is ill.
D.Let your mother know how much you love her.

分析 文章大意:
此篇文章是小男孩在母亲节当天去买花时的见闻.
一个男人去买红玫瑰,想要送给自己的母亲,因为价格太贵,所以售货员劝他买康乃馨.
为了还男人一个心愿,小男孩为他垫上了不够的钱.当他拿到红玫瑰时,就到母亲的坟上哭诉,后悔没有早一点告诉母亲自己是多么的爱她.

解答 66.D,推理判断题,文中提到"The assistant was trying to tell him roses were as expensive as forty dollars a dozen-maybe he would be happy with carnations"售货员之所以劝那个男人买康乃馨而不是红玫瑰,是因为红玫瑰的价钱要比康乃馨贵得多,由此确定选择D.
67.B,推理判断题,文中提到"I get for only five dollars"男人只有5美元,小男孩为他付下了剩下的钱,而对于男人来说"thirty dollars a dozen"红玫瑰30元一打,所以小男孩给了男人剩下的钱,也就是25,自己买了一打,30,所以一共花了55美元,由此确定选择B.
68.C,推理判断题,文中提到"Crying,the young man quietly laid the roses,"Mum,why didn't I tell you how much I loved you"男人将花放在目前,哭着叫着妈妈,并说很后悔没有告诉他自己有多爱她,由此确定选择C.
69.A,推理判断题,前文说"asked the assistant to send them to his mother."他请售货员将花送给自己的母亲,"Seeing this,John turned and quickly walked to the shop…"而看到在坟墓的那一幕时,跑回了商店,由此推测是准备自己将花拿给母亲,由此确定选择A.
70.D,推理判断题,在坟前的那一幕其实才是作者这篇文章的重点,在父母在世的时候,我们应该告诉他们,让他们知道我们有多爱他们,免得以后后悔,由此确定选择D.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Where will you go for your vacation?
-I decide ________ Australia.(  )
A.go toB.to go toC.going toD.will go to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.我堂弟非常喜欢他的寄宿家庭.
My cousin likes hishost family a lot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Unluckily,a big fire ______ in Jingjiang last Friday.Many firemen managed to _______.(  )
A.took place; put it offB.was happened; put it out
C.happened; put it outD.has happened; put it away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.现在电视可以有152英寸大.
Now TVs canbe as large as152inches.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.配对阅读 左栏是五个人的情况简介,右栏是澳大利亚广播公司(ABC)的七个电视节目.请将这五个人与他们感兴趣的节目配对,并将最佳选项的字母编号填写在答卷相应题目的答题位置上.
66.John is a movie fan.Heloves to get the news about the latest movies.His
favorite Australian actor is Nicole Kidman.F
67.Alice is a housewife who has three children.She loves cooking and wants to learn to cook different kinds of food for her family.G
68.Jenny is a middle school student.In her spare time,she usually listens to rock music and watches TV.Her favorite TV shows are comedies but she can't stand documentaries at all.B
69.Jimmy loves talk shows.He wants to be a reporter and work in a TV station in the future.So he would like to learn more about TV from the talk show.C
70.Sam is 80 years old now.He moved to Australia  in 1950.Today he is still missing the life in Australia in the l950s and often mentions it.D
A.Trip to the Planets
 It'S a documentary about planets.It has six episodes(集)and each one lasts 55 minutes.After watching it,you will know more about the space.
B.I Rock
 The daily 30一minute comedy tells a story about a rock band called Boy Crazy.The band is trying to become famous in the world.Enjoy the funny comedy and the rock music as well.
C.Media Watch
 Australia'S leading talk show about TV,radi0,newspaper and Internet.It focuses on those who make the news and deliver the world to our home,such as the reporters,editors,and photographers.
D.The Changes of Australia
 Share your stories about life in Australia from l945.You can have your own photos or videos.They Can be funny or sad,big events or the small things of everyday life.
E.Big Ideas
 A talk show about everything that is the most interesting and challengin9,and everywhere from cities to the countryside and from the south to the north across Australia.
F.At the Movies
 It's a talk show about movies.It goes into the world of cinema every week and tells you what'S new on the big screen.And it has interviews with the famous directors or actors.
G.Pan'S Kitchen
 It used to be called Master Chef,now it has a new name because of the lady who is called Pan Lin9.She can cook Chinese food and Western food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.In 1995,Oseola McCarty donated 150,000--most of the money she made in her lifetime--to the University of Southern Mississippi.She just wanted to help poor students.Her friends and neighbours were surprised at the news.McCarty was a good woman and was always friendly and (66)helpful.But everyone in her town knew that she was not (67)rich.
Oseola McCarty was born in 1908.She had to leave school when she was eight to support her family by (68)washing other people's clothes.She made only a few dollars a day.Oseola washed the clothes by hand.Then she(69)hungthe clothes to dry.She did this for nearly 80years.In the 1960s,when many people began to buy their own washers(洗衣机) and dryers(烘干机),McCarty didn't have much work to do,so she started to iron clothes (70)instead.
McCarty (71)never married or had children.Her life was simple.She went to work and to church.She had a black-and-white television,(72)butshe didn't watch it very often.It only had one channel.Oseola McCarty(73)saved money all her life and finally had about $ 250,000.
In an interview with the University of Southern Mississippi News,McCarty said,"I can't do everything,but I can do (74)something to help somebody.And what I can do I will do.I wish I could do more."This quiet exceptional cleaning lady has (75)taught the world a lesson in giving.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Tom's diary
MondayDinner with Aunt May and Uncle Ted-Charlie's Beef Steak Restaurant-7pm
Tuesday1:30am-see doctor-James Hospital,3rd floor,room345
WednesdayStudy for  maths exam
ThursdayStudy for history exam
Friday9am-physics exam-public library
6pm-party at Terry's house-bring food
Saturday2pm-shopping with mum---Lakeside Shopping Centre
4pm-basketball game
7:30pm-film with Sue and John-Abbey Road Cinema
SundayLunch with Sally---12:30pm-noodle restaurant-624Oxford Street
48.When will Tom see his doctor?B
A.On Monday.
B.On Tuesday.
C.On Wednesday.
D.On Thursday.
49.Who will Tom have lunch with this week?B
A.Terry.
B.Sally.
C.Aunt May.
D.Sue.
50.Where will Tom be on Friday evening?C
A.At the library.
B.At the shopping centre.
C.At a friend's house.
D.At the beef steak restaurant.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.September 3rd,2015was a(n)unusual(usual) day.We held a military parade(阅兵式) to celebrate the 70th anniversary of the victory of the world anti fascist war.

查看答案和解析>>

同步练习册答案