精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.A man didn't like his wife's cat and decided to throw it away.
One day,he drove over 1.6miles from his home and left the cat in a park.But when he got home,he saw that his wife was playing with the cat.
The next day he drove about 3miles away.He put the cat on the street and went home.But,once again,the cat got home before him.
At last he decided to drive more than 10miles away.He turned right,then left,past a bridge,then turned right again and made another right,until he thought he was far enough from home and left the cat there.
Hours later,he found he was lost.He called home and asked his wife:"Is the cat there?"
"Yes."his wife answered."Why do you ask?"
"Put the cat on the phone.I'm lost and need it to tell me the way."
What a clever cat!

41.The man liked his wife's cat very much.F
42.One day,he left the cat in a park.T
43.The next day the cat got home after him.F
44.At last the man found he was lost himself.T
45.The cat was very clever.T.

分析 一个人非常讨厌他媳妇的猫,决心把猫扔掉.
一天,他开车出去1.6英里外,把猫扔到了一个公园.但当他回家时,他发现他媳妇正在和猫玩.
第二天,他把车开出去大约3英里远.他把猫往车外一扔,就开车回家了.又一次,他的猫比他先回来了.
最后,他决定开出去10英里以外.他右转,再左转,路过一座桥,再右转,再右转,直到他认为够远了,才把猫扔在那里.
过了好几个小时了,他发现他迷路了.他打电话回家问他媳妇,"猫回来了吗?"
"是啊!"他媳妇答,"你为什么问这个?"
"让它接电话,我迷路了,需要指点方向."
多么聪明的猫啊!

解答 41.答案F 细节理解题 由文中 A man didn't like his wife's cat and decided to throw it away可知 一个人非常讨厌他媳妇的猫,决心把猫扔掉,故选F
42.答案T 细节理解题 由文中 One day,he drove over 1.6miles from his home and left the cat in a park可知 一天,他开车出去1.6英里外,把猫扔到了一个公园,故选T
43.答案F 细节理解题 由文中 But,once again,the cat got home before him可知 又一次,他的猫比他先回来了,故选F
44.答案T 细节理解题 由文中 Hours later,he found he was lost可知 过了好几个小时了,他发现他迷路了,故选T
45.答案T 细节理解题 由文中 What a clever cat!可知 多么聪明的猫啊!,故选T

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Carl,are you coming with us?
-I'd love to,but something unexpected_______.(  )
A.is coming upB.comes upC.came upD.has come up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Can you tell me ___________________to school yesterday?(  )
A.why he did comeB.why he didn't come
C.why he didn't comeC   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Where is your son Jimmy living now?
-He________ Xiamen for two years.(  )
A.has been inB.has been toC.has gone to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The dress is too bright.Can you show me ________ one?(  )
A.otherB.othersC.the otherD.another

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9."When is Mother's Day?""It's on thesecond (two) Sunday in May every year."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.These days.low-carbon life is very popularwith people in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

13.A.So cool.
B.Good idea.
C.Not at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Mr Black is consideringworking on(从事)a new project instead of finishing this boring one.

查看答案和解析>>

同步练习册答案