精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.One morning,Wu Liang discovered that her classroom had changed.She found that the desks were no longer in rows,but pushed together to make eight bigger desks.She was so excited about it for the first two days that she couldn't listen to the teachers carefully.But soon she and her classmates got used to this new classroom arrangement (安排)."Now our class is quieter,"said Wu."What's more,we can come up with our own ideas and learn more through discussion.It's a better way to study."
Li Yu liked it,too."Group members first discuss,"he said,"and then present to the whole class.It makes us believe in ourselves."This was part of a reform (改革) at Li's school.The school made this reform because they wanted to offer students easier ways to study and more chances to discuss."Our school hopes to improve students'abilities to study by themselves and work in groups."said Zhang Ming,an English teacher.
However,the reform has demanded more from teachers.Now they have only 15 minutes to give a lesson that would have been taught in 45 minutes before.It is difficult to teach in such a short time.The teachers have to find better ways to teach more effectively.
"The reform demands more,but I'm sure it is helpful."added Zhang Ming.

51.It was easier for Wu Liang toA in class after the new classroom arrangement.
A.discuss with other students     
B.sit in the classroom
C.push desks together          
D.teach a lesson
52.The school made the reform in order to offer studentsB to study.
A.larger space 
B.easier ways   
C.more seats  
D.better classrooms
53.The Chinese meaning of the word"effectively"in Paragraph 3 isC.
A.简单地     
B.明确地    
C.有效地     
D.认真地
54.Which of the following sentences is wrong?D
A.Wu Liang and her classmates like the new classroom arrangement.
B.The desks are no longer in rows now.
C.The reform has demanded more from teachers.
D.It's easy for teachers to give a lesson in 15minutes now.
55.The  best title of this passage may be"B".
A.Discussion in Class          
B.New Look in Class
C.Students'Friendship         
D.Teachers'Hope.

分析 这篇文章主要介绍了一天早上,吴亮发现她的教室变了.她发现课桌不再是成排的,而是推在一起形成更大的桌子.最初两天她太兴奋了不能专心上课,但是不久她和她的同学们习惯了这种新的教室布置.每次上课小组成员先讨论,然后在全班面前展示他们讨论的结果.学校做这种改革因为想供给学生更容易的方法学习和更多的机会讨论.现在老师在如此短的时间内教好是很难的.他们只能用15分钟教以前用40分钟教的课,老师们必须找到更有效的更好的教学方法.

解答 答案:51.A  细节理解题.根据第一段第二、三行句子"Now our class is quieter,"said Wu."What's more,we can come up with our own ideas and learn more through discussion.It's a better way to study.""现在我们班更安静了,"吴亮说."更重要的是,我们可以提出自己的想法通过讨论学到更多.这是一个更好的学习方式."可知这一新的教室安排之后,吴亮更容易和其他同学互相讨论了.故选A
52.B 细节理解题 根据第二段The school made this reform because they wanted to provide students with easier ways to study and more chances to discuss.学校的改革因为他们想为学生提供更容易的学习方法和更多的讨论机会.故选B
53.C  细节理解题 联系上文It is difficult to teach in such a short time.在这么短的时间内很难教.可知老师们必须找到更好的方法来更有效的教学.此处指的是更有效的教学.故选C
54.D  细节理解题.根据倒数第三行句子It is difficult to teach in such a short time.在这么短的时间内很难教.可知在15分钟内上一节课是很难的.故选D.
55.B  标题归纳.根据第一段One morning,Wu Liang discovered that her classroom had changed.一天早上,吴亮发现她的教室改变了.及下文描述,可知本文主要描述的是班内的新面貌.故选D

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.那所学校怎么样?
What's that schoollike?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.那是你的钢笔吗?不,它不是.  Is that your pen?N0,it isn't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.你姓什么?
What's yourlast name.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-"It took me nearly 40minutes to ride here".
-"Have a drink,please.You ______ be thirty."(  )
A.willB.mustC.should

