精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Conor Grennan was unwilling to be a volunteer(志愿者).The 29-year-old American was not sure if he had the skills or a strong feeling for it.
However,he went to work at an orphanage(孤儿院) in Nepal.His first thought was to make people impressed.
"I thought that if I volunteered just once.I could retell the story over and over,"Grennan said in a Huffington Post article.
However,his three-month stay it the orphanage turned into in unusual experience.It was 2004and Grennan had given up his job to begin a year-long around-the-world trip,His first three months were spent in Nepal.
When he arrived in the village,he knew nothing about the children or the local culture.When he opened the gate of the Little Princes Children's Home,he was faced by the excited children.
The young American ended up caring for 18children.He later discovered that they were trafficked(被拐卖的)children.So he walked through the mountains with great difficulty to find the kids'families,"I started walking with photos of the kids."he told the Reuters reporter."I would show up in villages and show photographs around.I went with 24photos,and I found 24families."
At the same time,he put his heart into Nepalese culture.
Grennan said,"Volunteering is the single best way to see how the rest of the world lives."
He also encouraged others to do what he had done.He believes that volunteering needs only making decisions to show up.
Grennan's fight against child-trafficking has changed him.His book,Little Prince,came out last week.

52.At first,Grennan simply wanted toDby volunteering in Nepal.
A.write travel stories                    B.learn the skills
C.help the kids there                     D.impress people
53.When Grennan came to the Little Princes Children's Home.B.
A.18 children were ill in bed         B.the children there felt excited
C.he decided to give up his job      D.he'd lived in Nepal for a year
54.From the passage we can learn that GrennanC.
A.found the kids'families easily     B.was good at taking pictures
C.wrote the book Little Princes       D.asked others to go to Nepal
55.Which is the best title for the passage?A.
A.Volunteer changes a lot            B.Volunteer is with the kids
C.Volunteer becomes a writer         D.Volunteer travels in Nepal.

分析 康奈尔•格伦南并不愿意做一名志愿者.这个29岁的美国人不确定自己是否具备做志愿者技巧和强烈感受.
    然而,他在尼泊尔的一个孤儿院找了份工作.他的第一想法就是给别人留下深刻的印象.
"我想如果我做一次志愿者,我就可以一直跟别人说这一段经历,"格伦南在赫芬顿邮报的一篇报道里说.
    然而,他的为期三个月的孤儿院志愿工作变成了一次不凡经历.那是在2004年,格伦南放弃了他的工作,开始为期一年的环球旅行,他的第一站就是在尼泊尔度过了三个月.
    刚到这个小村庄,他对儿童和当地文化一无所知.当他打开小王子儿童之家的大门时,迎接他的是一群兴高采烈的孩子们.
    这个年轻的美国人要承担起照顾18个儿童的工作.后来他发现这些孩子都是被拐卖的.所以,他费尽周折走遍山区寻找这些孩子的家."我带着孩子的照片开始奔走",他告诉路透社的记着,"我拿着照片在村子里到处打听.我带了24张照片,找到了24个家庭."
    与此同时,他融入了当地人的文化.
    格伦南说,"志愿经历是一个人了解世界各地生活方式的最好途径"
    他也鼓励其他人加入他的行动.他相信只要下定决心,就可以做一名志愿者.
    格伦南与拐卖儿童行为的对抗改变了他.他的书《小王子》上周出版了.

解答 52.答案:D  细节理解题.由文中的第二段中"His first thought was to make people impressed."可知,起初他想给那里的人们留下好印象.故选D.
53.答案:B  细节理解题.根据文中的第五段第二句"When he opened the gate of the Little Princes Children‘s Home,he was faced by the excited children."可知,当孤儿院的孩子看到他的到来,感到非常兴奋.故选B.
54.答案:C 细节理解题.根据文中的最后一段第最后一句"His book,Little Prince,came out last week."可知,《小王子》这本书是康纳写的.故选C.
55.答案:A 主旨大意题.纵观全文,都在围绕康纳参加志愿者活动后,发生了很大的变化这个话题展开的.根据文章中Grennan's fight against child-trafficking has changed him,可知他发生了很大的变化.故选A.

点评 这是一篇人物传记类的阅读理解题.讲述了美国年轻人康奈尔如何从不愿意参加志愿者活动,到热衷于与拐卖儿童作斗争不平凡的经历.涉及的题目比较简单,结合题目都可以从文章中找到相关的线索.要求阅读前可先阅读题目,带着问题阅读做题比较简单.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---Hello,this is Tina speaking.Is that Sam?
---Sorry,he isn't here at this moment.__________?(  )
A.Can I take a messageB.What are you saying to Tina
C.May I speak to SamD.Who's that speaking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Will you be able to finish your report today?
-____________(  )
A.I'd like itB.I hope soC.I'll do so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Jack is good at playing soccer,______ Tim does well in basketball.(  )
A.sinceB.asC.while

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Shen Xue and Zhao Hongbo won the gold medal for China so we're proud ______ them.(  )
A.inB.onC.ofD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.--Can you come to my birthday party?
---Sorry,I can't.Ihave to look after my grandmother at home..(得在家照料我奶奶).(have)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Theynever (从来没有)go to school on foot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.A student who teaches how to give   
  Taking part in charity(慈善) is not just for grown-up people.Children can do it too!Melvin Sheppard,14,an American student,has done charity work for eight years.He has also encouraged his classmates to join him.
  Melvin studies at William Allen Middle School in Philadelphia. Recently,he collected 1,500 by himself and 487 from his classmates to donate(捐赠) to Cooper University Hospital.
  Melvin was born nine weeks premature(早产的) in Cooper University Hospital,weighing 2.6kg.His father told him how Cooper saved his life,so he feels thankful to the hospital.
  Melvin's classmates joined him as soon as they found out about his kind behavior.Their teacher,Michael Berner,also held a class with them about helping others."It wan't really about the money,"Berner said."It was about the face that they were doing something good."
"It is great,helping someone that I know,"said Jordan,Melvin's classmate.Melvin's neighbors also helped out.
  Since Melvin was 8,he and his parents have given money to Cooper University Hospital every year.This year,Gary E.Stahl,the head of Cooper's division of neonatology(新生儿科学部门),went to Melvin's school to accept the money.
  The money goes to a part of the hospital that helps about 500 young patients every year."When they leave,we call them graduates,"Stahl said,"We are pleased when our graduates and their families do well,like Melvin and his family."

64.How old was Melvin when he started to do charity work?
65.What caused Melvin to raise money for Cooper University Hospital?
66.What did Melvin's teacher and classmates think of his behavior?
67."When they leave,we call them graduates."Who does"they"refer to?
68.What can you learn from Melvin?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.---This songsounds (smells/sounds) beautiful,doesn't it?
---Yes.And it also makes us calm.

查看答案和解析>>

同步练习册答案