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
Movie fan club(俱乐部)
Do you enjoy seeing movies?
If you do,please write to 17511Redland Road Rockville.
Days:Monday---Thursday
Time:9:30a.m.---3:30p.m.
Computer club
The computer club is a fun place.You can do lots of cool things and play games on the computers.
Mr.and Miss Hu are your teachers.
It's on Tuesday and Thursday.It's from 3:15to 4:15p.m.in computer room 206.
Running club
Students can do exercise in the cold month of winter in the club.They run around the buildings and play running games after school.
The club is on Monday from 4:15to 5:15p.m.in the room 616.
66.You can see some movies onA in the movie fan club.
A.Monday             
B.Friday             
C.Sunday        
D.Saturday
67.Students in the computer club can play games on the computer atC on Thursday.
A.8:00a.m.
B.11:00a.m.
C.3:45p.m.
D.6:45p.m.
68.Students can run in the running club inD.
A.spring              
B.summer            
C.fall          
D.winter
69.Students in the running club can do exercise forA hours on Monday.
A.one                
B.two               
C.three           
D.four
70.Which of the following is TRUE?B
A.If you want to join the movie fan club,you can make a call.
B.There are 2teachers in the computer club.
C.The running room is in the room 206.
D.Students can spend over one hour playingng in the computer room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The boyis fromJapan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Zhao Hua is a student from a university.He has led a group of university student volunteers since last year.They help children at a primary school with their studies and daily lives.
"When I was a small child,"Zhao said,"I knew March 5th was a day for people to learn from Lei Feng and help others,but I didn't know the real meaning of the spirit(精神) of Lei Feng.Now when I see the smiling faces of the kids I have helped,I deeply understand Lei Feng.Helping others makes me happy.,'
Lei Feng (1940-1962)is one of the best-known soldiers in Chinese history.He lost his parents when he was very young.His neighbors brought him up.He died in an accident at the age of 22.He did many good deeds in his short life.For example,he gave his own money to the parents of another soldier,and bought a ticket for a woman he didn't know without telling her his
name.
On March 5th,1963,Chairman Mao called on people to"Learn from Lei Feng"and made the day"Lei Feng Day".
Today almost 50years has pissed since Lei Feng's death.Some people say that the spirit of Lei Feng is out.There have been many reports about the coldness(冷漠)of people towards strangers.This has made many Chinese people think deeply about themselves.
Many people think We need to promote(提倡) that spirit again.The important thing is that we must be ready to help others and make it a habit.
根据短文内容,选择正确答案,并将其字母代号填入答题卷或填涂在答题卡相应位置.
56.Which day is"Lei Feng Day"?D
A.May 3rd        B.May 5th         C.March 3rd       D.March 5th
57.Who brought Lei Feng up?C
A.His parents     B.Chairman Mao   C.His neighbors    D.Soldiers
58,The underlined phrase"good deeds"meansB in Chinese.
A.好人       B.好事        C.好梦        D.好主意
59.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?B
A,Lei Feng gave his money to another soldier's parents.
B.Lei Feng bought a ticket for a woman and he told his name to her.
C,Lei Feng always helped others."
D.We should learn from Lei Feng,
60.What's the best title(标题) of this passage?A
A.Lei Feng Spirit
B.Lei Feng's Death
C.Lei Feng's Good Neighbors
D.University Student Volunteers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.First Airplane Trip
By Sara MatsonJake is going on a trip.He and Mom take a taxi to the airport.
"it's my first plane trip,"he tells the taxi driver.
"That's great!"the taxi driver says.
Jake rolls his suitcase onto the plane.
"It's my first plane trip,"he tells the pilot.
"Welcome abroad",the pilot says.
Jake finds his seat and buckles his seatbelt.The plane's engines rumble and roar.Jake opens his backpack and pulls out Panda.
"It's my first plane trip,"he whispers.He holds Panda's paw.
The plane moves faster and faster.Then-Whoosh!On the ground,cars and houses look like toys.
Jake smiles."Guess what,Panda?"he says."Flying is fun!"
6.How does Jake and his mom travel to the airport?C
A.In a plane    
B.In their car   
C.In a  car.
D.In a bus
7.This is Jake'sC  trip,he feels fairlyC.
A.last,happy.
B.first bus,worried.
C.first plane,excited.
D.last,frightened
8.Who is Panda?D
A.Jake's brother  
B.A large animal.
C.Jake's pet.
D.A toy animal
9.What's the Chinese meaning of the underlined words?A
A.发出轰隆隆的声音.
B.滚动着.
C.发出咕咕的声音. 
D.开始工作
10.Read this sentence from the story:on the ground,the cars and houses look like toys.B
A.The cars and houses looked very big.
B.The cars and houses looked very small.
C.The cars and houses did not move.
D.Jake could not see the cars and houses.

查看答案和解析>>

同步练习册答案